marți, iunie 25, 2024
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaStadionul Giulești din capitală aproape de a fi finalizat

Stadionul Giulești din capitală aproape de a fi finalizat

Comunicat de presă 6 mai 2021, Stadionul Giulești din capitală aproape de a fi finalizat

Lucrările de reabilitare a stadionului Giulești din București au avansat semnificativ, astfel arena  ar putea fi predată și folosită de Clubul Rapid în curând – a anunțat, cu ocazia vizitei sale de lucru de astăzi, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila.

Ministrul a arătat: stadionul este finalizat în proporție de 90%, urmând să fie montate scaunele din tribune și desfășurate rulourile de gazon. ”După instalarea dotărilor vor putea fi reluate activitățile de antrenament și competiții sportive. Preconizăm că vom putea preda stadionul la începutul lunii iulie” , a spus Cseke Attila.  

Acesta a precizat că, în pofida situației pandemice care a întârziat livrarea și instalarea unor materiale provenite din import, obligațiile asumate legate de Campionatul European de Fotbal din această vară vor putea fi onorate.

Noua arenă va avea o capacitate de  aproximativ 14.000 de locuri (din care peste 250 de locuri pentru persoanele cu dizabilități și însoțitorii lor) iar suprafața de joc va fi conformă cu normele impuse de UEFA, cu o zonă înierbată de 80×120 m. Arena va cuprinde și o pistă de atletism de antrenament, o sală de sport, spații de cazare pentru sportivi și spații administrative, dar și spații dedicate publicului.

Costul total al investiției, finanțate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții, este de aproape 165 milioane de lei, iar în stadion vor putea fi derulate competiții sportive pentru nivelul de clasificare UEFA 4, astfel încât arena să poată găzdui competiții cu public la nivel național și internațional.

*  *  *

Prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, coordonat de CNI, se realizează obiectivele de investiții  aferente desfășurării EURO 2020 la București. Dintre cele 3 stadioane, arenele Arcul de Triumf și Steaua au fost finalizate la începutul acestui an.


Articolul precedent
Articolul următor

SUNWAVES FESTIVAL, SW DUNES ÎN RAS AL-KHAIMAH, UAE, 02-05 MARTIE 2023

PRIMUL BRAND ROMÂNESC CE ORGANIZEAZĂ UN FESTIVAL DE MUZICĂ ÎN EMIRATELE ARABE UNITE. PRIMUL FESTIVAL DIN LUME CE PRIMEȘTE APROBARE PENTRU A-ȘI DESFĂȘURA PROGRAMUL...

consultare publică, proiectul de procedură pentru implementarea schemei de ajutor de...

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a lansat vineri, 16 septembrie a.c., spre consultare publică, proiectul de procedură pentru implementarea schemei de ajutor de minimis prevăzută...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,923FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro