vineri, mai 24, 2024
AcasăREVISTA ONLINEArticoleProfil de antreprenor cultural: Diana Toma - Cvartetul Anima

Profil de antreprenor cultural: Diana Toma – Cvartetul Anima

„Muzica pentru mine nu este un job, este o pasiune!”

Diana Toma, membrul fondator al Cvartetului Anima, a fost atrasă de muzică încă din copilărie, deși nici un membru al familiei nu a cântat la vreun instrument. Muzica a făcut parte din viața ei dintotdeauna, aceasta adormind când era mică, doar dacă auzea ritmul muzicii.

Primul contact cu muzica a fost în grădiniță, unde Diana a descoperit pianul. În fiecare zi, artista vizita pe cineva care cânta la pian în grădiniță și îl ruga să o învețe să cânte.

De la 5 ani Diana a început să își dezvolte iubirea pentru muzică. Aceasta a urmat școala de muzică numărul 4, transferandu-se apoi în clasa a 5-a în liceul Dinu Lipatti, iar după terminarea liceului a urmat Universitatea de Muzică din București.

Familia a fost alături de artista cum a știut mai bine, deși aceasta fiind o fire mai băiețoasă, a încercat foarte multe sporturi cum ar fi: atletism, voley, basket, înot, tenis, chiar și dans sportiv de performanță, părinții au împins-o mereu spre muzică, fiecare din aceste sporturi putând influența capacitatea ei de a cânta.

Diana ne-a povestit că tatăl ei nu a știut că fiica sa practică dans sportiv de performanță o lungă perioada de timp, acesta nu înțelegea unde dispare din fața blocului de la joacă. Tatăl Dianei a aflat unde mergea artista de fapt, abia când a fost invitat la un concurs de dans.

Cvartetul Anima s-a format în anul 2009 la inițiativa Dianei și este format din 4 membri: Alina Masiliev la vioară I, Elena Popa la vioară II, Diana Andreea Toma la violă, Ioana Ştefania Stanciuc la violoncel. Artistele colaborau din anul 2006, alegând ca din 2009 să formeze un grup oficial. Cvartetul Anima interpretează atât muzică clasică, cât și pop, rock, muzică de film, muzică tradițională.

Cvartetul este “ca o familie”, ne-a spus artista, cu toate că mai au mici neînțelegeri, prietenia ce le leagă este mai presus de toate, publicul observând buna dispoziție și cât de bine se înțeleg artistele la evenimente. Acestea râd, se distrează și se simt bine în compania celorlalte, împărtășind aceași iubire pentru muzică.

Cvratetul Anima are 4 albume lansate cu muzică clasică, de film, muzică românească și muzică din toată lumea, realizate cu ajutorul unei firme de geologie. O persoană din conducrerea firmei le-a rugat pe artiste să cânte o piesă anume, piesa respectivă făcând parte din repertoriul Cvartetului. Astfel s-a legat un contract între firmă și Cvartetul Anima.

Între firmă și artiste s-a încheiat o colaborare și o frumoasă relație de prietenie. Ele au călătorit în țări precum Anglia, Danemarca, Italia, Spania și au cântat la târguri de geologie, captând toată atenția participanților.

Împreună au participat la numeroase evenimente, petreceri, lansări, recepții și dineuri. Cvartetul Anima a participat la o lansare de carte la Ateneul Român unde au interpretat melodia “Nothing else matters” a trupei Metallica, la cererea autorului cărții. Chiar dacă nu au fost sigure că melodia este potrivită contextului, Cvartetul Anima s-a conformat și a reușit să interpreteze fără probleme melodia trupei rock.

În cadrul „Old Blacks Festival”, artistele au interpretat melodii ale lui Michael Jackson, celebra melodie din deschiderea serialului Game of Thrones, „It’s my life” de Bon Jovi, Queen – „Show must go on” și multe altele.

Cvartetul Anima nu se ferește de noi provocări, artistele adaptează melodiile în funcție de cerințele clienților, pentru ca aceștia să aibă parte de un eveniment așa cum și-au dorit.

Momentul cel mai greu din cariera violistei a fost imposibilitatea de a-și desfășura meseria din cauza pandemiei de covid-19. Restricțiile impuse au interzis activitățile artistice și culturale de orice natură pentru a opri răspândirea virusului, fapt ce a reprezentat o adevărată încercare pentru Cvartetul Anima și toți cei implicați în activități culturale.

Pe lângă cariera muzicală, Diana desfășoară multe activități de la cursuri de instructor de dans sportiv, cursuri de pilates, stretching, cursuri de impresar și organizator de spectacole, până la  cursuri de make-up și de croitorie.

Diana se ocupă de realizarea ținutelor Cvartetului la toate evenimentele. Acest talent se regăsește în familie, atât bunica cât și tatăl artistei având cunoștințe în domeniul croitoriei. Deși nu este un lucru ușor, Diana a reușit să realizeze ținute perfecte pentru colegele ei. Artista ne-a povestit că de multe ori credea că nu va reuși să realizeze toate cerințele colegelor sale legate de aspectul ținutelor, în ziua probei așteptându-se la mici nemulțumiri, în schimb primind numai laude pentru munca depusă.

Ultima activitate desfășurată de violistă a fost un curs de editare video, pentru a edita filmările video ale Cvartetului la evenimente.

Diana nu se oprește aici, aceasta dorește să își ocupe timpul liber prin dezvoltarea cunoștințelor sale în cât mai multe domenii. Artista are în plan să participe la cursuri de cameraman, de fotograf, să ia cursuri de dezvoltare ca antrenor și în domeniul de beauty.

Pe YouTube, cvartetul are 1,270 de abonați și un număr impresionant de filmulețe de la evenimente. Artistele introduc în repertoriul lor adesea melodii pe care oamenii le expun în comentarii.

În viitor, Diana speră ca Cvartetul Anima să bucure cât mai mult inimile oamenilor cu numeroase melodii și spectacole, deoarece muzica poate face minuni pentru cine are urechi să o asculte.

 

Articolul precedent
Articolul următor

🎥 Asociația NIA Neurodiversity Academy

🎥 Educație, Antreprenoriat și Antreprenoriat social / Asociația NIA Neurodiversity Academy 🎤 Invitat: Steluța Moisescu, Președinte și fondator Asociația NIA Neurodiversity Academy Director General...

întreprinderi sociale

Procedura de acordare a facilităților pentru întreprinderi sociale și întreprinderi sociale de inserție, aprobată de Guvern Guvernul a aprobat o hotărâre prin care sunt modificate...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,933FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro