joi, iulie 18, 2024
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaAdrian Câciu, ministrul Finanțelor: ”România susține ferm măsurile coordonate la nivel european...

Adrian Câciu, ministrul Finanțelor: ”România susține ferm măsurile coordonate la nivel european în această criză și este pe deplin angajată în implementarea tuturor sancțiunilor agreate”

Ministrul Finanțelor, dl Adrian Câciu, a subliniat, în acestă seară, în cadrul reuniunii informale a Consiliului Afaceri Economice și Financiare, că ”România susține ferm măsurile coordonate la nivel european în această criză și este pe deplin angajată în implementarea tuturor sancțiunilor agreate. În actuala situație, este crucial ca toate Statele Membre să contribuie la apărarea valorilor noastre fundamentale. În același timp, trebuie să găsim soluții rapide și coordonate pentru a împărți atât povara costurilor, cât și pe cea a riscurilor care derivă din această criză.”

În plus, ministrul Finanțelor a anunțat retragerea României din Banca Internațională de Investiții (BII) și Banca Internațională de Cooperare Economică (BICE), în mod coordonat cu Polonia, Cehia, Slovacia și Bulgaria.

De asemenea, ministrul Finanțelor a apreciat că discuția privind revizuirea Pactului de Creștere și Stabilitate trebuie să reflecte abordarea flexibilă necesară în ceea ce privește investițiile publice și cheltuielile în domeniul apărării.

Miniștrii de Finanțe din Uniunea Europeană au avut miercuri, 2 martie 2022, un schimb de opinii privind coordonarea aspectelor economice și financiare în contextul crizei din Ucraina, desfășurată în regim de videoconferință.

Vicepreședintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, a prezentat o informare cu privire la situația economică actuală și impactul imediat sau anticipat al sancțiunilor europene impuse Federației Ruse. De asemenea, comisarul european Paolo Gentiloni, Președintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, Președintele Băncii Europene de Investiții, Werner Hoyer și Director al Mecanismului European de Stabilitate, Klaus Regling, au făcut o evaluare a efectului sancțiunilor atât asupra economiei rusești, cât și asupra economiei europene.

Printre cele mai importante sancțiuni adoptate de Uniunea Europeană în domeniul financiar-bancar sunt înghețarea activelor pentru 7 bănci rusești, interzicerea cumpărării de acțiuni în UE de către companiile de stat din Rusia, restricționarea depozitelor cetățenilor ruși la maxim 100.000 euro în băncile europene, interzicerea cumpărării de bonduri europene de către Rusia și înghețarea rezervelor Băncii Centrale din Federația Rusă.


SUNWAVES FESTIVAL, SW DUNES ÎN RAS AL-KHAIMAH, UAE, 02-05 MARTIE 2023

PRIMUL BRAND ROMÂNESC CE ORGANIZEAZĂ UN FESTIVAL DE MUZICĂ ÎN EMIRATELE ARABE UNITE. PRIMUL FESTIVAL DIN LUME CE PRIMEȘTE APROBARE PENTRU A-ȘI DESFĂȘURA PROGRAMUL...

consultare publică, proiectul de procedură pentru implementarea schemei de ajutor de...

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a lansat vineri, 16 septembrie a.c., spre consultare publică, proiectul de procedură pentru implementarea schemei de ajutor de minimis prevăzută...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,919FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro