sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăREVISTA ONLINEArticoleSmart chess for smart business

Smart chess for smart business

În șah te familiarizezi și exersezi concepte de strategie și tactică – concepte ce au apărut și s-au dezvoltat în arta războiului.

În afaceri se vorbește despre “opțiuni strategice de dezvoltare”, “strategia de marketing”. În conținutul Planului de afaceri definești “strategia de produs”.

Kothler vorbește despre climatul unei piețe puternic concurențiale, în care:,,marketingul nu e altceva decât o formă civilizată a artei militare, în care cele mai multe bătălii se căștiga prin cuvinte, idei și gândire organizată”.

Practicând constant aplicații ale gândirii strategice, se formează tipare de gandire care, mai apoi, în situații concrete, în viață de zi cu zi, în profesie și în business, te ajuta să alegi alternativele cele mai corecte la nivel strategic.

Exersează participând la competiții șah organizate pentru mediul de business și / sau participând la activitățile unui club destinat pasionaților de șah.

Participarea la competiții șah antrenează abilitățile de business, aduce avantaje atât în viața personală, cât și în viață profesională dezvoltând aptitudini și abilitați legate de strategie, tactică, fairplay, planificare, analiză, atenție, creativitate, viziune.

Participă la „Smart chess for smart business”!
Vezi descrierea competiției aici

S-a remarcat un lucru comun la persoanele care sunt recunoscute la nivel mondial drept campioni ai șahului și lideri în business: ambele categorii de persoane au un coeficient de inteligență ridicat și un mindset de învingător.

Un business poate fi asemănat cu un joc de șah, acesta fiind plin de provocări. O minte inteligentă are capacitatea de a rezolva probleme rapid, folosind informațiile și experiența acumulate.

În jocul de șah exersezi viteza de procesare, timpul de reacție în sarcină.
În business, un bun manager, în situații de criză, poate lua cele mai bune decizii foarte rapid, luând în calcul și consecințele asupra dezvoltării afacerii.

Șahul este un exercițiu de memorie excelent, deoarece exersezi amintirea mișcărilor în diverse scopuri strategice.
Pentru afacerea ta, este important să înveți din greșelile din trecut, amintindu-ți în permanentă lecțiile învățate și aplicând soluțiile la momentul potrivit.

Managementul timpului – fiecare partidă are un timp limitat de joc – trebuie să-ți drămuiești cu atenție cât timp aloci la mutările din startul partidei, cât timp aloci pentru mutările în situații dificile, complicate / de pericol.

Capacitatea de a privi imaginea de ansamblu. Având această calitate, atât un jucător, cât și un bun lider de business poate găși soluții creative la obstacolele ce pot apărea pe parcurs, nerămânând blocați în situația curentă.

Un eșec poate fi privit că un pas în evoluția afacerii pe termen lung. Un bun strateg planifică și prevede aceste posibilități și trece prin această perioadă adaptându-se, luând măsuri de siguranță și mergând mai departe.

Pentru un mindset de câștigător, o pierdere este considerată o oportunitate de a căpăta noi abilități, de a învața noi lecții și de a adapta jocul la miscarile adversarului.

Capacitatea de planificare.
În șah înveți să priveșți înainte. Doar cei care pot prevedea mai multe mișcări înainte pot juca bine șah.
A depune efortul de a face o prognoză bună este esențial pentru succesul oricărei afaceri. Sunt multe afaceri care pornesc cu mult entuziasm și dispar la fel de repede de pe piață. De ce? Pentru că mulți antreprenori nu iau în calcul efortul financiar și posibiliele obstacole ce necesită învestirea în permanență în dezvoltarea afacerii.

Smart chess for smart business

Concurs de șah pentru amatori

Organizatori: Club Antreprenor, Ziarul Pozitiv, Revista Patronatului Român
Parteneri: Consiliul Patronatelor ESG din România, Camera de Comerț și Industrie București

Sâmbătă, 08 iunie 2024
Sala de Bal, Etajul 3, Palatul Camerei de Comerț și Industrie București
Str. Ion Ghica, Nr. 4, Sector 3, București

Prezentare

Şahul, numit şi sportul minţîi, dezvoltă şi modelează gândirea. Jocul de şah încurajează gândirea critică, creativă şi originală, dar şi demonstrează importanţa elaborării unui plan, a concentrării, şi arată consecinţele deciziilor luate.

Organizatorii le propun participanților la această competiție să îmbine utilul cu plăcutul – să joace șah de calitate, să cunoască potențiali parteneri de afaceri și să câștige o serie de premii.

Program

08,40-09,30 – Sosirea participanților / Welcome Coffee
09,30-10,00 – Ședința tehnică și tragerea la sorți
10,00-13,00 – Meciuri Partea I
13,00-14,00 – Lunch & Networking
14,00-17,30 – Meciuri Partea a II-a
17,30-17,45 – Ceremonia de premiere

Regulament

Competiția se adresează doar amatorilor. Nu este acceptată participarea jucătorilor de șah profesioniști.
Se va juca după sistemul elvețian. Toți jucătorii vor juca același număr de partide.

Într-un turneu de sistem elvețian, jucătorii nu sunt niciodată eliminați. În schimb, jucătorii sunt împerecheați în fiecare rundă. Numărul de runde este predeterminat, iar câștigătorul este cel care câștigă cele mai multe puncte până la sfârșitul turneului. Jucătorii câștigă de obicei un singur punct pentru o victorie și o jumătate de punct pentru o remiză, deși sunt posibile alte sisteme de punctaj. În fiecare rundă, fiecare jucător este asociat cu un adversar care are același număr sau un număr similar de puncte în turneu.

Concursul va fi supervizat de arbitrul de șah Florin Coman.

Premii

Locui 1 – Un laptop
Locul 2 – Un interviu de două pagini în revista Club Antreprenor + clubantreprenor.ro.
Locul 3 – Un video-interviu publicat de Revista Patronatului Român online, pe paginile social media Linkedin, Youtube, Facebook și în secțiunea video din revista online:

Și alte premii surpriză.

Taxa de participare

400 de lei pentru o persoană
600 de lei pentru două persoane din cadrul unei companii / a unei organizațîi

Participanții vor avea o invitație gratuită la una dintre conferințele organizate de Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv. La linkul de mai jos aveți lista evenimentelor.


Cezar Iulian Armasu
Director Revista Patronatului Roman, Director general C.P.ESG.R.

Un eveniment dedicat media, marketing & PR

Consiliul Patronatelor ESG din România și-a propus să creeze cadrul organizatoric pentru facilitarea dezvoltării afacerilor și a sprijinului reciproc între membri. Organizarea de evenimente...

O nouă comunitate de business a început să se dezvolte în...

Joi 14 martie, la Camera de Comerț și Industrie Brașov, a avut loc prima întălnire a antreprenorilor și oamenilor de afaceri invitați de Consiliul...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,827FaniÎmi place
290AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro