joi, noiembrie 30, 2023
AcasăREVISTA ONLINEArticoleTeatru pentru Ucraina - Baletul clasic din Ucraina “Giselle”

Teatru pentru Ucraina – Baletul clasic din Ucraina “Giselle”

„Giselle” este un spectacol caritabil ce va avea loc pe 14 mai la ora 20 la Sala Palatului în București. Spectacolul va fi realizat de artiști refugiați din Kiev, Mariupol, Odessa și Bucha, iar toți banii strânși din vânzarea biletelor vor fi donați pentru ajutorarea Ucrainei.

Titlul original vine din limba franceză: Giselle, ou les Wilis, este un balet în două acte compus de Adolphe Adam.

Coregrafia originală este semnată de Jules Perrot și Jean Coralli, al cărui libret a fost scris de Jules-Henri Vernoy de Saint-Georges și Théophile Gautier, bazat pe De l’Allemagne de Heinrich Heine și „Fantômes” din Les Orientales de Victor Hugo, iar premiera a avut loc la „Ballet de l’Opéra national de Paris” din Paris.

Giselle este una dintre cele mai mari capodopere ale baletului clasic și una dintre puținele din perioada romantică timpurie care a rămas în repertoriu până în prezent. În plus față de Silfida, este de asemenea, una dintre primele piese în care balerina (în actul 2) poartă un tutu lung până la gambă.

Printre artiștii refugiați componenți ai Baletului Ucrainian se numără: Olga GOLYTSIA din Kiev, ce a absolvit Școala Coregrafică de Stat din Kiev (2006) –  solist al Baletului Operei Naționale a Ucrainei numit după Taras Șevcenko din 2006 și Jan VANA din Kiev, solist din 2006, iar din 2011 – solist principal de balet al Operei Naționale din Ucraina.

Bielete pot fi cumpărate de pe www.iabitet.ro, iar prețul acestora variază în funcție de categorie.

Categoria 1 – 250 lei

Categoria 2 – 150 lei

Categoria 3 – 100 lei

Toate profiturile generate în urma spectacolului vor fi donate.

IULIAN IGNAT – DADESTAR CHAVESTE. POVESTE LĂUTĂREASCĂ

Muzeul Național al Țăranului Român vă invită joi, 7 decembrie 2023, ora 18.00, Sala Media, la vernisajul expoziției de fotografie și la lansarea cărții...

Gala Premiilor Revistei CARIERE 2023 „OAMENI CARE NE INSPIRĂ”

Revista CARIERE organizează în data de 11 decembrie, la București – Biavati Events, o nouă ediție a galei sale anuale, în care se premiază...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,827FaniÎmi place
290AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente