vineri, mai 24, 2024
AcasăREVISTA ONLINEArticoleTeatru pentru Ucraina - Baletul clasic din Ucraina “Giselle”

Teatru pentru Ucraina – Baletul clasic din Ucraina “Giselle”

„Giselle” este un spectacol caritabil ce va avea loc pe 14 mai la ora 20 la Sala Palatului în București. Spectacolul va fi realizat de artiști refugiați din Kiev, Mariupol, Odessa și Bucha, iar toți banii strânși din vânzarea biletelor vor fi donați pentru ajutorarea Ucrainei.

Titlul original vine din limba franceză: Giselle, ou les Wilis, este un balet în două acte compus de Adolphe Adam.

Coregrafia originală este semnată de Jules Perrot și Jean Coralli, al cărui libret a fost scris de Jules-Henri Vernoy de Saint-Georges și Théophile Gautier, bazat pe De l’Allemagne de Heinrich Heine și „Fantômes” din Les Orientales de Victor Hugo, iar premiera a avut loc la „Ballet de l’Opéra national de Paris” din Paris.

Giselle este una dintre cele mai mari capodopere ale baletului clasic și una dintre puținele din perioada romantică timpurie care a rămas în repertoriu până în prezent. În plus față de Silfida, este de asemenea, una dintre primele piese în care balerina (în actul 2) poartă un tutu lung până la gambă.

Printre artiștii refugiați componenți ai Baletului Ucrainian se numără: Olga GOLYTSIA din Kiev, ce a absolvit Școala Coregrafică de Stat din Kiev (2006) –  solist al Baletului Operei Naționale a Ucrainei numit după Taras Șevcenko din 2006 și Jan VANA din Kiev, solist din 2006, iar din 2011 – solist principal de balet al Operei Naționale din Ucraina.

Bielete pot fi cumpărate de pe www.iabitet.ro, iar prețul acestora variază în funcție de categorie.

Categoria 1 – 250 lei

Categoria 2 – 150 lei

Categoria 3 – 100 lei

Toate profiturile generate în urma spectacolului vor fi donate.

VEȘMINTE ALE TRECUTULUI EXPOZIȚIE DE COSTUME ȘI PODOABE TRADIȚIONALE DIN BANAT

VEȘMINTE ALE TRECUTULUI - EXPOZIȚIE DE COSTUME ȘI PODOABE TRADIȚIONALE DIN BANAT 23 mai – 16 iunie 2024, Sala Noua Galerie Muzeul Național al Țăranului Român Muzeul Național...

18 MAI 2024 LA MUZEUL NAȚIONAL AL ȚĂRANULUI ROMÂN

Muzeul Național al Țăranului Român sărbătorește Ziua Internațională a Muzeelor și Noaptea Europeană a Muzeelor, prin mai multe evenimente, care se vor desfășura cu...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,933FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro