vineri, decembrie 1, 2023
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaProceduri de prospecție de piață la Ministerul Antreprenoriatului și Turismului achiziționarea de...

Proceduri de prospecție de piață la Ministerul Antreprenoriatului și Turismului achiziționarea de servicii pentru crearea portalului web romania.travel și servicii pentru pentru derularea unei campanii de promovare integrate TV-online în Mare Britanie și Germania

Operaționalizarea portalului unic romania.travel, precum și derularea de campanii de promovare integrate TV-online în Marea Britanie și Germania sunt parte din planul de marketing al Ministerului Antreprenoriatului și Turismului!

Internetul a devenit sursa principală de accesare a informațiilor și de planificare a călătoriilor, ceea ce determină o adaptare majoră a modului în care trebuie promovate destinațiile turistice. Accesarea internetului de pe terminale mobile este un trend în experiența turistică, la fel și comportamentul de cumpărare online a produselor turistice, astfel încât utilizarea instrumentelor de marketing digital reprezintă unul dintre pilonii cei mai importanți în orice strategie de marketing integrat al destinației turistice.

„Atingerea obiectivului strategic de creștere a notorietății destinației turistice România, prin comunicarea elementelor diferențiatoare, pe piețele externe vizate, necesită dezvoltarea unei campanii integrate de marketing și comunicare, incluzând componentele TV şi online, profitând de oportunitățile de pe piețele vizate, astfel încât promovarea să se realizeze într-o manieră sustenabilă, care să ajute la evidențierea valorilor românești. Împreună cu membrii Consiliului de Brand Turistic Național, MAT implementează un plan de marketing adaptat nevoilor actuale de promovare ale României”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului.

În acest sens, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a lansat două proceduri de prospecție de piață în vederea demarării ulterioare a unei proceduri de achiziție publică. Prima vizează achiziționarea de servicii pentru crearea portalului web romania.travel, iar cea de-a doua achiziționarea de servicii pentru pentru derularea unei campanii de promovare integrate TV-online în Mare Britanie și Germania.

Portalul online romania.travel va fi realizat cu respectarea principiul KISS (Keep It Straight Simple) și va furniza Ministerului Antreprenoriatului și Turismului un instrument software funcțional, accesibil și atractiv pentru promovarea digitală a destinației turistice România.

În privința campaniei de promovare integrate TV-online, în activitatea de promovare turistică, canalele transnaționale, paneuropene, de televiziune cu specific de turism, sport, ştiri şi călătorii reprezintă un instrument important prin intermediul căruia mesajul de promovare ajunge la potenţialii turişti. Impactul pe care astfel de televiziuni îl au în rândul consumatorilor de produse şi servicii turistice este unul eficient, cunoscută fiind influența pe care mass-media vizuală o are în rândul publicului.

Alegerea celor două piețe, Marea Britanie și Germania, a avut la bază o serie de acte normative, documente strategice ale ministerului, studii, precum și potențialul ridicat atât din punct de vedere economic, cât şi al consumului de publicitate TV-online din rândul piețelor de interes pentru România.

Obiectivele campaniei integrate TV-online sunt de a crește nivelul de notorietate a României ca destinație turistică pentru city break, de a impulsiona traficul pe site-ul www.romania.travel, efectuat din țările respective, precum și de a îmbunătăți ranking-ul în căutările pe Google despre România.

Aceste acțiuni, la care se adaugă și campania de promovare a României prin intermediul formatorilor de opinie, fac parte din campania integrată de promovare a destinației turistice România, care va fi derulată în cursul acestui an de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, în parteneriat cu Consiliul de Brand Turistic Național.

Documentele privind prospecția de piață pot fi accesate prin intermediul platformei SEAP:
• Consultarea pieței în vederea achiziţionarii serviciilor pentru crearea unui portal web pentru domeniul web romania.travel https://bit.ly/3RfWHDI
• Consultarea pieței în vederea achiziţionarii serviciilor pentru derularea unei campanii tv și online în Marea Britanie și Germania https://bit.ly/3RgHKBp


Târgul de Turism al României ROMEXPO, punct cheie al dezvoltării turistice

Astăzi, în data de 23 februarie 2023, începând cu ora 11:00, s-a susținut prima zi a Târgului de Turism al României în incinta Pavilionului...

PRIMUL OMD DEZVOLTAT LA NIVEL JUDEȚEAN A PRIMIT AVIZUL DIN PARTEA...

PRIMUL OMD DEZVOLTAT LA NIVEL JUDEȚEAN A PRIMIT AVIZUL DIN PARTEA #MAT! Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT) a emis joi, 16 februarie a.c., avizul pentru...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,827FaniÎmi place
290AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente