sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaÎntrevederea Ministrului Antreprenoriatului și Turismului cu e.s. dr. Peer Gebauer, ambasadorul republicii...

Întrevederea Ministrului Antreprenoriatului și Turismului cu e.s. dr. Peer Gebauer, ambasadorul republicii federale Germania în România

Ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu, a primit marți, 05 aprilie a.c., vizita Dr. Peer Gebauer, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Federale Germania în România, prilej cu care a fost evidențiată importanța cooperării între cele două state, precum și oportunitățile de intensificare și extindere a pateneriatului bilateral.

În cadrul dialogului, partea română a subliniat necesitatea reducerii deficitului comercial al țării noastre în relația cu Germania. Printre măsurile avute în vedere au fost amintite: relansarea mecanismelor instituţionale de promovare a cooperării economice atât la nivel federal, cât şi de land, respectiv Consiliul de Cooperare Româno-German şi Comisiile Mixte cu landurile Bavaria, Baden Württemberg şi Hessa, precum și intensificarea organizării de acţiuni de promovare economică – forumuri şi seminarii de afaceri cu participarea firmelor din ambele ţări.

Criza din Ucraina a constituit un alt punct semnificativ pe agenda discuţiilor, ambasadorul german apreciind în mod deosebit angajamentul ferm al României de a acţiona ca furnizor de securitate pe flancul estic al NATO, cât şi modul exemplar în care ţara noastră a gestionat criza refugiaţilor din Ucraina, oferind asistenţă şi găzduire. În context, referitor la firmele germane afectate de situația geopolitică actuală și care doresc să își relocheze investițiile, demnitarul român a subliniat că țara noastră rămâne un partener solid, care oferă multiple posibilităţi şi cele mai avantajoase condiţii.

În ceea ce privește turismul, datorită numărului de vizitatori germani care sosesc anual în România, dar și a prezenței pe teritoriul național a unora dintre cei mai mari touroperatori cu acționariat german, ministrul Cadariu a propus semnarea unui Memorandum de înțelegere pentru cooperarea bilaterală în acest domeniu, cu scopul maximizării fluxurilor reciproce de turiști. În acest sens, România dorește să promoveze în Germania oferte personalizate, cu accent pe segmentul balnear și de sănătate.

Informaţii de background: 

Germania este principalul partener comercial al României, deținând o pondere de peste 20% din totalul exporturilor României.

În anul 2021 valoarea schimburilor comerciale bilaterale a fost de 35,15 miliarde euro, în creștere cu cca. 14% față de 2020, din care exportul 15,34 miliarde euro, (creştere cu 8%) și importul 19,81 miliarde euro (creştere cu 18%).

Din punct de vedere investiţional, Germania se plasează în prezent pe locul 3, cu un capital social investit de 5,18 miliarde euro (11,2% din totalul investiţiilor străine) şi un număr de 24.230 societăţi mixte înregistrate în România.

Comunicat de presă

SUNWAVES FESTIVAL, SW DUNES ÎN RAS AL-KHAIMAH, UAE, 02-05 MARTIE 2023

PRIMUL BRAND ROMÂNESC CE ORGANIZEAZĂ UN FESTIVAL DE MUZICĂ ÎN EMIRATELE ARABE UNITE. PRIMUL FESTIVAL DIN LUME CE PRIMEȘTE APROBARE PENTRU A-ȘI DESFĂȘURA PROGRAMUL...

consultare publică, proiectul de procedură pentru implementarea schemei de ajutor de...

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a lansat vineri, 16 septembrie a.c., spre consultare publică, proiectul de procedură pentru implementarea schemei de ajutor de minimis prevăzută...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,932FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro