sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăREVISTA ONLINEArticoleDin ce generație faci parte?

Din ce generație faci parte?

Conform unei analize Pew Research Center, vârsta unei persoane este unul dintre cei mai comuni factori ce prezic diferențele de atitudini și comportamente dintre indivizi. În domenii care variază de la afaceri externe la politica socială, diferențele de vârstă în ceea ce privește atitudinea sau comportamentul indivizilor, pot fi motivul pentru care aceștia acționează într-un anumit mod.

Vârsta denotă două caracteristici importante despre un individ: momentul pe care îl ocupă în ciclul de viață – dacă este un adult tânăr, un părinte de vârstă mijlocie sau o persoană în vârstă – și apartenența sa la o colectivitate de indivizi care s-au născut la o dată similară.

O generație se referă, de obicei, la grupuri de persoane născute pe o perioadă de 15-20 de ani, cum ar fi generația Millennial, în prezent cea mai tânără generație de adulți.

Dailyfreepress.com spune că de-a lungul timpului specialiștii au identificat 7 generații și anume:

  • The Greatest Generation ( născută între 1901-1924)
  • The Silent Generation (născută între 1925–1945)
  • Baby Boomers (născută între 1946–1964)
  • Generation X (născută între 1965–1980)
  • Millennials (născută între 1981–1996)
  • Generation Z (născută între 1997–2012)
  • Generation Alpha (născută între 2013–2025)

The Greatest Generation, este un termen folosit pentru a-i descrie pe cei care au crescut în timpul Marii Crize și au luptat în cel de-al Doilea Război Mondial sau a căror muncă a contribuit la câștigarea acestuia. Acest nume ar proveni cel mai probabil de la un jurnalist american sau de la autorul unei carți cu același nume, spune Investopedia.

Pentru a oferi o imagine de ansamblu, „Marea Generație” este părintele generației „Baby Boomers” și este copilul „Generației Pierdute – The lost Generation” (cei care au crescut în timpul Primului Război Mondial sau au ajuns la maturitate în timpul acestuia).

Cea de-a doua generație, “The Silent Generation”, se referă la persoanele care si-au petrecut tinerețea în perioada postbelică, este cunoscut pentru faptul că cei ce fac parte din aceasta generație nu s-au impus deciziilor guvernului – sunt numiți „tăcuți” din cauza lipsei lor de manifestații sau proteste și a faptului că, în general, urmăresc cariere modeste și o viață domestică sigură, arată dailyfreepress.

Conform Investopedia, Generația „Baby Boomer” reprezintă o parte substanțială a populației mondiale, în special în țările dezvoltate. Cei mai vârstnici membri ai acesteia au făcut parte din sporul de fertilitate care a început în 1946, imediat după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial. Cei mai tineri membri ai acesteia s-au născut în 1964, cu puțin timp înainte de declinul semnificativ al fertilității care a avut loc după apartiția pilulei contraceptive. Trăsăturile ce îi caracterizează sunt: optimism național și consumism prosper.

Generația X se caracterizează prin reacție, rebeliune, încredere de sine și o neîncredere generală în autoritatea instituțională. Printre evoluțiile notabile ale timpului lor se numără căderea Zidului Berlinului, apariția primelor computere și un accent serios pe educație.

Conform Britannica.com, această generație are mai puțini membri decât oricare dintre aceste grupuri, ei au crescut într-o perioadă în care existau mai multe familii cu venituri din partea ambilor părinți, familii monoparentale și familii care au suferit divorțuri, decât în perioada în care au crescut membrii generației Boomers.

În consecință, membrii Generației X petrecut o parte mare din copilăria lor fără supravegherea unui adult, mulți dintre aceștia ajungeau acasă de la școală, iar părinții lor erau încă plecați la serviciu.

Millennials sau Generația Y referă la cei născuți după 1980, reprezentând prima generație care a ajuns majoră în noul mileniu. Pe măsură ce această generație a ajuns la vârsta adultă, unii au folosit termenul Generația Y pentru a-i identifica. Millennials se adaptează ușor schimbării, sunt curioși, apreciază munca în echipă, le place să prinească feedback și vizitează bibliotecile publice sau prezintă mai mult interes pentru această activitate, decât alte grupe de vârstă, spune familysearch.org.

Generația Z poartă de asemenea și denumirea de „iGen”, deoarece această generație a crescut  înconjurată de tehnologie, cum ar fi smartphone-urile și multe alte device-uri inteligente. În ansamblu, membrii generației Z sunt mai diversificați din punct de vedere rasial și etnic, sunt bine educați și mai familiarizați cu identitățile de gen decât generațiile anterioare. Odată cu apariția social media, agravarea crizei climatice și creșterea violenței în masă, printre multe alte presiuni socio-politice, generația Z este văzută ca generația ce suferă cel mai tare de depresie, dar și cea mai predispusă să se implice în activismul social, spune un articol dailyfreepress.com.

Ultima grenerație, Generația Alpha, este compusă din indivizi născuți începând cu anul 2010, ei sunt copiii generației Millennials și cei ce vor intra în număr record în secolul 22. Aceștia sunt mereu conectați la mediul online și sunt cunoscuți ca „nativi digitali”. Sunt generația cea mai înzestrată din punct de vedere material și cea mai alfabetizată din punct de vedere tehnologic care a existat vreodată în lume, arată mccrindle.com.

ROMGAZ, cel mai mare producător și furnizor de gaze naturale din...

București, 23 aprilie 2024 – ARIR (Asociația Română pentru Relația cu Investitorii), promotorul conceptului de Investor Relations (IR), anunță că ROMGAZ (simbol BVB: SNG),...

Start BVB Arena 2024. Bursa de Valori Bucuresti lanseaza astazi noua...

Bursa de Valori Bucuresti lanseaza astazi o noua editie a programului dedicat promovarii companiilor antreprenoriale romanesti care, incepand din acest an, se va...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,827FaniÎmi place
290AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro