luni, iulie 22, 2024
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaBursa de Valori București anunță cele 50 de companii semifinaliste ale programului...

Bursa de Valori București anunță cele 50 de companii semifinaliste ale programului BVB Arena 2024. Publicul poate vota 3 companii finaliste până la finalul lunii

  • Cele 50 de companii semifinaliste ale programului au fost selectate de membrii Comitetului de Nominalizare BVB Arena.
  • În perioada 8 – 31 iulie, publicul va putea alege trei dintre cele 15 finaliste ale ediției BVB Arena 2024, prin vot exprimat pe platforma bvbarena.ro.
  • Companiile semifinaliste au fost selectate dintre companiile nominalizate în prima etapă a programului. Anul acesta au fost 440 de nominalizări, dintre care 409 valide.
  • Cele mai multe companii nominalizate activează în comerț, urmate de cele din sectorul IT&C, industrie alimentară și industrie prelucrătoare.

Comitetul de Nominalizare BVB Arena a selectat cele 50 de companii semifinaliste ale programului, dintr-un total de 409 de nominalizări valide pe platforma www.bvbarena.ro. Din 8 iulie până pe 31 iulie, publicul va putea alege, prin vot pe www.bvbarena.ro, 3 dintre cele 15 companii românești finaliste ale ediției BVB Arena 2024. Programul BVB Arena, derulat din 2017 de către Bursa de Valori București, a depășit 1.500 de companii înscrise în program. Fiecare ediție a atins noi recorduri în ceea ce privește interesul față de program, materializat în numărul tot mai mare al companiilor nominalizate.

„Ca în fiecare an, am așteptat cu nerăbdare selecția companiilor semifinaliste pentru a ne confirma, încă o dată, valoarea pe care antreprenorii români o aduc pentru economia românească. În mod direct, prin produsele și serviciile pe care le produc, prin ingeniozitatea afacerilor pe care le conduc, și indirect prin bunăstarea pe care o generează propriilor angajați și familiilor acestora. Ediția din acest an nu face excepție, avem companii nominalizate care sunt mai mult sau mai puțin cunoscute publicului larg, și mă bucur că au acceptat să facă parte din comunitatea BVB Arena. Fiecare companie parte a programului, încă din etapa de nominalizare, este de fapt câștigătoare, întrucât programul de mentorat BVB Arena le este destinat tuturor celor nominalizați”, a declarat Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București.

Cele 50 de companii semifinaliste BVB Arena 2024 sunt:

1 Abund Berry 26 Ivatherm
2 Alezzi Beach Resort 27 Lensa.ro
3 Apemin Tușnad 28 Mavericks Ads
4 Astra Vagoane 29 Mindit Services
5 Autonom 30 Misavan
6 Barleta 31 Moldovan Carmangerie
7 Benvenuti 32 Naturleg Organic Farming
8 BlueSpace Technology 33 Nomaad Container
9 Bookzone 34 Perla Harghitei
10 Boromir 35 Plasmaserv
11 Christian Tour 36 Plimob
12 Cloudage IO 37 Quartz Matrix
13 Construcții Erbașu 38 Qwerty Key
14 Edus Platform 39 Scandia Food
15 Ellisium Center 40 Siteclick
16 Eturia 41 Smart ID Dynamics
17 evoMAG 42 Sofiaman
18 Ferma Cu Omenie 43 TED`s Coffee
19 Flip.ro 44 Tema Energy
20 French Revolution 45 Top Resorts
21 Golden Fish SRL 46 Tradiții Din Natura
22 Graphtec Design 47 Transilvania Nuts
23 Grupul de firme Safir 48 Trend Furniture
24 Iona Woman 49 Tucano Coffee
25 IT Genetics 50 Yobi Manufacturing

„Numărul companiilor nominalizate în cadrul programului BVB Arena din acest an, precum și tipologia celor 50 de semifinaliste, sunt semne ale interesului tot mai mare al antreprenorilor față de piața de capital și implicit a succesului acestui program. Știm că perioada de la intenție până la listarea efectivă a unei companii nu este una scurtă, suntem însă încrezători că antreprenorii români înțeleg tot mai bine, datorită BVB Arena, care sunt avantajele directe și indirecte ale finanțării pe bursă. Pentru că la bursă nu ridici doar capital, ci obții și o serie de avantaje intangibile, precum notorietate, vizibilitate, consolidarea reputației. Avem deja câteva exemple de succes: de la debutul programului, peste 20 de companii au venit la bursă cu acțiuni sau obligațiuni, iar rundele de finanțare s-au ridicat până aproape de 240 milioane de euro”, a declarat Adrian Tănase, Directorul General al Bursei de Valori București.

În prima etapă a proiectului BVB Arena, derulată în perioada 23 aprilie – 31 mai 2024, susținători ai programului, alături de Comitetul de Nominalizare, au propus peste 400 de companii românești prin intermediul platformei www.bvbarena.ro. Cele mai multe companii nominalizate sunt din comerț (17%), urmate de cele din sectorul IT&C (12%), industrie alimentară și prelucrătoare cu câte 11%, servicii cu 10% și, cu 7%, companii din domeniul construcțiilor. La nivelul distribuției geografice, București și Ilfov ocupă un procent cumulat de 37%, urmate de Cluj, Iași, Brașov, Bacău, Suceava, Constanța. În ceea ce privește segmentarea companiilor nominalizate, 81% sunt companii IMM, 9% Start-up-uri și 10% Corporate.

Votul publicului va trimite direct în finala BVB Arena 2024 un număr de trei companii, în timp ce restul 12 vor fi alese de către Juriul BVB Arena, format din experți în diverse domenii ale economiei. Cele 15 companii finaliste în ediția BVB Arena 2024 vor fi anunțate public în cadrul Galei de Premiere din toamnă. În perioada octombrie-noiembrie 2024 programul BVB Arena prevede o etapă de mentorat la care vor putea participa companiile finaliste și semifinaliste, companii nominalizate în ediția curentă sau care se înregistrează în platforma programului.

BVB Arena este un program al Bursei de Valori București, inițiat încă din 2017 sub numele de Made in Romania, dedicat identificării și promovării companiilor locale antreprenoriale de succes. Noul nume al programului – BVB Arena – anunțat odată cu lansarea ediției din acest an, plasează această inițiativă dedicată antreprenorilor români sub umbrela proiectelor BVB.

Prin dezvoltarea platformei www.bvbarena.ro, Bursa de Valori București se poziționează ca fiind principalul canal de finanțare pentru antreprenorii români, alături de sectorul bancar. Totodată, platforma este dedicată investitorilor, consultanților și, în special, companiilor cu perspective de creștere, care doresc să atragă finanțare de la investitori sau care se află în procesul de pregătire a unui plasament privat pe Piața AeRO sau pe Piața Principală.

În cursul anului 2024, derularea proiectului este sprijinită de CEC Bank, alături de partenerii: BRK Financial Group, European Bank for Reconstruction and Development, Banca Transilvania, BT Capital Partners,  Goldring,  Mazars, BNT Attorneys, Termene.ro, Propaganda, împreună cu susținătorii Autoritatea de Supraveghere Financiară, Institutul de Studii Financiare (ISF), Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR), Romanian Business Leaders (RBL), Envisia, Camera de Comerț și Industrie Germană și Digi24.

Topul acțiunilor din T2: Investitorii individuali sunt în căutarea marilor câștigători...

Nvidia urcă de pe locul 4 pe locul 2 pe lista celor mai populare acțiuni în rândul utilizatorilor eToro la nivel global În...

Bursa de Valori București s-a mutat în casă nouă!

Astăzi, cu ocazia listării titlurilor de stat Fidelis, Bursa de Valori București a inaugurat Bell Wing, noul spațiu destinat comunității pieței de capital. De aici,...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,918FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro