marți, decembrie 3, 2024
AcasăREVISTA ONLINEArticoleTopul acțiunilor din T2: Investitorii individuali sunt în căutarea marilor câștigători IA,...

Topul acțiunilor din T2: Investitorii individuali sunt în căutarea marilor câștigători IA, în timp ce Nvidia devine a doua cea mai populară acțiune de pe eToro

  • Nvidia urcă de pe locul 4 pe locul 2 pe lista celor mai populare acțiuni în rândul utilizatorilor eToro la nivel global
  • În căutarea câștigătorilor din domeniul inteligenței artificiale Dell, Broadcom, Micron Technology și MongoDB apar pe lista „celor mai mari creșteri” din al doilea trimestru
  • Utilizatorii eToro caută oportunități și în Europa, cu Santander și Repsol în topul celor mai mari creșteri
  • Investitorii români au preferat Nike, Nvidia, AMD, Intel și UiPath

4 iulie 2024: Investitorii individuali continuă să susțină Nvidia, în timp ce își intensifică căutările în rândul companiilor câștigătoare din domeniul inteligenței artificiale, conform celor mai recente date trimestriale privind acțiunile de pe platforma de tranzacționare și investiții eToro.

eToro a analizat ce companii au înregistrat cea mai mare schimbare proporțională a deținătorilor, de la un trimestru la altul (tabelul 3), analizând totodată cele mai deținute 10 acțiuni de pe platformă de către investitorii globali (tabelul 1) și cei români (tabelul 2).

Printre cele mai deținute acțiuni (tabelul 1) în al doilea trimestru a avut loc o nouă schimbare semnificativă în clasament, Nvidia crescând și devenind a doua cea mai populară acțiune pe platforma eToro la nivel global, după Tesla. Liderul pieței de inteligență artificială se afla pe locul patru la sfârșitul primului trimestru și pe locul șapte cu trei luni înainte, dar a continuat să atragă noi investitori, alimentat de o nouă creștere de 37% a prețului acțiunilor sale în ultima perioadă trimestrială. Clasamentul în preferințele investitorilor români s-a schimbat și el (tabel 2). În timp ce primele două locuri sunt ocupate de Tesla și Nio, UiPath a urcat pe locul trei, înlocuind Apple, care a trecut pe locul patru. De asemenea, Nvidia urcă un loc, pe poziția cinci, înlocuind Microsoft, în timp ce Meta, proprietarul platformei Facebook, este acum pe poziția a noua, împingând Alibaba pe locul 10.

În timp ce Nvidia domină titlurile din presa internațională, alte companii din domeniu atrag, de asemenea, atenția investitorilor, multe dintre cele cu ambiții mari în materie de inteligență artificială figurând pe lista companiilor cu cea mai mare creștere proporțională (tabelul 3). Printre acestea se numără Dell, care a înregistrat o creștere de 45% a numărului de deținători pe platforma eToro. În ultima perioadă, Dell a anunțat mai multe produse de inteligență artificială și a fost, de asemenea, recomandată ca potențial furnizor pentru noul start-up xAI al lui Elon Musk.

Producătorii de cipuri Broadcom (+33% creștere a numărului de utilizatori) și Micron Technology (+27%) au înregistrat, de asemenea, o creștere semnificativă a numărului de utilizatori pe platformă, la fel ca MongoDB (+24%), o companie care ajută alte companii să implementeze inteligența artificială generativă.

Continuând tendința care a apărut în primul trimestru, mai multe acțiuni europene au figurat pe lista celor mai mari creșteri, pe primul loc situându-se compania energetică franceză Air Liquide (+139%), care a atras un interes major în urma veștii că va furniza energie producătorului de cipuri Micron. Santander (+32%) și firma spaniolă de energie Repsol (+26%).

Investitorii români au favorizat în preferințele lor investiționale Nike, Nvidia AMD, Intel, dar și UiPath, unicornul născut în România. De asemenea, aceștia și-au redus pozițiile în Apple, Paypal și Coca-Cola.

Comentând datele, analistul eToro Bogdan Maioreanu, a declarat: „Există oportunități diverse pentru investitori în spațiul IA și este îmbucurător să vedem că utilizatorii eToro privesc întregul ecosistem. Ascensiunea stratosferică a Nvidia înseamnă că va continua să fie în centrul atenției, dar nu există nicio îndoială că vor apărea și alți mari câștigători ai IA, în diverse forme și dimensiuni.

Este, de asemenea, interesant să vedem că investitorii individuali privesc dincolo de IA și, mai general, în domeniul tehnologiei, mai multe companii europene din sectorul auto, al energiei și al serviciilor financiare atrăgând o atenție deosebită în al doilea trimestru. Observăm un interes reînnoit al investitorilor români pentru „unicornul” de origine română UiPath. Având în vedere că acțiunile au scăzut cu 49% de la începutul acestui an, poate că investitorii români au cumpărat pe scădere. Întotdeauna este important să fii diversificat pe sectoare, dar mai ales atunci când se schimbă condițiile privind ratele dobânzilor. De asemenea, nu există nicio garanție că toate acțiunile IA vor crește.”

Pe lista „celor mai mari scăderi” din trimestrul al doilea (tabelul 2), a fost o situație mixtă, utilizatorii eToro părând să își marcheze profiturile de la companii precum Reddit (-40%), după IPO-ul din martie, și ZIM Shipping (-23%), prețul acțiunilor acesteia din urmă aproape dublându-se în acest an. Investitorii par, de asemenea, să nu mai aibă răbdare cu Puma și cu performanța slabă a prețului acțiunilor sale, firma

Analistul eToro Sam North, a declarat: „În ultimul trimestru, investitorii individuali și-au demonstrat capacitatea de a capitaliza impulsul pieței, după cum se vede din succesul unor investiții precum Reddit și ZIM shopping. Recunoașterea momentului în care să retrageti profitul și să îl reinvestiți în altă parte este un aspect fundamental al investițiilor inteligente. Nu este vorba doar despre câștigurile pe care le obțineți, ci și despre a valorifica oportunitățile  oferite de piață”

Tabel 1: Acțiunile cele mai deținute de către utilizatorii eToro la nivel global și poziția acestora în trimestrul trecut

Companie Poziție la sfârșitul T2 Poziție la sfârșitul T1
Tesla 1 1
NVIDIA 2 4
Amazon 3 2
Apple 4 3
Nio 5 5
Microsoft 6 6
Meta 7 7
Alphabet 8 9
Alibaba 9 8
PayPal 10 10

Table 2: Acțiunile cele mai deținute de către utilizatorii români ai eToro și poziția acestora în trimestrul trecut

Companie Poziție la sfârșitul  T2 Poziție la sfârșitul  T1
Tesla Motors, Inc. 1 1
Nio Inc.-ADR 2 2
UiPath Inc. 3 4
Apple 4 3
NVIDIA Corporation 5 6
Microsoft 6 5
Amazon.com Inc 7 7
Alphabet 8 8
Meta Platforms Inc 9 10
Alibaba-ADR 10 9

 

Tabel 3: Acțiunile care au înregistrat cea mai mare creștere și scădere proporțională a numărului de deținători pe platforma eToro de la un trimestru la altul

  Cele mai mari creșteri în rândul investitorilor globali ai eToro Cele mai mari scăderi în rândul investitorilor globali ai eToro
Poziție Companie Creșterea numărului de deținători de la un trimestru la altul Companie Scăderea numărului de deținători de la un trimestru la altul
1 Air Liquide 139% Reddit -40%
2 Dell Technologies 45% ZIM Shipping Services -23%
3 Lululemon Athletica 42% PUMA -16%
4 Broadcom 33% Crocs -15%
5 Banco Santander 32% Glencore -15%
6 Super Micro Computer 31% Hasbro -14%
7 Atos SE 28% Newmont Mining -13%
8 Micron Technology 27% Delta Air Lines -13%
9 Repsol 26% NextEra Energy -13%
10 MongoDB 24% Texas Instruments -12%

 

***

Tabelele compară datele de pe platforma eToro din ultima zi a celui de-al doilea trimestru din 2024 cu cele din ultima zi a primului trimestru din 2024. Datele se referă la conturile alimentate cu bani ale utilizatorilor eToro la nivel global și din România.

Datele din tabelul 3 arată cele 10 acțiuni care au înregistrat cea mai mare creștere și respectiv, scădere proporțională a numărului de deținători pe platforma eToro la nivel global de la un trimestru la altul (T2 față de T1). Datele din al primul tabel arată primele 10 cele mai deținute poziții ale acțiunilor (poziții deschise) de către investitorii de pe platforma eToro la nivel global la sfârșitul T2 din 2024. Tabelul 2 arată modul în care investitorii români și-au modificat deținerile și care sunt primele 10 acțiuni deținute de aceștia. Deoarece marea majoritate a acțiunilor tranzacționate pe eToro sunt active reale, aceste date nu includ pozițiile deținute sub formă de CFD-uri.

Toate datele sunt exacte la momentul închiderii pieței vineri, 28 iunie.


Despre eToro

eToro este o platformă de tranzacționare și investiții care vă permite să investiți, să partajați și să învățați. Am fost fondată în 2007 cu viziunea unei lumi în care toți pot tranzacționa și investi într-un mod simplu și transparent. În prezent, avem peste 35 de milioane de utilizatori înregistrați din peste 100 de țări. Credem că există putere în cunoștințele împărtășite și că putem avea mai mult succes dacă investim împreună. Așa că am creat o comunitate de investiții colaborativă concepută pentru a vă oferi instrumentele de care aveți nevoie pentru a vă spori cunoștințele și averea. Pe eToro, puteți deține o gamă de active tradiționale și inovatoare și puteți alege cum să investiți: tranzacționați direct, investiți într-un portofoliu sau copiați alți investitori. Puteți vizita centrul nostru media aici pentru cele mai recente știri.

Disclaimer/ avertizare privind declinarea răspunderii legale:

eToro este o platformă de investiții în mai multe active. Valoarea investițiilor dumneavoastră poate crește sau scădea. Capitalul dvs. este în pericol.

eToro este autorizată și reglementată de Autoritatea de Conduită Financiară din Marea Britanie, în Cipru de Comisia pentru valori mobiliare și schimb valutar din Cipru, de Comisia australiană pentru valori mobiliare și investiții din Australia și licențiată de Autoritatea pentru servicii financiare din Seychelles.

Această comunicare are doar un scop informativ și educativ și nu trebuie să fie considerată ca fiind un sfat de investiții, o recomandare personală, o ofertă sau o solicitare de a cumpăra sau de a vinde orice instrumente financiare. Acest material a fost elaborat fără a ține cont de obiectivele de investiții sau de situația financiară a unui anumit destinatar și nu a fost elaborat în conformitate cu cerințele legale și de reglementare pentru promovarea cercetării independente. Orice referire la performanțele trecute sau viitoare ale unui instrument financiar, indice sau produs de investiții ambalat nu reprezintă și nu trebuie să fie considerată un indicator fiabil al rezultatelor viitoare. eToro nu face nicio declarație și nu își asumă nicio răspundere cu privire la acuratețea sau caracterul complet al conținutului acestei publicații.

Numerele de regulament și licență

Europa
eToro (Europe) Ltd. este autorizată și reglementată de către Comisia de Schimb de Valori Mobiliare din Cipru (CySEC) cu numărul de licență 109/10. Înregistrată în Cipru cu numărul de companie HE 200585.

Bursa de Valori București anunță cele 50 de companii semifinaliste ale...

Cele 50 de companii semifinaliste ale programului au fost selectate de membrii Comitetului de Nominalizare BVB Arena. În perioada 8 - 31...

Bursa de Valori București s-a mutat în casă nouă!

Astăzi, cu ocazia listării titlurilor de stat Fidelis, Bursa de Valori București a inaugurat Bell Wing, noul spațiu destinat comunității pieței de capital. De aici,...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,883FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro