marți, octombrie 3, 2023
AcasăREVISTA ONLINEArticoleAsociatia CREDIDAM - Antreprenoriat cultural

Asociatia CREDIDAM – Antreprenoriat cultural

„Antreprenoriat cultural” – sună bine și atrăgător, dar… Orice antreprenor știe că pentru a avea succes, trebuie îndeplinite cel puțin trei condiții. Prima este know how-ul, a doua – resursa umană, iar cea dea treia este finanțarea.

În peisajul cultural românesc, primele două condiții se îndeplinesc cu ușurință. Artiști talentați există în toate domeniile de activitate culturală. Din păcate, nu toate aceste activități pot accesa finanțări potrivite pentru adevărata performanță.

promovare online
promovare online

Există un domeniu de activitate care e privilegiat din acest punct de vedere: muzica și artiștii interpreți. Legislația care guvernează drepturile de autor, drepturile de proprietate intelectuală, asigură venituri decente și constante celor care creează bunuri simbolice precum muzica și entertaimentul.

Interfața dintre artiști și cei care fac profit din muzica creată de aceștia, în principal posturi de televiziune și radio, este o instituție unică în peisajul românesc: CREDIDAM.


Corneliu Calota
Ziarist cu o bogată experiență de radio, televiziune, presă scrisă și online. A desfășurat activități de presă diverse: reporter, corespondent de presă specializat pe problematică europeană și euroatlantică, prezentator de știri de televiziune, editorialist de politică externă, moderator al unor programe de televiziune de prime time, autor al unor documentare tv premiate intern și internațional, autor și producător al unor programe complexe de televiziune. A realizat interviuri cu zeci de personalități de prim rang ale scenei publice românești și străine. A ocupat mai multe funcții de management în industria de televiziune. A fost consilier de stat și purtător de cuvânt al Guvernului României. Este doctor în științe politice, specialitatea Relații Internaționale. Este trainer de Public Speaking și educarea vorbirii (Logopedie). Este cadru didactic asociat la Școala de Studii Politice și Administrative. Pasiunile sale sunt Tehnici de Comunicare, Public Speaking, Relațiile Internaționale și… șahul!

Proiectul Make a Friend: O poveste despre prietenie, unde copiii tipici...

Asociația The Story of Autism, organizație non-guvernamentală şi independentă, care contribuie la îmbunătățirea calităţii vieții, implicit de a apăra și de a promova drepturile...

SmartLab 5.0 – INACO, inițiativa pentru competitivitate, la Buchatest Tech Week

Interviu cu Andreea Maria Paul, președinte INACO despre cel mai nou Start Lab 5.0 Ce ne spui despre Smart Lab? Smart Lab este cel mai...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,827FaniÎmi place
222AbonațiAbonați-vă

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente