duminică, martie 26, 2023
AcasăREVISTA ONLINEArticoleSemne bune anul are: StartUp Nation revine în 2022

Semne bune anul are: StartUp Nation revine în 2022

Start-Up Nation se întoarce în 2022, de data aceasta însă cu alt nume: Start-upTech-Nation. Astfel, Ministerul Finanțelor a publicat schița de buget de stat pe anul 2022, acesta incluzând 12 programe de susținere a firmelor private la Ministerul pentru Antreprenoriat și Turism, cu un buget total de 1,6 miliarde de lei pe partea de credite de angajament (bani promiși) și 1,56 miliarde de lei credite bugetare, adică bani disponibili. Cea mai mare parte a creditelor bugetare de la MAT sunt alocate tranșei a doua de ajutoare din Schema HoReCa 2021.

Principalele programe pentru companiile mici și mijlocii (IMM) și startup-uri:

  • Start-upTech-Nation – 500 milioane lei. Programul are prevăzute credite de angajament de 520.031.000 lei și credite bugetare de 20.031.000 lei, acestea reprezentând plățile restante către firmele care au primit finanțări de câte 200.000 de lei la Start-Up Nation 2018 (ediția a doua).
  • Programul micoindustrializare – 50 milioane lei. Această sumă reprezintă însă numai credite de angajament, la credite bugetare suma prinsă fiind zero, ceea ce înseamnă că este nevoie de rectificare bugetară sau alocare de credite bugetare direct în bugetul pe 2023.
  • Programul de dezvoltare a activităților de comercializare a produselor și serviciilor de piață – 50 de milioane de lei. La fel ca la microindustrializare, pentru plăți va fi nevoie de rectificare bugetară sau alocare de credite bugetare direct în bugetul pe 2023.
  • Programul de stimulare a exporturilor – 70 de milioane de lei. Această sumă este prinsă atât la creditele de angajament, cât și la creditele bugetare.
  • Schema de ajutor HoReCa – 1,189 miliarde de lei. Această sumă reprezintă tranșa a doua a ajutorului pentru firmele deja calificate la finanțare, o primă parte din ajutorul promis celor peste 8000 de firme calificate urmând să fie acordată chiar pe data de 20 decembrie 2021.
  • Programul de marketing si promovare turistică – 14,7 milioane de lei. De asemenea, această sumă este prinsă și la creditele bugetare (credite de plată gata a fi efectuate imediat).

Pentru o privire completă asupra programelor de finanțare din schița de buget pe 2022, consultați documentul de mai jos:

Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este scriitor și jurnalist, având la activ patru volume publicate, fost bursier J.W.Fulbright pe scenaristică de film și televiziune (în cadrul New York Film Academy), fost bursier al Uniunii Scriitorilor din România, fost rezident al Festivalului de Literatură și Traducere Iași (FILIT), finalist al concursului de scenarii de lung-metraj HBO-TIFF (2005). În presă, comentează frecvent pe teme sociale, economice și politice pe blogurile Adevărul, fiind de asemenea fost colaborator al publicațiilor România Liberă și Academia Cațavencu, dar și realizator TV în cadrul unor trusturi precum PRO TV, Digi 24 și Prima TV.

Ciprian Cazacu, easySales: Dacă crezi în tine și în ideile tale,...

Invitatul celui mai recent interviu găzduit de Revista Patronatului Român a fost Ciprian Cazacu, cofondator al platformei de vânzări automate easySales. De la experiența...

Cristina Bara, Speaker certificat JMT la John Maxwell Team Romania: Foarte...

Invitata celui mai recent interviu găzduit de Revista Patronatului Român a fost Cristina Bara, Coach, Trainer, Speaker Certificat JMT la John Maxwell Team Romania....

Nordis Group o numește pe Mihaela Alsamadi în funcția de Head...

Nordis Group, dezvoltator specializat în ansambluri hoteliere și rezidențiale premium, își mărește echipa de profesioniști numind-o pe Mihaela Alsamadi în funcția de Head of...

Utilizatorii Glovo pot comanda produse la oferte speciale în perioada 9-21...

Valentine’s Day este una dintre zilele așteptate de români. De Ziua Îndrăgostiților, florile sunt printre cele mai comandate produse pe Glovo, unul dintre cei...
espressocafe.ro
nemira.ro
spot_img

video

spot_img
7,751FaniÎmi place
222AbonațiAbonați-vă

Abonează-te la newsletter

spot_img
spot_img

evenimente

spot_img

asociarii, patronate

spot_img