vineri, aprilie 19, 2024
AcasăREVISTA ONLINEArticoleDe la ON-line la OM-line. Cum a arătat deschiderea celui de-a optulea...

De la ON-line la OM-line. Cum a arătat deschiderea celui de-a optulea Smart Lab din România

Cel de al optulea Smart Lab din România a fost lansat pe data de 16 decembrie 2021 în București, gazda evenimentului fiind Hotelul Caro. Încă din debutul întâlnirii, participanții au aflat faptul că „viitorul nu îi așteaptă chiar pe toți, îi așteaptă pe cei empatici, pe cei creativi, pe cei capabili de adaptare, pe cei flexibili. Iar asta pentru că viteza cu care apar și dispar meserii, industrii întregi, este fără precedent în istoria omenirii”.

De asemenea, Andreea Paul, președintele INACO, a arătat faptul că inteligența artificială trebuie folosită „cot la cot” cu inteligența biologică. Astfel, alfabetizarea tinerelor generații este necesară de la cele mai mici vârste, în contextul în care, în viitor, inteligența așa cu o știm va reprezenta un procent foarte mic din felul în care oamenii își vor însuși informația. Nu în ultimul rând, Inaco își propune nu doar acest lucru, ci și accesul gratuit al tuturor elevilor la educație digitală. Misiunea Inaco – proiectul Smart Lab în fiecare școală, ba chiar în fiecare școală din Uniunea Europeană ori din lume.

De asemenea, a fost prezentată o comparație între învățarea de întreținere și cea inovativă, precum și importanța celei din urmă pentru a da o șansă generațiilor viitoare de a fi împlinite profesional. Nu în ultimul rând, a fost arătată importanța Smart Lab-urilor mai ales în România, unde un milion de tineri nu au luat Bacalaureatul, rezultat direct al învățământului cu prezență fizică, și unde 65% din populație nu deține competențe digitale de bază. Mai mult, Andrea Paul, președintele INACO, și-a arătat intenția de a depune un proiect de lege care să oblige cadrele didactice să se auto-instruiască de cel puțin două ori pe an.

Totodată, întâlnirea a fost dezvăluit interesantul concept de la on-line la om-line, în care deși tehnologia devine principala preocupare a viitoarelor generații, umanitatea rămâne totuși în centrul demersului, fiind în acest fel potențată de folosirea inovațiilor digitale și nicidecum suprimată de acestea. Întâlnirea a fost cu atât mai interesantă cu cât participanților le-au fost prezentați roboții Fable, pe care și Revista Patronatului Român i-a prezentat toamna aceasta, deschizând astfel o rundă de întrebări din partea celor prezenți.

Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este scriitor și jurnalist, având la activ patru volume publicate, fost bursier J.W.Fulbright pe scenaristică de film și televiziune (în cadrul New York Film Academy), fost bursier al Uniunii Scriitorilor din România, fost rezident al Festivalului de Literatură și Traducere Iași (FILIT), finalist al concursului de scenarii de lung-metraj HBO-TIFF (2005). În presă, comentează frecvent pe teme sociale, economice și politice pe blogurile Adevărul, fiind de asemenea fost colaborator al publicațiilor România Liberă și Academia Cațavencu, dar și realizator TV în cadrul unor trusturi precum PRO TV, Digi 24 și Prima TV.

Un eveniment dedicat media, marketing & PR

Consiliul Patronatelor ESG din România și-a propus să creeze cadrul organizatoric pentru facilitarea dezvoltării afacerilor și a sprijinului reciproc între membri. Organizarea de evenimente...

O nouă comunitate de business a început să se dezvolte în...

Joi 14 martie, la Camera de Comerț și Industrie Brașov, a avut loc prima întălnire a antreprenorilor și oamenilor de afaceri invitați de Consiliul...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,827FaniÎmi place
290AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro