luni, septembrie 25, 2023
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaSalonul de Arte Decorative

Salonul de Arte Decorative

 

Salonul de Arte Decorative, 5 noiembrie – 1 decembrie 2021, Sala Irina Nicolau, Muzeul Național al Țăranului Român

Uniunea Artiștilor Plastici din România, în parteneriat cu Muzeul Național al Țăranului Român, are plăcerea de a anunța deschiderea Salonului de Arte Decorative, din cadrul Salonului Național de Artă Contemporană (SNAC) 2021, un eveniment organizat sub înaltul patronaj al Ministerului Culturii. Vernisajul va avea loc în data de vineri, 5 noiembrie 2021, la ora 17:00, la Sala Irina Nicolau a Muzeului Național al Țăranului Român.

Expoziția de la Muzeul Național al Țăranului Român va prezenta publicului lucrările de arte decorative a peste 70 de artiști din toată țara, curatoare fiind doamnele Dorina Horătău, Cristina Popescu Russu și Ioana Stelea.

Expozițiile din cadrul SNAC 2021 se vor desfășura în şase galerii și două muzee naționale din București, conform următorului calendar expozițional: 

Combinatul Fondului Plastic- UNAgaleria, S.E.N.A.T., Spațiul The Institute (Strada Băiculești nr. 29, București), 5-20 noiembrie 2021

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Sala de Sticlă (Şoseaua Pavel D. Kiseleff nr. 28-30, București), 4 noiembrie-1 decembrie 2021

Muzeul Național al Țăranului Român (Şoseaua Pavel D. Kiseleff nr. 3, București), 5 noiembrie-1 decembrie 2021

Galeria Simeza (Bulevardul General Gheorghe Magheru nr. 20, București), 4-29 noiembrie 2021

Galeria Căminul Artei/Centrul Artelor Vizuale (Strada Biserica Enei nr. 16, București), 5-20 noiembrie 2021

Galeria Orizont (Bulevardul Nicolae Bălcescu nr. 23A, București), 5-20 noiembrie 2021

Salonul Național de Artă Contemporană (SNAC), ediția 2021, reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente artistice ale anului, care marchează continuitatea în contemporaneitate a conceptului de salon, plecând de la un model lansat încă din anul 1864 și trecând istoric prin diferite formule de percepție și de prezentare culturală.

În cadrul expozițiilor organizate în luna noiembrie 2021, în cele 8 spaţii expoziţionale, vor expune peste 370 de artiști contemporani, din genurile: pictură, sculptură, grafică, multimedia, artă religioasă și restaurare și, respectiv, arte decorative, într-una dintre cele mai ambițioase expuneri din cadrul formulei SNAC, curatoriate de către dna. Magda Cârneci.

Anul acesta, SNAC își menține discursul pentru unitate în diversitate, facilitând un dialog între generații, genuri artistice și tendințe stilistice, în spiritul propriu al Uniunii Artiștilor Plastici din România, organizația reprezentativă a artiștilor profesioniști din România.

Ediția SNAC 2021 este dedicată împlinirii a 100 de ani de organizare profesională a artiștilor din România, respectiv de la înființarea Sindicatului Artelor Frumoase, precursorul Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Expoziţia de la Muzeul Național al Țăranului Român va putea fi vizitată la Sala Irina Nicolau până în ziua de 1 decembrie 2021, de marţi până duminică, între orele 10.00 şi 18.00. Lunea este închis.

Prețul biletului de intrare: adulți – 8 lei; pensionari – 4 lei; elevi și studenți, posesori ai cardului Euro 26, în vârstă de până la 30 de ani, persoanele adulte cu handicap mediu sau ușor – 2 lei.

***   ***   ***

comunicat de presa


Reality show-ul „The Bridge” Ungaria a fost filmat la Lacul Beliș,...

Echipa de producție românească a fost formată din aproximativ 50 de specialiști cu o vastă experiență în industria filmului. Pe durata filmărilor de...

Vila Șipot de pe Domeniul Regal Peleș, mai aproape de...

Vitraliile originale, readuse la strălucirea de altădată. Urmează Galeria Arhitecților Peleșului Acesta este cel mai mare efort de conservare, restaurare și dezvoltare a patrimoniului...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,827FaniÎmi place
222AbonațiAbonați-vă

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente