sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaProiectul de act normativ pentru modificarea și completarea OUG 58/1998 se află...

Proiectul de act normativ pentru modificarea și completarea OUG 58/1998 se află în consultare publică

La începutul săptămânii, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (M.A.T.) a pus în consultare publică proiectul de act normativ pentru modificarea și completarea OUG 58/1998 privind organizarea și desfășurarea activității de turism în România, care are ca obiectiv crearea unui sistem de guvernanță multi-nivel atât pe verticală, cât și pe orizontală, prin intermediul reglementării corecte a Organizațiilor de Management al Destinației (OMD).

„Definirea turismului ca un domeniu strategic al economiei naționale reprezintă o prioritate pentru mandatul meu, iar pentru ca această prioritate să fie înfăptuită, este necesară modificarea cadrului legal actual, respectiv a OUG 58/1998. Primul pas a fost făcut, propunerea de ordonanță de urgență se află în consultare publică, și va corecta, totodată, prevederile în vigoare, astfel încât Organizațiile de Management al Destinației să devină operaționale. Este un deziderat național, recomandat și de OCDE, inclus ca reformă și în PNRR”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului.

În concordanță cu jalonul 327 din cadrul Componentei 11 Turism și Cultură, intrarea în vigoare a cadrului legislativ printr-un act normativ, care include o descriere clară a mecanismului de finanțare pentru sprijinirea dezvoltării rețelei de OMD-uri și un model clar de guvernanță strategică, respectiv modul de funcționare a acestuia pe verticală și modalitatea de constituire a structurilor de guvernanță pe orizontală are termen limită finalul trimestrului 3 din 2022.

Aceast jalon face parte din reforma privind operaționalizarea OMD-urilor pentru care M.A.T. deja a îndeplinit obligația asumată prin PNRR de a identifica destinațiile optime în baza următoarelor criterii: capacitatea lor de a atrage turiști naționali și internaționali, potențialul de dezvoltare a turismului, capacitatea de promovare a transformării socio-economice durabile/ecologice în zonele rurale și defavorizate și potențialul de creare de noi locuri de muncă (https://bit.ly/3jd7ChR).

„Prezentul proiect de ordonanță de urgență este rezultatul a trei luni de consultări și dezbateri în cadrul grupului de lucru constituit la nivelul ministerului antreprenoriatului și turismului, din care au făcut parte reprezentanți ai mediului asociativ din turism și ai autorităților publice locale și centrale, cărora le mulțumesc pentru soluțiile identificate și pentru implicarea activă în creionarea unui cadru normativ funcțional”, a completat ministrul Cadariu.

Proiectul de Ordonanță de Urgență pentru modificarea și completarea Ordonanţei Guvernului nr. 58/1998  privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de turism în România poate fi accesat aici: https://bit.ly/3LOjaUR.

Propunerile, sugestiile şi opiniile privind proiectele de procedură de implementare se primesc la data de 18 aprilie 2022 la adresa de e-mail: dezbateri_publice@mat.gov.ro.

Comunicat de presă

Târgul de Turism al României ROMEXPO, punct cheie al dezvoltării turistice

Astăzi, în data de 23 februarie 2023, începând cu ora 11:00, s-a susținut prima zi a Târgului de Turism al României în incinta Pavilionului...

PRIMUL OMD DEZVOLTAT LA NIVEL JUDEȚEAN A PRIMIT AVIZUL DIN PARTEA...

PRIMUL OMD DEZVOLTAT LA NIVEL JUDEȚEAN A PRIMIT AVIZUL DIN PARTEA #MAT! Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT) a emis joi, 16 februarie a.c., avizul pentru...
spot_img
spot_img
spot_img

video

Secretul banilor

Atelier de comunicare

spot_img
7,827FaniÎmi place
290AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro