joi, noiembrie 30, 2023
AcasăREVISTA ONLINEArticoleProiecte Imobiliare de Top: Grand Chalet și The Lake Home pe Stock.estate!

Proiecte Imobiliare de Top: Grand Chalet și The Lake Home pe Stock.estate!

În lumea financiară, o nouă abordare a investițiilor imobiliare a început să atragă atenția: crowdlending-ul imobiliar. Cu un concept inovator și avantaje semnificative atât pentru dezvoltatori, cât și pentru investitori, această metodă de finanțare a proiectelor imobiliare este din ce în ce mai prezentă pe piața românească. Pentru a înțelege mai bine acest concept și pentru a descoperi noutățile din acest domeniu, am avut plăcerea de a discuta cu Vicentiu Vlad, CEO-ul platformei Stock.estate, prima platformă de crowdlending autorizată în România.

Ce v-a inspirat să aduceți conceptul de crowdlending în România și care sunt principalele avantaje ale acestui tip de investiții pentru persoanele interesate? 

Fiind un investitor activ în domeniul imobiliar, am recunoscut un gol în ceea ce privește finanțarea proiectelor imobiliare în România. Piața imobiliară din țara noastră este una efervescentă și, în opinia mea, necesită forme alternative de finanțare pentru a-și atinge adevăratul potențial. Prin urmare, am decis să introduc conceptul de crowdlending imobiliar în România prin platforma Stock.estate, prima de acest fel autorizată în țară.

Avantajele pe care le oferă crowdlending-ul sunt substanțiale atât pentru dezvoltatori, cât și pentru investitori. Pentru dezvoltatori, principalul avantaj este că le permite accesul la finanțare într-un mod mai simplu comparativ cu canalele tradiționale. De asemenea, proiectele lor beneficiază de o vizibilitate crescută prin expunerea către un public larg de potențiali investitori pe platforma noastră.

În ceea ce privește investitorii, crowdlending-ul le oferă posibilitatea de a obține randamente atractive, mult mai mari comparativ cu alte instrumente de investiții tradiționale. Prin platforma noastră, investitorii devin co-investitori în proiecte imobiliare promițătoare, având astfel ocazia să beneficieze de avantajele economice similare cu cele ale unui dezvoltator imobiliar.

Prin Stock.estate, ne străduim să creăm un mediu win-win, unde dezvoltatorii pot obține finanțarea de care au nevoie pentru a duce la bun sfârșit proiectele lor, în timp ce investitorii pot diversifica portofoliul cu investiții imobiliare, beneficiind de randamente atractive. Este o abordare modernă care răspunde nevoilor actuale ale pieței din România și aduce un suflu nou în modul în care sunt finanțate proiectele imobiliare.

,,În prezent, pe platforma noastră de crowdlending sunt active două proiecte imobiliare de mare anvergură’’.

Puteți oferi exemple concrete de proiecte care se află în prezent pe platforma dvs. de crowdlending?

În prezent, pe platforma noastră de crowdlending https://www.stock.estate/ro sunt active două proiecte imobiliare de mare anvergură: Grand Chalet în Poiana Brașov și The Lake Home în Sibiu.

Grand Chalet este un complex de vacanță premium în stadiul incipient de dezvoltare, oferind oportunitatea investitorilor de a contribui la finanțarea acestuia prin intermediul unui împrumut senior de construcție. Valoarea împrumutui total este de 100.000 EUR pentru o durată de 24 de luni, cu o dobândă anuală de 16.00%. Fondurile strânse vor fi alocate construcției clădirilor. La momentul actual, proiectul este deja finalizat în proporție de 60%. Grand Chalet se remarcă printr-o abordare modernă și sustenabilă, combinând designul elegant cu un angajament profund față de protejarea mediului. Dezvoltarea include 98 de apartamente de vacanță în 7 vile separate, având ca fundal pitorescul decor al Poianei Brașov.

Pe de altă parte, The Lake Home este un complex rezidențial de lux în Sibiu, aflat și el într-un stadiu incipient. Proiectul solicită finanțare în valoare totală de 100.000 EUR, pentru o perioadă de 24 de luni, cu o dobândă anuală de 13.00%. Complexul, ce se întinde pe o suprafață de 53.000 metri pătrați este situat lângă Lacul Binder și promite un stil de viață rafinat și elegant. Comunitatea The Lake Home este deja în creștere, cu prima clădire complet construită și vândută, primind feedback pozitiv din partea noilor rezidenți.

Ambele proiecte reflectă viziunea noastră de a oferi oportunități de investiții solide în proiecte imobiliare premium, cu un accent pe design inovator și sustenabilitate. În același timp, prin platforma Stock.estate, facilităm accesul la finanțare pentru dezvoltatorii imobiliari și ajutăm la materializarea acestor proiecte impresionante care aduc valoare comunităților locale.

Ce stadiu au atins aceste proiecte?

În prima săptămână de la deschiderea campaniei, proiectul Grand Chalet din Poiana Brașov   a atins 34% din obiectivul de finanțare, în timp ce proiectul The Lake Home din Sibiu a atins 20% din obiectivul său. Aceste procente reflectă răspunsul inițial al investitorilor și reprezintă un pas în direcția corectă pentru atingerea obiectivelor de finanțare pe termen lung pentru ambele proiecte. În continuare, ne vom concentra eforturile pentru a atrage mai multe fonduri și a avansa proiectele conform planului.

Ce alte proiecte aveți în derulare, care vor apărea în curând pe platformă?

Avem în pipeline alte 6-7 proiecte variate, fiecare cu finalități și randamente diferite și o distribuție geografică diversă. Cu toate acestea, suntem concentrați pe creșterea organică și planificăm să promovăm aceste proiecte în lunile viitoare, odată ce observăm un nivel mai ridicat de angajament din partea investitorilor pe platforma noastră. Strategia noastră este de a introduce proiecte noi într-un mod gradual pentru a ne asigura că fiecare proiect primește atenția și suportul necesar pentru a atinge obiectivele de finanțare. Ne dorim ca investitorii să aibă oportunitatea de a explora și evalua fiecare proiect în detaliu, astfel încât să facă alegeri informate și să contribuie la succesul continuu al platformei și al proiectelor pe care le găzduim.

,,Fiecare imobil potențial este supus unui set riguros de criterii și filtre’’ 

Care sunt criteriile pe care le folosiți pentru a selecta proiectele și companiile care pot obține finanțare prin intermediul platformei dvs. de crowdlending?

Punem un accent deosebit pe asigurarea calității și viabilității proiectelor pe care le prezentăm comunității noastre de investitori. Procesul nostru meticulos de verificare a proprietăților este conceput pentru a identifica și a prezenta cele mai promițătoare oportunități de investiții imobiliare. Pentru a realiza acest lucru, fiecare imobil potențial este supus unui set riguros de criterii și filtre, asigurându-ne că proiectele selectate sunt solide și au un potențial mare de succes.

Profilul complet de analiză pe care îl generăm pentru fiecare imobil este fundamentul procesului nostru de selecție. Factorii cheie pe care îi luăm în considerare includ:

  1. Indicele de Lichiditate: Evaluăm cât de ușor poate fi vândut un imobil, în cazul în care vânzarea devine necesară sau profitabilă.
  2. Indicele de Închiriere: Analizăm potențialul unui imobil de a fi închiriat cu ușurință.
  3. Indicele de Creștere a Prețului: Estimăm potențialul de apreciere a prețului imobilului, în funcție de locația sa specifică.
  4. Soliditatea Companiei: Examinăm stabilitatea financiară și structura organizatorică a companiei implicate în proiect.
  5. Planul de Afaceri: Analizăm planul de afaceri pentru a evalua fezabilitatea și potențialul de succes al proiectului imobiliar.
  6. Istoricul vizând Performanța: Evaluăm proiectele anterioare finalizate de dezvoltator pentru a înțelege experiența și competența acestuia.
  7. Potențialul Pieței: Investigăm potențialul pieței pentru imobil, luând în considerare tendințele actuale și previziunile în domeniul imobiliar.
  8. Competența Echipei: Evaluăm expertiza și coeziunea echipei responsabile de proiect, pentru a ne asigura că au abilitățile necesare pentru a duce proiectul la bun sfârșit.

Prin intermediul acestui proces riguros, ne străduim să oferim investitorilor noștri acces la proiecte imobiliare de înaltă calitate, care oferă un potențial solid de randament și creștere. Este esențial pentru noi să menținem un standard înalt de integritate și transparență în toate proiectele pe care le promovăm, asigurându-ne că astfel comunitatea noastră poate investi cu încredere.

Ce măsuri luați pentru a asigura securitatea investitorilor și a celor care obțin finanțare prin intermediul platformei dvs.?

La Stock.estate, ne asigurăm că procesul de investiție este transparent și securizat pentru toți participanții. În acest sens, efectuăm o analiză economică, financiară și contabilă detaliată a societăților care propun proiecte pe platforma noastră, pentru a oferi investitorilor toate informațiile necesare înainte de a lua o decizie de investiție. În secțiunea de documente a fiecărui proiect, investitorii vor găsi o fișă cu informații esențiale privind investiția, elaborată special pentru a asigura transparența totală în ceea ce privește detaliile și riscurile asociate proiectului.

Pe partea operațională, transferul de fonduri este gestionat printr-un mecanism securizat, folosind serviciile MangoPay, o instituție emitentă de monedă electronică (EMI) autorizată. Aceasta asigură că fondurile investitorilor sunt păstrate într-un portofel digital securizat, la care dezvoltatorul proiectului nu are acces până când strângerea de fonduri nu este finalizată cu succes.

În plus, oferim dezvoltatorilor imobiliari opțiunea de a furniza o garanție investitorilor, care poate consta în ipoteci sau scrisori de garanție bancară. Aceste garanții sunt detaliat prezentate în secțiunea de documente a proiectului și în contractele generate digital de platformă, oferind astfel investitorilor un nivel suplimentar de confort și securitate în ceea ce privește investițiile lor.

Prin aceste măsuri, ne străduim să construim un mediu de investiții sigur și transparent, care promovează încrederea și satisface cerințele investitorilor noștri, asigurând în același timp succesul proiectelor prezentate pe platforma noastră.

Recomandări pentru Investitori 

Ce sfaturi ați oferi celor care doresc să investească prin intermediul platformei dvs. de crowdlending pentru a maximiza șansele de succes și a evita riscurile potențiale?

Pentru cei care sunt interesați să investească prin intermediul platformei noastre recomandăm o abordare informată și prudentă. În primul rând, este esențial să vă documentați bine înainte de a lua o decizie de investiție. Acest lucru implică citirea cu atenție a informațiilor prezentate în secțiunea de documente a fiecărui proiect, unde oferim o fișă detaliată cu informații esențiale privind investiția. Aceasta vă va oferi o imagine clară asupra naturii proiectului, riscurilor asociate și a randamentelor estimate.

De asemenea, este recomandat să diversificați portofoliul investind în mai multe proiecte, astfel încât să minimalizați riscurile și să aveți șansa de a beneficia de randamente competitive. Diversificarea este o strategie cheie în managementul riscurilor și poate contribui la atingerea obiectivelor financiare pe termen lung.

În ceea ce privește securitatea investițiilor, este bine să verificați garanțiile oferite de dezvoltatori, care sunt prezentate în detaliu în secțiunea de documente a fiecărui proiect și în contractele generate digital de platformă. Aceste garanții, cum ar fi ipotecile sau scrisorile de garanție bancară, pot oferi un nivel suplimentar de securitate pentru investiția dvs.

Cu ce diferă platforma dvs. de crowdlending de alte instrumente de investiții, cum ar fi tradiționalele depozite bancare sau investițiile în acțiuni?

Platforma noastră aduce un model de investiții alternativ în comparație cu instrumentele tradiționale de investiții, precum depozitele bancare sau investițiile în acțiuni. Crowdlending-ul facilitează interacțiunea directă între investitori și dezvoltatori, creând un cadru în care ambele părți pot beneficia de avantaje mutual convenabile.

În primul rând, crowdlending-ul oferă oportunitatea investitorilor de a obține randamente potențial mai ridicate comparativ cu depozitele bancare. Depozitele bancare sunt adesea văzute ca fiind mai sigure, dar oferă randamente relativ scăzute. În schimb, platforma noastră permite investitorilor să exploreze proiecte imobiliare atractive, cu randamente competitive.

În al doilea rând, spre deosebire de investițiile în acțiuni, care sunt susceptibile la volatilitatea pieței și pot fi influențate de o multitudine de factori externi, investițiile în proiecte imobiliare prin crowdlending pot oferi un grad mai mare de stabilitate și previzibilitate. Totuși, este important de menționat că toate investițiile vin cu un anumit nivel de risc, iar valorile imobiliare pot fluctua și ele.

În plus, platforma noastră oferă un nivel ridicat de transparență și informații detaliate despre fiecare proiect, ceea ce permite investitorilor să facă alegeri informate. Investitorii pot analiza și selecta proiectele în care doresc să investească, având acces la o varietate de informații esențiale despre proiect, dezvoltator și condițiile financiare ale investiției.

Un alt avantaj al platformei noastre este accesibilitatea. Crowdlending-ul simplifică procesul de investiții, făcându-l mai accesibil pentru o gamă mai largă de persoane, nu doar pentru investitori instituționali sau cei cu experiență substanțială în domeniul financiar.

Stock.estate oferă, așadar, o alternativă atrăgătoare pentru investitori, combinând potențialul de randamente competitive cu transparența și accesibilitatea, creând astfel oportunități interesante de investiții în sectorul imobiliar.

Despre tendințe și perspective 

Care este reacția investitorilor români la conceptul de crowdlending și cum se compară aceasta cu tendințele globale în acest domeniu?

Reacția investitorilor români față de conceptul de crowdlending reflectă o combinație de curiozitate și prudență. Este evident că există un interes și o deschidere față de această nouă metodă de investiții, dar scepticismul este prezent, adesea alimentat de experiențele negative din trecut cu alte instrumente financiare într-o piață aflată în continuă dezvoltare. În România, ca și în multe alte piețe emergente, educația financiară este esențială pentru a asigura că investitorii sunt bine informați și confortabili cu deciziile lor de investiții.

Suntem conștienți de această realitate și ne dedicăm promovării educației financiare, pentru a ajuta la crearea unui mediu sigur pentru investitorii noștri. Ne străduim să oferim o platformă transparentă și informativă, unde investitorii pot învăța, pot evalua oportunitățile și pot investi într-un mod informat.

Comparativ cu tendințele globale în domeniul crowdlending-ului, unde platformele de crowdlending au câștigat o popularitate considerabilă și au fost adoptate mai rapid, în România, procesul de acceptare și adaptare poate fi mai lent. Totuși, această situație oferă și o oportunitate unică de a educa și de a construi încredere în cadrul comunității investitorilor, contribuind în același timp la maturizarea și dezvoltarea pieței locale de investiții.

Prin furnizarea de resurse educaționale, facilitarea accesului la informații detaliate și menținerea unui nivel înalt de transparență și integritate, aspirăm să contribuim la creșterea încrederii în crowdlending ca un instrument de investiții viabil și atractiv în România. De asemenea, ne concentrăm pe colaborarea cu dezvoltatori de renume și pe promovarea proiectelor solide, pentru a arăta valoarea și potențialul pe care crowdlending-ul îl poate aduce atât investitorilor, cât și dezvoltatorilor imobiliari.

Care sunt planurile dvs. de viitor pentru platforma de crowdlending și ce noutăți sau inovații puteți anticipa pentru piața românească?

La Stock.estate, ne propunem să consolidăm poziția de lider pe piața de crowdlending din România, continuând să oferim oportunități de investiții de înaltă calitate și să construim un mediu sigur și transparent pentru investitori. Pe termen lung, avem în vizor extinderea activității noastre către alte piețe europene, începând cu Italia, pentru a accesa un spectru mai larg de investitori și dezvoltatori, și a contribui la creșterea recunoașterii platformei noastre la nivel european.

Anticipăm, de asemenea, evoluții interesante în sfera finanțării, cu apariția unor noi modalități de finanțare care să completeze ofertele alternative existente. În acest context dinamic, ne angajăm să rămânem la curent cu inovațiile din domeniu și să explorăm noi modalități prin care putem aduce valoare adăugată atât investitorilor, cât și dezvoltatorilor.

Vrem să ne asigurăm că platforma noastră rămâne relevantă, competitivă și în avangarda inovației în domeniul finanțării imobiliare. Prin urmare, vom continua să investim în educarea financiară a utilizatorilor noștri și să dezvoltăm parteneriate strategice care să ne permită să oferim o gamă variată de opțiuni de investiții și finanțare.

În același timp, suntem dedicați să menținem un nivel înalt de satisfacție a clientului, oferind suport și resurse care să ajute investitorii și dezvoltatorii să navigheze eficient prin opțiunile de finanțare disponibile pe platforma noastră. Astfel, ne propunem să contribuim la dezvoltarea sustenabilă a pieței de crowdlending, atât la nivel local, cât și european.


Cezar Iulian Armasu
Cezar Iulian Armasu
Director Revista Patronatului Roman, Revista de cultura, sah si business Pallas Athena - https://pallasathena.ro/

Ministrul Mircea Fechet a participat la evenimentul de lansare a Sistemului...

Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Mircea Fechet, a participat astăzi la evenimentul de lansare a Sistemului Garanție-Returnare (SGR), care a avut loc la un...

Despre “Ascensiunea în mediul de business prin UPSKILLING și RESKILLING”, cu...

Joi, 7 decembrie 2023, în intervalul orar 09.00 – 10.00 am,  Aura Icodin, Fondator & CEO A_BEST și Loreda Dragomir, Permanent Placement Director, Adecco...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,827FaniÎmi place
290AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente