miercuri, decembrie 6, 2023
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaPreședintele CCIR, dl. Mihai Daraban, a participat la Consiliul General al WCF

Președintele CCIR, dl. Mihai Daraban, a participat la Consiliul General al WCF

Bogota, 27 februarie 2023: Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), dl. Mihai Daraban, a participat  în data de 27 februarie a.c. la Consiliul General al Federației Mondiale a Camerelor de Comerț (WCF), întâlnire care a avut loc în Columbia, la Bogota. La acest eveniment au fost prezenți reprezentanți ai camerelor de comerț din 27 de țări, de pe patru continente, alături de peste 1000 de oameni de afaceri din mai multe state, inclusiv România.
Cu prilejul acestei întâlniri, delegația României a reușit să stabilească măsuri concrete de acțiune împreună cu omologii columbieni, care să vizeze dinamizarea schimburilor comerciale dintre cele două state. În acest sens, CCIR, a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Camera de Comerț Bogota, documentul fiind semnat de către președintele CCIR, dl Mihai Daraban, și președintele Camerei de Comerț Bogota și președintele WCF, dl. Nicolas Uribe Rueda.
„CCIR continuă să sprijine demersurile referitoare la internaționalizarea business-ului românesc cu accent pe piețele non-europene, acolo unde prezența firmelor românești, deși foarte vizibilă în trecut, a încept să se estompeze în ultimii ani. Semnarea acestui memorandum reprezintă un pas foarte important pentru comunitățile de afaceri din cele două state, ambele identificând noi oportunități de dezvoltare, rezultate din evoluțiile geopolitice recente. Atât România cât și Columbia, unul dintre cele mai importante state din America Latină, au nevoie de o relație economică dinamică care să valorifice total potențialul economic al celor două țări. Demersul de astăzi aduce în prim plan importanța camerelor de comerț în viața economică a unui stat și, în același timp, rolul de pivot în ceea ce privește dezvoltarea dialogului dintre oamenii de afaceri români și columbieni. Este foarte important faptul că astăzi, urmare a discuțiilor cu președintele Uribe, am reușit să stabilim domenii în care România și Columbia pot avea realizări concrete, precum: energia verde, sustenabilitate, IT&C, transport și infrastructură. De asemenea, la fel de important este și cadrul creat de întâlnirile WCF prin care se pot stabili astfel de contacte la nivel economic”, a declarat președintele CCIR, dl. Mihai Daraban.
„Astăzi am semnat un Memorandum de Înțelegere cu Camera de Comerț și Industrie a României pentru promovarea comerțului și investițiilor bilaterale, astfel încât mai multe companii columbiene să poată dezvolta afaceri cu România. Exporturile columbiene în România au crescut cu 187,7% în 2022, așa că este un moment foarte bun pentru a construi noi punți de legătură în domeniul economic. De mai bine de 140 de ani menținem relații diplomatice cu România și am semnat acorduri în turism, cultură, cooperare științifică, tehnică și comercială. Semnarea acestui memorandum reprezintă pentru Camera de Comerț din Bogota o oportunitate de a pune Columbia pe radarul investițional al țărilor care, la prima vedere, sunt foarte departe de America Latină. În același timp, actualul context geopolitic poate reprezenta o oportunitate pentru Columbia de a deveni o destinație pentru investiții”, a declarat președintele Camerei de Comerț Bogota, dl. Nicolas Uribe Rueda.

BEROCC și Camera de Comerț Prahova vor găzdui „Al 5-lea Forum...

Camera de Comerț Belgia Luxemburg România Moldova (BEROCC) și Camera de Comerț și Industrie Prahova au plăcerea să anunțe cea de-a 5-a ediție a...

Experiența MabIT la GoTech World 2023: Inovații și Strategii Omnichannel în...

În perioada 8-9 noiembrie 2023, echipa MabIT a participat la GoTech World, desfășurat la Romexpo București. Evenimentul a reprezentat o platformă esențială pentru învățare,...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,827FaniÎmi place
290AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente