sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăREVISTA ONLINEArticoleOrganizații patronale: inițiativa APA - Asociația Patronală a Apei

Organizații patronale: inițiativa APA – Asociația Patronală a Apei

🎤 Invitat: Daniela Marișcu, antreprenor și investitor, grupul de inițiativa APA – Asociația Patronală a Apei
🎬 Host: Cezar Iulian Armașu, Director Revista Patronatului Român

Organizație patronală nativ digitală

Un grup de inițiativă reprezentat de Daniela Marișcu – antreprenor și investitor, anunță începutul demersurilor pentru înființarea unei federații patronale “Consiliul Patronatelor ESG din România” – organizație patronală ce reunește patronate constituite pe criteriul teritorial , patronate constituite în considerarea resurselor majoritar utilizate conform obiectului de activitate pe principii ESG.

“Azi de ziua internațională a APEI lansăm inițiativa infintarii unei federații patronale care să reunească organizațiile patronale constituite pe criteriul resurselor naturale și resurselor regenerabile utilizate principal în obiectul de activitate cu scopul managementului colaborativ al resurselor naturale în vederea implementării de urgență a unor măsuri inovative intersectoriale de combatere a presiunii climatice simultan cu dezvoltarea afacerilor.“ Daniela Marișcu , antreprenoare și investitoare, reprezentantă a grupului de inițiativă.

În acest context prima organizație patronală constituită este „APA – Asociația Patronală a Apei” – organizație patronală a companiilor care, în realizarea obiectului de activitate, utilizează apa și / sau produc un efect semnificativ în legătură cu resursele de apă.

Scopul asociației este să salveze de la irosire 10 miliarde metrii cubi de apă potabilă până în 2030 cu impact în amonte și în aval de utilizator pe amprenta de carbon și consumul energetic prin măsuri specifice economiei circulare a apei.

“Acționăm AZI împreună pe principiu responsabilității date de cunoaștere astfel încât să fim în poziția de a explica demn generațiilor viitoare cum am remediat greșelile ce au dus la presiunea climatică actuală , aceasta este misiunea principală.

Invitam toți antreprenorii și reprezentanții entităților juridice care înțeleg presiunea socio-economică a schimbărilor climatice să ni se alăture în acest demers.” a mai precizat Daniela Marișcu.

Cu grijă pentru timpul și resursele membrilor, preocupați de eficacitatea demersului în paralel cu dezvoltarea activităților curente precum și din considerente ESG , Consiliul Patronatelor ESG din România și APA – Asociația Patronală a Apei se constituie ca organizații nativ digitale care își propun, printre obiectivele principale:

– o prezență activă și reprezentativă în mediul de afaceri și în dialogul social ;

– impact semnificativ în parteneriatul cu sectorul de cercetare – dezvoltare ca modalitate pentru dezvoltarea afacerilor pe baza principiilor ESG;

– Implementarea accelerată în mediul de afaceri și în spațiul public al principiilor ESG ;

Modul de acțiune concret constă în conectarea membrilor cu tehnologii, concepte și modele de afaceri inovative intersectoriale precum și utilizarea unor instrumente de stimulare a creativității în afaceri, alături de formarea profesională, toate cu scopul de stimulare a performanței în afaceri în condițiile tranziției către economia de tip net-zero carbon.

Toți cei care sunt interesați de subiect sunt așteptați să se alăture acestei inițiative.
Contact: apa@cpesgr.ro


Cezar Iulian Armasu
Director Revista Patronatului Roman, Director general C.P.ESG.R.

Conferința “IMM ROMANIA”- Mediul Antreprenorial și perspectivele dialogului social”

Consiliul Naţional al IMM-urilor din România a organizat astăzi, 9 mai 2024, împreună cu PIMM Galați primul eveniment regional din Sud Estul României sub...

CNIPMMR își exprimă îngrijorarea față de scăderea investițiilor în inovare ale...

Conform ultimelor date statistice publicate de Institutul Național de Statistică (INS) cu privire la situația întreprinderilor inovatoare din România, ponderea întreprinderilor care au introdus...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,933FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro