sâmbătă, noiembrie 26, 2022

Notă de presă

Notă de presă CNIPMMR salută decretul Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 211/2020, precum și pentru modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 132/2020

Astăzi, 2 aprilie 2021, Președintele României, domnul Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 211/2020 privind prelungirea aplicării unor măsuri de protecție socială adoptate în contextul răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, precum și pentru modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 132/2020 privind măsuri de sprijin destinate salariaților și angajatorilor în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum și pentru stimularea creșterii ocupării forței de muncă (PL-x 82/08.02.2021).

Principalele modificări prevăd posibilitatea angajatorilor de a reduce timpul de muncă al salariaţilor cu cel mult 80% din durata lunară calculată prin raportare la durata prevăzută în contractul individual de muncă, cu informarea şi consultarea sindicatului, a reprezentanţilor salariaţilor sau a salariaţilor, după caz, anterior comunicării deciziei salariatului și reducerea timpului de muncă ce se va stabili prin decizia angajatorului pentru o perioadă de cel puţin 5 zile lucrătoare, cuprinse în orice perioadă de 30 de zile calendaristice consecutive începând cu prima zi de aplicare efectivă a măsurii, reducerea timpului de muncă urmând să se aplice şi în cazul programului de muncă în ture, precum şi în cazul programului de muncă inegal.


espressocafe.ro
nemira.ro
george.bcr.ro

postări recente:

spot_img
7,680FaniÎmi place
162AbonațiAbonați-vă

Abonează-te la newsletter

spot_img

recomandate:

decathlon.ro

Evenimente:

watchshop.ro