joi, noiembrie 30, 2023
AcasăREVISTA ONLINEArticoleMinistrul Finanțelor anunță rezolvarea conflictului cu transportatorii. Augustin Hagiu, FORT: „Este o...

Ministrul Finanțelor anunță rezolvarea conflictului cu transportatorii. Augustin Hagiu, FORT: „Este o fentă. Noi intrăm în piață”.

Problemele transportatorilor români sunt departe de a se fi terminat. Iar asta în ciuda asigurărilor date de noul ministru al Finanțelor, Dan Vîlceanu, conform cărora diferendul cu aceștia s-ar fi terminat.

Biroul de relații cu mass-media al Ministerului Finanțelor se arăta de altfel destul de optimist în legătură cu acest aspect, transmițând următorul comunicat: COTAR (Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România – n.r.) și APTE 2002 (Asociația Patronalã a Transportatorilor Europa 2002 – n.r.) renunțã la proteste dupã discuția cu ministrul Finanțelor

„Aceastã situație (reîncadrarea diurnei șoferilor ca venituri de natură salarială – n.r.) se poate rezolva în Parlament ca urmare a unei inițiative legislative depuse deja, prin care se clarifică regimul fiscal aplicat diurnelor. Sunt convins că Parlamentul va trata cu celeritate această speță, pentru ca problema să fie rezolvată în cel mai scurt timp”, a declarat ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu.

Transportatorii români nu par însă fie de aceeași părere, după cum a declarat de altfel și domnul Augustin Hagiu, președintele FORT (Federația Operatorilor Români de Transport) în exclusivitate pentru Revista Patronatului Român: „Este o fentă. Bună dimineața! Noi intrăm în piață. Suntem încolonați cu poliția și jandarmii”.

Prin urmare, este mai mult decât evident că transportatorii merg înainte cu planul lor de a organiza astăzi un miting de amploare, lucru anunțat de altfel cu scurt timp în urmă de redacția noastră.

Revista Patronatului Român va urmări evenimentele de la mitingul transportatorilor și le va relata ca atare pe parcursul zilei. Vom reveni.

Luca Dinulescu
Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este scriitor și jurnalist, având la activ patru volume publicate, fost bursier J.W.Fulbright pe scenaristică de film și televiziune (în cadrul New York Film Academy), fost bursier al Uniunii Scriitorilor din România, fost rezident al Festivalului de Literatură și Traducere Iași (FILIT), finalist al concursului de scenarii de lung-metraj HBO-TIFF (2005). În presă, comentează frecvent pe teme sociale, economice și politice pe blogurile Adevărul, fiind de asemenea fost colaborator al publicațiilor România Liberă și Academia Cațavencu, dar și realizator TV în cadrul unor trusturi precum PRO TV, Digi 24 și Prima TV.

Transportatorii își strigă nemulțumirile în fața Guvernului. Oare acesta îi aude?

Miercuri, 29 septembrie, transportatorii români s-au suit în tiruri și au venit în fața Guvernului României. Nu i-a deranjat nici vremea rea și nici...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,827FaniÎmi place
290AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente