marți, martie 5, 2024
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaAsociațiile transportatorilor rutieri organizează miercuri, 29 septembrie în Piața Victoriei din București,...

Asociațiile transportatorilor rutieri organizează miercuri, 29 septembrie în Piața Victoriei din București, un protest privind cele mai acute probleme din industrie: reîncadrarea diurnei ca venit salarial, criza de pe piața RCA și carantinarea șoferilor profesioniști

Asociațiile transportatorilor – UNTRR, APTE 2002, ATM Bucovina, APULUM, FORT, COTAR, ARTRI – organizează miercuri, 29 septembrie, între orele 6:00 – 16:00, în Piața Victoriei din București, un protest privind cele mai acute probleme din industria de transport rutier:  reîncadrarea diurnei ca venit salarial, impunerea carantinării șoferilor profesioniști și criza de pe piața RCA.

Ø  România este singurul stat european care impozitează diurna, în timp ce state din Europa de Est, precum Polonia, Lituania sau Ungaria, adoptă în mod constant măsuri de protecție a transportatorilor proprii. Efectele acestei decizii fiscale sunt devastatoare, cu atât mai mult cu cât taxarea se face retroactiv, penalitățile fiind imposibil de plătit de vreo firmă.

Ø  Totodată, Guvernul impune plasarea în carantină a șoferilor profesioniști care revin din țări roșii și galbene din punct de vedere al gradului de risc de contaminare cu COVID-19 dacă nu sunt vaccinați sau nu avut COVID-19 în ultimele 3 luni. Această constrângere stabilită de guvern  este unică în Europa și perturbă grav activitatea de transport rutier.

N.B. Șoferii profesioniști sunt exceptați de la măsura carantinei în toate țările, cu scopul de a menține lanțurile de aprovizionare cu marfă, așa cum de altfel recomandă și Comisia Europeană, care a creat în acest sens “culoare verzi” și a indicat clar exceptarea de la carantinare a șoferilor profesioniști.

Ø  La acestea se adaugă majorarea uriașă a tarifelor la asigurările RCA în urma falimentului City Insurance, criză rezultată inclusiv din supravegherea defectuasă a sectorului RCA de către autoritățile în drept.

Transportul rutier este un sector economic esențial al României, având o contribuție la exportul de servicii de peste 22,3 miliarde euro în ultimii 4 ani. Transportul rutier și serviciile conexe generează circa 5% din PIB-ul României și angajează peste 350.000 de persoane.

Biroul de presă F.O.R.T. România


Întâlnirea dintre reprezentantii SME-united și Enrico Letta

7 februarie 2024, a.c, a avut loc o întâlnire extraordinară a boardului SME-united și Enrico Letta, raportor pentru piața comună internă. Intalnirea a avut ca...

Vizită de lucru a ambasadorului Republicii Islamice Iran la CCIB

E.S. dr. Seyed Hossein Sadat Meidani, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Islamice Iran în țara noastră, a efectuat o vizită de lucru la...
spot_img
spot_img
spot_img

video

Secretul banilor

Atelier de comunicare

spot_img
7,827FaniÎmi place
290AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro