sâmbătă, aprilie 1, 2023
AcasăREVISTA ONLINEArticoleFinanțarea Societăților Comerciale

Finanțarea Societăților Comerciale

Revista Patronatului Român a organizat vineri, 21 octombrie, prima ediție a Conferinței „Finanțarea Societăților Comerciale”.

Evenimentul, moderat de Aura Icodin – Fondator A_BEST și Cezar Iulian Armasu – Director Revista Patronatului Român a adus în atenția mediului de business aspecte relevante pentru oportunitățile de finanțare a societăților comerciale.

„Una dintre principalele provocări pe care le avem la nivelul României și al Uniunii Europene este dependența de sectorul bancar în ceea ce privește finanțarea companiilor. Dacă comparăm continentul european cu cel american vom vedea că companiile din SUA folosesc foarte mult de exemplu obligațiunile listate la bursă pentru a se finanța. În Europa și cu precădere în Romania, acest sector a crescut în ultimii ani, dar rămâne unul marginal față de ce se întâmplă cu finanțarea bancară” a arătat Mihai-Călin Precup, Secretar de Stat Ministerul Finanțelor, în deschiderea evenimentului, prezentând tema „Oportunități în diversificarea surselor de finanțare pentru societățile comerciale. Strategia pentru dezvoltarea pieței de capital”.

În debutul prezentării sale, Radu Hanga, Președinte Bursa de Valori București, a menționat:

„Mă bucur că vorbim despre finanțarea companiilor romanești în contextul în care avem publicată o strategie privind dezvoltarea pieței de capital. Noi la BVB discutăm despre cât de importantă este existența unei strategii. Noi, la BVB, avem strategia noastră de dezvoltare, strategie aprobată de acționarii bursei, bazată pe câțiva piloni importanți: investitoti, educație, companii.

Pe de alta parte, bursa este parte a unui ecosistem și este foarte important să lucram cu celelalte părți interesate: Guvernul României, autoritățile care supraveghează piața de capital, la sectorul bancar. Este foarte important că avem acesta strategie și că acesta nu pleacă neapărat de la BVB, ci pleacă de la Ministerul de Finanțe și de la Autoritatra de Supraveghere Financiară cu suportul OECD.

Acest lucru ne spune că există suport, că părțile interesate în finanțarea companiilor locale sunt aliniate în ceea ce privește importanta pieței locale și dezvoltarea ei.”

La Conferința „Finanțarea Societăților Comerciala”, alaturi de perspectiva autorităților și a bursei, a fost adusă în atenție și percepția antreprenorială a oportunităților și posibilităților de finanțare și dezvoltare a sectorului privat în România.

„Sunt antreprenor de 30 de ani, astfel încât am avut ocazia să cunosc ceea ce însemnă finanțarea companiilor în România, ce însemnă dezvoltarea sistemului bancar, a sistemului financiar, încă de la începuturile sale, pentru că acum 33 de ani România a intrat în etapa de dezvoltare capitalistă, occidentală.

Vin cu o perspectivă oarecum diferită față de antevorbitori, și mă bucur să aud că există planuri și există preocupare atât în sectorul guvernamental cât și în sectorul privat al BVB, există o preocupare pentru dificultățile pe care noi, antreprenorii români, le simțim.” A precizat Corneliu Bodea, CEO Adrem şi Preşedinte CRE.

Organizatorii mulțumesc în mod deosebit celor care au sprijinit acest proiect: partenerii instituționali: Bursa de Valori București, Camera de Comerț Româno – Britanică, Camera de Comerț Româno – Olandeză, Camera de Comerț și Industrie Bilaterală România – Portugalia, Professional Women’s Network România, Asociația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton., European Mentoring and Coaching Council Romania, partenerilor: NAI România, ADREM, Romgaz, Dynamic Business Connections și partenerilor media: Revista Capital, Financial Intelligence, Club Antreprenor, infofinanciar.ro, Revista Cariere, Ziarul News, The Diplomat.

Detalii eveniment: https://revistapatronatuluiroman.ro/conferinta-finantarea-societatilor-comerciale/


Cezar Iulian Armasu
Director Revista Patronatului Roman, Revista de cultura, sah si business Pallas Athena - https://pallasathena.ro/

Ești antreprenor? Tu cum iți finanțezi afacerea?

Studiul publicat de European Investment Bank: “EIB INVESTMENT SURVEY 2022 – Romania Overview”, arată că: “Nu există semne imediate ale unui deficit de investiții în...

🟥 Indicii bursieri pe roșu la închiderea ședinței de tranzacționare de...

Cea mai mare scadere, de 0,96%, a fost înregistrată de BET-NG, indicele companiilor din sectorul energetic. Indicele de referință al pieței locale de capital BET,...

🟩 Bursa de Valori București a închis ședința de tranzacționare de...

Cea mai mare creștere, de 0,54%, a fost înregistrată de BET-NG, indicele companiilor din sectorul energetic. Indicele de referință al pieței locale de capital BET,...

🟩 Indicii bursieri pe verde la închiderea primei ședințe de tranzacționare...

Cea mai mare creștere, de 0,99%, a fost înregistrată de BET-NG, indicele companiilor din sectorul energetic. Indicele de referință al pieței locale de capital BET,...
espressocafe.ro
nemira.ro
spot_img

video

spot_img
7,754FaniÎmi place
222AbonațiAbonați-vă

Abonează-te la newsletter

spot_img
spot_img

evenimente

spot_img

asociarii, patronate

spot_img