vineri, iulie 19, 2024
AcasăREVISTA ONLINEArticoleConferința Internaţională Tourism and Rural Space in National and International Context (TARS)/...

Conferința Internaţională Tourism and Rural Space in National and International Context (TARS)/ Turism și spațiu rural în context național și internațional

Conferențiar univ. dr. Cristina-Emanuela DASCĂLU, PhD, poetă, prozatoare, critic literar, artist plastic, realizator de emisiuni radio și TV, cadru didactic titular al Facultății de Științe ale Comunicării, specializarea CRP/Comunicare și Relații Publice și specializarea Jurnalism din cadrul Universității „Apollonia” din Iaşi și profesor asociat la Universitatea “Danubius” din Galați, membră USR/Uniunea Scriitorilor din România și membră UZPR/Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, a fost în perioada 25 – 27 mai 2023  Președinta Conferinței Internaţionale Tourism and Rural Space in National and International Context (TARS)/ Turism și spațiu rural în context național și internațional, conferință de tradiție în domeniul economic și turism, management și dezvoltare rurală și domenii conexe și tangențiale desfășurată din nou, după anii pandemici, după 3 (ani) online, acum în format hibrid: majoritar cu prezență fizică la sediul Agenției Naționale a Zonei Montane, dar concomitent  și cu participare online.

Agenția Națională a Zonei Montane (ANZM), împreună cu Academia Română – Filiala Iași, Institutul de Cercetări Economice și Sociale „Gh. Zane” și Centrul de Economie Montană (CEMONT) Vatra Dornei, au organizat această a 25-a ediție a Conferinței științifice internaționale Turism and Rural Space in National and International Context (TARS), conferința fiind cunoscută anterior cu denumirea Turismul rural românesc în context internațional. Actualitate şi perspective (TRR).

Conferențiar univ. dr. Cristina-Emanuela DASCĂLU, PhD a moderat la rugămintea organizatorilor, în calitate de Chair, Ceremonia de Deschidere/Opening Ceremony. Speeches and Messages la care au participat Dragoș-Costin TELEHUZ, Secretar de Stat la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Veronica ŢĂRAN BACIU GEORGESCU,  Director General, Agenția Națională a Zonei Montane (ANZM),  Alina-Petronela HALLER, Cercetător la Institutul de Cercetări Economice și Sociale „Gh. Zane,” Dănuț UNGUREANU, Director, Centrul de Formare și Inovație pentru Dezvoltare în Carpați (CEFIDEC) din cadrul Agenției Naționale a Zonei Montane.

Conferențiar univ. dr. Cristina-Emanuela DASCĂLU, PhD a moderat în calitate de Chair și Sesiunea plenară/Plenary Session unde au prezentat Dr. Gül ERKOL BAYRAM, Universitatea Sinop, Turcia și  Dr. Marco VALERI, Universitatea Niccolò Cusano, Roma, Italia.

De asemenea, la Secțiunea 1 pe care de asemeni a moderat-o, Conferențiar univ. dr. Cristina-Emanuela DASCĂLU, PhD a susținut lucrarea de cercetare  Nurtured by Nature: How Stressful Jobs and Busy Lives Have a Huge Impact on the Rise of Rural Tourism Choice among Academia Members. În cadrul aceleiași sesiuni au mai prezentat printre alții și Prof. univ. dr.  Brîndușa COVACI și Prof. univ. dr. Mihai COVACI,  ambii de la Universitatea Comprehensive Beyond Mindfulness (CBM) (Universitatea Cuprinzător dincolo de Mindfulness), SUA; Prof. Dr. Tribhuvan NATH, de la Institutul de Studii în Domeniul Managementului/Institute of Management Studies, Rajiv Gandhi South Campus, Banaras Hindu University, Varanasi, Uttar Pradesh, India; Cercetătoarea Laura Joana PAPANIKOLOPOULOU ARCO de la Departmentul de Economie Aplicată, Institutul de Cercetare HEGOA, Universitatea University of the Basque Country, Spania; Dr. Marius POPESCU, Direcția Județeană de Statistică Ialomița, Slobozia, România și Cercetător la Facultatea de Alimentație și Turism, Universitatea Transilvania din Brașov; Asist. univ. dr. Hatice SARI GÖK, Departamentul de Servicii de Călătorii, Turism și Divertisment, Yalvaç, Universitatea de Științe Aplicate Isparta, Turcia;

Dr. Hamidreza SOLAYMANI OSBOOEI
Cercetător, Director  al Centrului de Inovare și Tehnologie, Organizația pentru Gestionarea Resurselor Naturale și a Bazinelor Hidrografice, Teheran, Iran.

Dr. Dascălu a moderat în cadrul aceleași conferințe și Workshopul A Complementary Structural Equation Modelling (SEM) and Deep Artificial Neural Network (ANN) Approachs /O abordare de modelare a ecuațiilor structurale complementare (SEM) și de rețea neuronală artificială profundă (ANN) susținut de către Dr. Alhamzah ALNOOR, Lector principal, Colegiul Tehnic de Management, Universitatea Tehnică de Sud, Basrah, Irak Conferința Internaţională Tourism and Rural Space in National and International Context (TARS) / Turism și spațiu rural în context național și internațional, eveniment de marcă aflat deja la a 25-a ediție,  s-a adresat în special oamenilor de știință, cercetătorilor și cadrelor didactice universitare, dar și doctoranzilor și masteranzilor cu preocupări în cercetarea fenomenului turistic și a spațiului rural, participanții, prin teme de cercetare foarte documentate, diverse și comprehensive, propunând soluții la problemele multiple și dificile cu care se confruntă spațiul rural internațional și activitatea turistică din aceste areale.  La această ediție, a 25-a, au participat 157 persoane cu un număr de 93 lucrări științifice de anvergură. Din străinătate, au fost prezenți, în format hibrid, cercetători și cadre didactice universitare din Republica Moldova, Turcia, Italia, Franța, Elveția, Irak, Iran, India, Spania, și Serbia. În seara celei de a doua zile de conferință, sufletul și principala organizatoare și coordonatoare a conferinței, Georgiana Tacu, Cercetător la Institutul de Cercetări Economice și Sociale „Gh. Zane” din Iași a făcut o surpriză participanților organizând un recital poetic.

Astfel, Georgia Tacu i-a prezentat pe scriitorii Ionel Udrescu, Președintele Sindicatului Cineaștilor din România și Cristina-Emanuela Dascălu, aceștia încântând spectatorii cu un maraton poetic de excepție. Cei doi autori nu doar au citit sau au recitat din creațiile lor poetice, dar și-au prezentat opera, ideile, valorile. Poemele alese au avut ca filon marile teme ale lumii și punct de plecare au fost fiul plecat dintre noi al scriitorului Udrescu și părinții ridicați la Domnul ai Cristinei-Emanuela Dascălu. Poemul “Trăsura” din volumul Schelete de cai în mişcare dedicat ambilor părinți ai autoarei, Maria și Alecu-Alexandru Dascălu,  poeme inspirate de și dedicate  mamei precum poezia “Cireșe amare” din volumul Dulceaţă de cireşe amare sau poeziile  « Raiul de dincolo de vise » și « Rute alternative » din volumul De la Alfa la Omega au ridicat spectatorii în picioare. 

Conferențiar univ. dr. Cristina-Emanuela DASCĂLU, PhD a încheiat recitalul cu un discurs patriotic argumentat, plin de patos, discurs care a punctat nu doar zilele de conferință sau opera poetică a autoarei, dar și valențe ale coeziunii sociale, necesității refacerii conștiinței naționale, consolidării statului de drept, sprijinirii turismului românesc, sprijinirii economiei locale, educației, etc.  Finalul unionist al alocuțiunii naționalist-patriotică a autoarei când adresându-se fraților basarabeni aflați în lacrimi în urma discursului, a reiterat că România n-a avut granițe la Prut!” a marcat un eveniment care ar fi putut fi în egală măsură un un discurs politic de înalt nivel academic al oricărui român educat, patriot, creștin, iubitor de neam, familie, tradiții.

***

Date suplimentare despre conferința TARS/site-uri, linkuri oficiale

 1. COMITET ȘTIINȚIFIC
  https://www.tarsconference.com/scientific-committee
 1. PROGRAM
  https://www.tarsconference.com/schedule
 1. PARTICIPANȚI SESIUNE 1
  https://www.tarsconference.com/session-1
 2. WORKSHOP 1
  https://www.tarsconference.com/workshop-1
 3. MINITRACKS
  https://www.tarsconference.com/minitracks

Ce fac diferit Training Managerii de succes pentru a-și ajuta echipele...

Într-o lume globalizată, comunicarea eficientă cu partenerii de afaceri din diferite colțuri ale lumii este esențială pentru succesul oricărei companii multinaționale. “Barierele lingvistice pot...

Președintele CCIB a participat la Ceremonia deschiderii Ambasadei Republicii Democratice...

Răspunzând invitației E.S. dna. Madurika Joseph Weninger, primul ambasador desemnat al Republicii Democratice Socialiste Sri Lanka în țara noastră, dl. Iuliu Stocklosa, președintele Camerei...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,919FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro