joi, iulie 18, 2024
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaCOMUNICAT DE PRESĂ - Capitala României – gazda Solar Decathlon Europe 2023...

COMUNICAT DE PRESĂ – Capitala României – gazda Solar Decathlon Europe 2023 –

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor

COMUNICAT DE PRESĂ
8 aprilie 2021

Capitala României – gazda Solar Decathlon Europe 2023 – competiţie universitară internaţională de arhitectură şi tehnologii aplicate

Barna Tánczos, ministrul mediului, apelor și pădurilor a participat astăzi, 8 aprilie 2021, la sediul EFdeN din incinta Universității Tehnice de Construcții București, Facultatea de Inginerie a Instalațiilor, la conferința de presă în care a fost anunțată oficial calificarea Bucureștiului ca oraș gazdă a „Solar Decathlon Europe” (SDE) 2023, competiţie universitară internaţionalǎ de arhitectură şi tehnologii aplicate, cea mai importantă competiţie de locuinţe sustenabile din lume.

EFdeN, fondat în 2013 de către un grup de tineri pasionați, alături de Universitatea Tehnică de Construcții București și Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu”, este singurul ONG din România care dezvoltă locuinţe solare cu scop educaţional şi de cercetare, de produse sustenabile şi module educaţionale atât pentru studenţi sau specialişti, cât şi pentru publicul larg. Proiectul funcţionează pe bază de parteneriate strategice şi sponsorizări, cu o echipã de 70 de studenţi voluntari de la 5 universități. EFdeN a reprezentat România la Solar Decathlon Europe 2014, la Versailles, în luna iulie 2014, fiind una dintre cele 20 de echipe finaliste din 16 ţãri și 4 continente. În ultimii 7 ani, peste 800 de studenți, absolvenți, masteranzi și doctoranzi au făcut parte din echipa EFdeN organizați fiind în 11 departamente, printre care: urbanism, arhitectură, inginerie, comunicare, HR și health and safety. Aceștia au lucrat cumulat peste 350.000 de ore de voluntariat, timp în care au cercetat, proiectat și construit 2 case solare eficiente energetic.

„Îi felicit pe cei care au avut curaj, au avut inițiativă, au visat frumos și au ajuns, în cele din urmă, la rezultate concrete. Domeniul despre care vorbim este unul extrem de interesant. Pentru a atinge în 2050 o reducere cu 80% a consumului de energie din clădiri la nivelul UE, fiecare stat membru trebuie sa facă eforturi extraordinare. Această țintă este destul de ambițioasă și va fi, la un moment dat, obligatorie și pentru noi. Ministerul mediului, apelor și pădurilor va susține echipa și această inițiativă, alături de colegii noștri din celelalte ministere, printr-o hotărâre de guvern ce va asigura, parțial, sprijinul financiar, pentru realizarea competiției. Această echipă formată din tineri cercetători, studenți cu viziune și voință, este la fel de importantă ca orice altă echipă națională care reușește să aducă în România un eveniment de asemenea anvergură” – a declarat Barna Tánczos.

Evenimentul a fost transmis live, pe pagina de Facebook Solar Decathlon Europe 2023. (https://www.facebook.com/Solar-Decathlon-Bucure%C8%99ti-2023-109795704521834)

«««

Inițiat în anul 2002 de către Departamentul de Energie al Statelor Unite ale Americii, concursul „Solar Decathlon Europe” (SDE) a ajuns pe continentul european începând cu anul 2010, iar din anul 2013 acesta este organizat și în China. Provocarea pe care Solar Decathlon Europe o lansează presupune proiectarea și construcția unei case solare eficiente energetic.

În 2012, echipa PRISPA a fost prima echipă din România calificată la Solar Decathlon (ediţia Madrid), iar în 2014 echipa EFdeN a participat la ediţia Versailles cu casa care, la ora actuală, este Centru de Cercetare a Condiţiilor de Confort. Ediția din 2014 a urmărit ca proiectele să răspundă la următoarele cerințe: creșterea gradului de densificare și mobilitate în mediul urban, reducerea consumurilor, inovația în toate domeniile proiectului, dar și viabilitatea produsului pe piața națională.

DIRECȚIA DE COMUNICARE, TRANSPARENȚĂ ȘI IT


promovare online:

promovare online

SUNWAVES FESTIVAL, SW DUNES ÎN RAS AL-KHAIMAH, UAE, 02-05 MARTIE 2023

PRIMUL BRAND ROMÂNESC CE ORGANIZEAZĂ UN FESTIVAL DE MUZICĂ ÎN EMIRATELE ARABE UNITE. PRIMUL FESTIVAL DIN LUME CE PRIMEȘTE APROBARE PENTRU A-ȘI DESFĂȘURA PROGRAMUL...

consultare publică, proiectul de procedură pentru implementarea schemei de ajutor de...

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a lansat vineri, 16 septembrie a.c., spre consultare publică, proiectul de procedură pentru implementarea schemei de ajutor de minimis prevăzută...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,919FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro