vineri, decembrie 1, 2023
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaLa mulți ani tuturor romilor! - Comunicat de presă

La mulți ani tuturor romilor! – Comunicat de presă

Comunicat de presă
8 Aprilie 2021

La mulți ani tuturor romilor!

Astăzi, 8 aprilie, marcăm Ziua Internațională a Romilor, moment în care se împlinesc 50 de ani de la prima întâlnire într-un cadru organizat a reprezentanților romilor de pretutindeni, în 1971, la Chesfield, lângă Londra.

Această zi este ocazia potrivită pentru a ne bucura de realizările obținute în procesul de incluziune a romilor, dar și un bun prilej pentru a reflecta la identificarea de soluții pentru problemele rămase încă nerezolvate cu care se confruntă comunitățile cu populație romă, cu o preocupare prioritară pentru combaterea discriminării și incluziune.

De Ziua Internațională a Romilor de pretutindeni, Corina Atanasiu, secretar de stat în cadrul MIPE și coordonator al Punctului Național de Contact pentru Romi, transmite un mesaj de felicitare și de susținere: „Urez la mulți ani tuturor romilor din țara noastră și de oriunde și reafirm preocuparea MIPE pentru armonizarea programelor operaționale cu măsurile de implementare a Strategiei Naționale de Incluziune a cetățenilor romi. Cu această ocazie, anunț că Punctul Național de Contact pentru Romi va extinde Platforma Națională de Bune Practici pentru Romi, deja funcțională, instrument care înlesnește comunicarea directă dintre comunitățile cu populație romă, autoritățile locale și centrale, pe principiul «Nimic despre romi, fără romi»”.

În acest sens, în perspectiva următoarei perioade de finanțare europeană, 2021-2027, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene se va concentra pe armonizarea programelor operaționale cu măsurile de implementare a Strategiei Naționale de Incluziune a cetățenilor aparținând minorității rome, ceea ce reprezintă una din condițiile favorizante orizontale de care depinde accesarea fondurilor destinate incluziunii sociale.

Detalii despre problematica romă în programarea Fondurilor Europene 2021-2027 găsiți în acest document:

http://mfe.gov.ro/wp-content/uploads/2020/09/a3b134150542ce66942c19fc3adc6562.pdf

Direcția de Comunicare


SUNWAVES FESTIVAL, SW DUNES ÎN RAS AL-KHAIMAH, UAE, 02-05 MARTIE 2023

PRIMUL BRAND ROMÂNESC CE ORGANIZEAZĂ UN FESTIVAL DE MUZICĂ ÎN EMIRATELE ARABE UNITE. PRIMUL FESTIVAL DIN LUME CE PRIMEȘTE APROBARE PENTRU A-ȘI DESFĂȘURA PROGRAMUL...

consultare publică, proiectul de procedură pentru implementarea schemei de ajutor de...

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a lansat vineri, 16 septembrie a.c., spre consultare publică, proiectul de procedură pentru implementarea schemei de ajutor de minimis prevăzută...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,827FaniÎmi place
290AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente