marți, noiembrie 28, 2023
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaCOMUNICAT DE PRESĂ București, 10 iunie 2021

COMUNICAT DE PRESĂ București, 10 iunie 2021

Ref.: Delegația României a participat astăzi la Consiliul de Mediu, la Luxemburg

Delegația României, condusă de secretarul de stat din cadrul MMAP, Róbert-Eugen Szép, a participat astăzi la Consiliul de Mediu. Evenimentul a avut loc la Luxemburg și a fost organizat sub egida Președinției Portugaliei a Consiliului UE.

Pe agenda reuniunii s-au aflat teme importante precum: Noua Strategie UE privind adaptarea la efectele schimbărilor climatice, Regulamentul privind bateriile și deșeurile din baterii și Planul de Acțiune al UE privind poluarea zero.

În  ceea ce privește Noua Strategie UE privind adaptarea la efectele schimbărilor climatice, aceasta are în vedere transformarea Uniunii, până în 2050, într-o societate rezilientă la efectele schimbările climatice, adaptată pe deplin la impactul inevitabil al acestora, cu o capacitate crescută de adaptare și vulnerabilitate minimă.


Secretarul de stat Róbert-Eugen Szép a subliniat că ‘problematica schimbărilor climatice este abordată cu maximă seriozitate în România, țara noastră confruntându-se tot mai des cu evenimente extreme. Noua Strategie UE aduce în prim-plan multe dintre realitățile și provocările României, precum vulnerabilitatea agriculturii, importanța managementului apelor și rolul important al politicilor de reducere a riscului la dezastre. De asemenea, biodiversitatea poate fi potejată doar printr-o cooperare strânsă la nivel european, care este esențială în combaterea efectelor devastatoare ale schimbărilor climatice”.

În ceea ce privește proiectul de regulament privind bateriile și deșeurile din baterii, au fost aduse în discuție următoarele aspecte: consolidarea funcționării pieței interne din perspectiva produselor, a proceselor, a deșeurilor de baterii și a materialelor reciclate, prin asigurarea unor condiții de concurență echitabile prin intermediul unui set comun de norme, promovarea unei economii circulare și reducerea impactului social și a impactului asupra mediului pe parcursul tuturor etapelor ciclului de viață al bateriilor.

Pe tema Planului de Acțiune al UE ”Către o poluare zero pentru aer, apă și sol”, demnitarul român a punctat că ‘’România susține viziunea UE pentru 2050, conform căreia poluarea aerului, a apei și a solului să fie redusă la niveluri care nu mai sunt considerate dăunătoare sănătății umane și ecosistemelor naturale și care respectă limitele ecologice ale planetei, creând astfel un mediu ne-toxic. Cu toții ne dorim o Europă și o planetă mai sănătoasă, în care protejarea aerului, a apei și a solului să fie prioritatea noastră, a tuturor’’.

Următoarea reuniune a Consiliului de Mediu va fi organizată de Președinția slovenă a Consiliului UE, în perioada 12-13 iulie 2021.

DIRECȚIA DE COMUNICARE, TRANSPARENȚĂ ȘI IT


SUNWAVES FESTIVAL, SW DUNES ÎN RAS AL-KHAIMAH, UAE, 02-05 MARTIE 2023

PRIMUL BRAND ROMÂNESC CE ORGANIZEAZĂ UN FESTIVAL DE MUZICĂ ÎN EMIRATELE ARABE UNITE. PRIMUL FESTIVAL DIN LUME CE PRIMEȘTE APROBARE PENTRU A-ȘI DESFĂȘURA PROGRAMUL...

consultare publică, proiectul de procedură pentru implementarea schemei de ajutor de...

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a lansat vineri, 16 septembrie a.c., spre consultare publică, proiectul de procedură pentru implementarea schemei de ajutor de minimis prevăzută...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,827FaniÎmi place
290AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente