marți, iunie 25, 2024
AcasăREVISTA ONLINEArticoleDin incredibila Românie: Burger de 1.000 euro

Din incredibila Românie: Burger de 1.000 euro

10 cireșar. Prin urmare, caut insistent un subiect de nota 10 pentru Revista Patronatului Român. Îmi iau deci rucsacul în spinare și pornesc pe meridianele și paralelele globului să identific ceva mai spectaculos. Ar fi ceva legat de EURO 2020, care începe pe 11 cireșar, sau o femeie din Africa de Sud care a născut 10 copii. Dar, nu, vreau ceva mai tare…
De unde credeți că a sărit ,,iepurele”? Taman din …România.

Organizatorii CARNEXPO Grill, cel mai mare eveniment gastronomic din 2021, au anunțat o premieră pe piaţa din România, prin lansarea celui mai scump burger, în valoare de 1.000 de euro.

Golden Burger este realizat din ingrediente premium: carne de vită românească, caviar produs în România, chifle, brânzeturi şi legume de provenienţă locală şi este ornat cu… foiţă de aur.

De realizarea celui mai scump burger s-a Chef Iulian Olaru, cu o experienţă de aproape 20 de ani în bucătărie, fost concurent Chefi la Cuţite.

Burgerul de 1.000 de euro este pregătit şi prezentat la standul Grill Fest din cadrul evenimentului CARNEXPO Grill, organizat pe 10 şi 11 iunie, la Theodora Golf Club, din Alba Iulia.

Grill Fest este cel mai nou proiect al Adoor Event, dedicat consumatorilor, menit să devină cel mai mare festival dedicat cărnii şi gastronomiei din România.

„Grill Fest va fi cea mai interesantă platformă de promovare care îi va apropia pe consumatori de producătorii autohtoni, contribuind astfel la creşterea calităţii produselor. Ne bucurăm de toate preparatele culinare româneşti şi considerăm că acestea trebuie susţinute pentru a rezista pe piaţă. Obiectivul nostru este să atragem cât mai mulţi români curioşi să descopere produsele locale de calitate şi să dăm gust festivalurilor din ţară”, a declarat, conform Agerpres, domnul Eugen Capra, manager general Addor Events.

Grill Fest este un proiect susţinut de o serie de antreprenori din industria cărnii, HoReCa şi retail.

Stau și mă gândesc și mă crucesc. 1.000 euro un burger. Dar chiar nu e așa mult. Mă uit în cont, da… cred că pot să dau și 1.500 de euro pe unul mai crocant. Întrebarea este alta. Ce viitor are un asemenea produs pe piața din țara noastră. Cum credeți că se va dezvolta un asemenea business?

Ca să vă vină sufletul la locul lui, vă dau pentru final ingredientele unui burger de casă.

– 1 kilogram de carne de vită (preferabil de la greabăn, care are proporția ideală de grăsime)
– sare și piper negru proaspăt măcinat
– 1 lingură de ulei
– 2-3 linguri de TABASCO® Chipotle sos ardei roșu
– puteți folosi și maioneză simplă sau condimentată după plac sau alt sos, după preferință)

Nu uitați 5 chifle proaspete și moi
5 frunze de salată verde
5-10 rondele de ceapă
felii de roșii proaspete și cărnoase
alte toppinguri după gust, eu am folosit ceapă prăjită crocantă
opțional: felii de brânză, bacon prăjit etc.
Se face ușor acum și poftă bună!

Aristotel Bunescu / Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România


Aristotel Bunescu
a condus, în calitate de redactor șef, ziarul național Tineretul Liber; a lucrat peste 30 de ani la AGENȚIA NAȚIONALĂ DE PRESĂ AGERPRES, la departamentele politic, cultură, sport; este realizator de emisiuni de radio și televiziune, a scris la agențiile naționale de presă AM PRESS, AMOS NEWS, MAGNA NEWS, etc A avut rubrică de artă și cultură în revistele NAȚIUNEA, TOP BUSINESS și OPINIA NAȚIONALĂ. Deține mai multe premii de presă, vorbește la vernisaje de artă plastică și la alte evenimente culturale, sportive, sociale. Pentru asta are colecție de … papioane. Președintele Departamentului de Critică și Istorie a Artei, din cadrul Uniunii Creatorilor Profesioniști Editor la Agenția de presă culturală și sportiva

CCIR și Romanian Board of Trade Toronto susțin parteneriatul economic România-Canada

București, 20 iunie 2024: Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), dl Mihai Daraban, a avut, în data de 20 iune a.c.,...

Intracom Telecom implementeaza sistemul informatic avansat de securitate fizică pentru Aeroportul...

Atena, Grecia - 20 iunie 2024 - Intracom Telecom, furnizor global de tehnologie și soluții, anunță atribuirea proiectului privind Sistemul de Gestionare a Informațiilor...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,923FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro