joi, iulie 18, 2024
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaComunicat de presă 18 Mai 2021

Comunicat de presă 18 Mai 2021

Intervenție a ministrului Cristian Ghinea, despre fondurile de Coeziune în corelație cu cele de Reziliență, la reuniunea miniștrilor UE

Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a participat marți, 18 mai 2021 la reuniunea miniștrilor responsabili pentru Politica de Coeziune, organizată de Președinția portugheză a Consiliului UE și prezidată de ministrul portughez pentru Planificare, Nelson de Souza, cu participarea comisarului european pentru Coeziune și Reforme, Elisa Ferreira.

Temele principale de discuție le-au reprezentat Politica de Coeziune și Facilitatea de Redresare și Reziliență, respectiv complementarități și sinergii pentru tranziția verde și digitală.

În intervenția sa, ministrul Cristian Ghinea a menționat că aceste discuții sunt foarte utile în special în contextul în care elaborarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) este în etapă finală iar opiniile împărtășite de statele membre aduc valoare adăugată în procesul de programare și negociere cu Comisia Europeană.

„Pentru România, acesta este cu adevărat un moment de restart, pentru că PNRR creează premisele pentru o mai bună funcționare a instituțiilor statului și ne putem asigura că și fondurile europene de coeziune vor avea impactul așteptat în economie”, a spus Cristian Ghinea.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a mai subliniat că, în urma unei analize aprofundate la nivel național, au fost prioritizate intervenții pentru toate regiunile și sectoarele, luând în considerare nevoile identificate, dar și capacitatea de a implementa proiecte în cadrul FRR și al politicii de coeziune.

Cristian Ghinea a mai precizat subliniat că în elaborarea PNRR s-a acordat atenție asigurării complementarităților cu programele operaționale specifice politicii de coeziune. Așadar, elaborarea acestor programe a trebuit să fie corelată cu ritmul elaborării PNRR, calendarul programelor este în grafic și vor fi transmise Comisiei Europene în lunile următoare.

Ministrul român a detaliat, referitor la PNRR, că este rezultatul unui amplu proces național de consultare desfășurat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și se concentrează pe 4 priorități (infrastructură, educație, sănătate, mediu) și pe următoarele domenii de reformă: reforma pensiilor, reforma fiscală, reforma întreprinderilor de stat, salarizarea sectorului bugetar, crearea și operaționalizarea Băncii Naționale de Dezvoltare, administrație publică, justiție, decarbonizarea transportului, energie regenerabilă. 

Direcția de Comunicare


SUNWAVES FESTIVAL, SW DUNES ÎN RAS AL-KHAIMAH, UAE, 02-05 MARTIE 2023

PRIMUL BRAND ROMÂNESC CE ORGANIZEAZĂ UN FESTIVAL DE MUZICĂ ÎN EMIRATELE ARABE UNITE. PRIMUL FESTIVAL DIN LUME CE PRIMEȘTE APROBARE PENTRU A-ȘI DESFĂȘURA PROGRAMUL...

consultare publică, proiectul de procedură pentru implementarea schemei de ajutor de...

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a lansat vineri, 16 septembrie a.c., spre consultare publică, proiectul de procedură pentru implementarea schemei de ajutor de minimis prevăzută...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,919FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro