sâmbătă, iunie 3, 2023
AcasăREVISTA ONLINEArticolecalendarul zilei 10 noiembrie

calendarul zilei 10 noiembrie

2008 – se încheie misiunea PHOENIX

La peste cinci luni după aterizarea pe Marte, NASA declară misiunea Phoenix încheiată, după ce comunicarea cu modulul s-a pierdut.

Explorarea spatiului cosmic a inceput prin eforturile sustinute ale marilor puteri (SUA, URSS), formandu-se in constiinta publica prejudecata ca activitatile aerospatiale pot fi realizate in exclusivitate de agentii statale dotate cu volume mari de resurse (financiare, umane, tehnologice, informationale samd)

Preocuparile asociatiilor si ale companiilor private in domeniul explorarii spatiului cosmic s-au intensificat si par ca sunt pe un trend pronuntat ascendent.

In cartea „Indrazneste! De la idei inovatoare la povesti de succes.”, Capitolul 5 „Secretele pentru a deveni mare”, in debut, se arata:

„Nascut deasupra liniei de supercredibilitate. „M-am uitat la stiri astazi si am vazut ceva atat de … grozaaaav!!!!!” a spus Jon Stewart, gazda emisiunii Daily Show. Se intampla pe data de 24 aprilie 2012 […] Vedem un reporter […] care spune cu un calm desavarsit: „Poate ca vi se pare ca suna a literatura stiintifico-fantastica, dar astazi un grup de pionieri ai spatiului si-au anuntat planurile de a face excavatii miniere pe asteroizi pentru a cauta pietre pretioase.” Pe ecran apare din nou Stewart, surescitat, strigand: „Pionierii spatiului merg pe asteroizi sa caute pietre pretioase! Bum! Bum! Da! Da! In asta ma bag!Va vine sa credeti cat de rar seamana stirile din 2012 cu ceea ce ne-am fi asteptat sa fie stirile din 2012?”

Pe data de 25 octombrie am publicat un interviu cu Dumitru Popescu, fondator și CEO Arca Space (prima racheta romaneasca care va decola din Romania pentru a testa capabilitatea de a pune sateliti pe orbita pamantului) in care am vorbit despre proiectul unei companii private de a efectua calatorii turistice in spatiu si de a duce oameni pe planeta Marte, inainte de a realiza NASA acest proiect.


Cezar Iulian Armasu
Director Revista Patronatului Roman, Revista de cultura, sah si business Pallas Athena - https://pallasathena.ro/

Consiliul de instruire în industria construcțiilor

A devenit de la sine înțeles, atunci când întrebi un antreprenor sau un manager despre principalele provocări cu care se confruntă, să auzi că...

🟥 La închiderea ședinței de tranzacționare de astăzi la BVB, indicii...

Cea mai mare scădere, de 0,6%, a fost înregistrată de ROTX, indice dezvoltat de BVB împreună cu Bursa de Valori din Viena (Wiener Borse...

🟥 Bursa de Valori București a închis ședința de tranzacționare miercuri...

Cea mai mare scădere, de 0,67%, a fost înregistrată de BET-NG, indicele companiilor din sectorul energetic. Indicele de referință al pieței locale de capital BET,...

🟩 Indicii bursieri pe verde la închiderea ședinței de tranzacționare de...

Cea mai mare creștere, de 1,64%, a fost înregistrată de BET-NG, indicele companiilor din sectorul energetic. Indicele de referință al pieței locale de capital BET,...
espressocafe.ro
nemira.ro
spot_img

video

spot_img
7,775FaniÎmi place
222AbonațiAbonați-vă

Abonează-te la newsletter

spot_img
spot_img

evenimente

spot_img

asociarii, patronate

spot_img