vineri, mai 24, 2024
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaAdrian Câciu, ministrul Finanțelor: ”În calitate de ministru al Finanțelor, precum și...

Adrian Câciu, ministrul Finanțelor: ”În calitate de ministru al Finanțelor, precum și de Guvernator pentru România al BEI, îmi doresc diversificarea operațiunilor, în special, în sectorul privat”

Ministrul Finanțelor, domnul Adrian Câciu, a discutat miercuri, 23 februarie 2022, cu delegația Bãncii Europene de Investiții condusã de domnul vicepreședinte Christian Kettel Thomsen, despre sprijinul acordat României pentru construirea celor trei spitale regionale de urgențã, Iași, Craiova și Cluj.

Totodatã, delegația BEI a prezentat rezultatele Grupului în România, în anul 2021, precum și prioritãțile pentru anul 2022, inclusiv progresul în ceea ce privește cele patru instrumente financiare din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliențã (PNRR), în valoare de 1,2 miliarde de euro, ceea ce reprezintã 95,8% din suma totalã.

În calitate de ministru al Finanțelor, precum și de Guvernator pentru România la BEI, îmi doresc diversificarea operațiunilor, în special, în sectorul privat. România nu-și mai permite întârzieri, de aceea încurajez continuarea dialogului tehnic între echipele noastre, pentru identificarea obiectivelor de investiții, precum și necesarul de finanțare al acestora„, a declarat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

Banca Europeanã de Investiții susține proiectele care reduc decalajele de dezvoltare regionalã, consolideazã competitivitatea economicã și îmbunãtãțesc nivelul de trai.
Împrumuturile acordate României din 1991 pânã în prezent sunt în valoare de peste 16 miliarde euro.

O componentã importantã a activitãții Bãncii Europene de Investiții în România o reprezintã asistența tehnicã acordatã atât sectorului public, cât și privat, banca dispunând de o serie de instrumente dedicate în acest scop: Platforma europeanã de consiliere în materie de investiții/ EIAH (European Investment Advisory Hub) în viitor InvestEU Advisory Hub, serviciile JASPERS, precum și asistențã tehnicã bilateralã finanþatã din fonduri europene structurale și de investiții, începând cu CFM 2007-2013.


„Finanțarea Societăților Comerciale” – business breakfast event

Revista Patronatului Român  împreună cu Aura Icodin, fondator A_BEST, organizează o serie de evenimente dedicate dezvoltării afacerilor românești, în seria „The Right Business Choice”,...

SUNWAVES FESTIVAL, SW DUNES ÎN RAS AL-KHAIMAH, UAE, 02-05 MARTIE 2023

PRIMUL BRAND ROMÂNESC CE ORGANIZEAZĂ UN FESTIVAL DE MUZICĂ ÎN EMIRATELE ARABE UNITE. PRIMUL FESTIVAL DIN LUME CE PRIMEȘTE APROBARE PENTRU A-ȘI DESFĂȘURA PROGRAMUL...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,932FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro