marți, noiembrie 28, 2023
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaVersiunea finală a Programului Interreg NEXT Bazinul Mării Negre 2021-2027, aprobată...

Versiunea finală a Programului Interreg NEXT Bazinul Mării Negre 2021-2027, aprobată de Comitetul Comun de Programare

Reprezentanții statelor participante în Programul Interreg NEXT Bazinul Mării Negre (Armenia, Bulgaria, Georgia, Grecia, Rep. Moldova, România, Turcia și Ucraina) și ai Comisiei Europene au agreat versiunea finală a Programului, aferent perioadei de programare 2021-2027, în cadrul întâlnirii Comitetului Comun de Programare, organizată în format virtual în data de 10 mai 2022.

Versiunea finală a Programului reflectă decizia Uniunii Europene de a exclude Federația Rusă din programele de cooperare teritorială europeană, ca urmare a agresiunii militare în Ucraina, și a fost elaborată pe baza concluziilor consultării publice derulate cu actorii interesați din statele participante în perioada decembrie 2021 – ianuarie 2022 și a recomandărilor primite din partea Comisiei Europene în cadrul consultărilor informale.

De asemenea, în cadrul reuniunii a fost discutată și aprobată versiunea finală a metodologiei pentru stabilirea indicatorilor la nivel de Program, dezvoltată ca urmare a recomandărilor primite din partea Comisiei Europene în cadrul consultărilor informale.

În perioada imediat următoare, vor fi definitivate unele aspecte referitoare la aria eligibilă a Programului în contextul internaţional actual.

În acelaşi timp, a fost agreată transmiterea oficială a documentelor către Comisia Europeană (după parcurgerea etapelor de aprobare la nivelul Guvernelor și instituțiilor responsabile din statele participante), precum şi mandatarea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în calitate de Autoritate de Management, să opereze eventuale modificări ale documentelor în cadrul consultărilor oficiale și negocierilor cu Comisia Europeană.

* * *

În perioada 2021-2027, România va beneficia de asistență financiară comunitară nerambursabilă pentru dezvoltarea de programe și proiecte de cooperare teritorială europeană, precum și pentru cooperarea cu statele terțe.

Pentru asigurarea unui cadru transparent de colaborare instituțională, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a organizat consultări publice în vederea definitivării viitorului Program. De asemenea, toate documentele de interes public referitoare la viitorul Program de cooperare în Bazinul Mării Negre 2021-2027 sunt publicate pe site-ul www.blacksea-cbc.net, în secțiunea dedicată Programului Interreg NEXT Bazinul Mării Negre 2021-2027.

SUNWAVES FESTIVAL, SW DUNES ÎN RAS AL-KHAIMAH, UAE, 02-05 MARTIE 2023

PRIMUL BRAND ROMÂNESC CE ORGANIZEAZĂ UN FESTIVAL DE MUZICĂ ÎN EMIRATELE ARABE UNITE. PRIMUL FESTIVAL DIN LUME CE PRIMEȘTE APROBARE PENTRU A-ȘI DESFĂȘURA PROGRAMUL...

consultare publică, proiectul de procedură pentru implementarea schemei de ajutor de...

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a lansat vineri, 16 septembrie a.c., spre consultare publică, proiectul de procedură pentru implementarea schemei de ajutor de minimis prevăzută...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,827FaniÎmi place
290AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente