sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăREVISTA ONLINEArticoleValoarea consumului minim pentru un coș de cumpărături potrivit unei familii de...

Valoarea consumului minim pentru un coș de cumpărături potrivit unei familii de 2 adulți și 2 copii este de 8.659 lei

Fundația Friedrich Ebert România ți Syndex România arată că valoarea minimă a unui coș de cumpărături pentru un trai decent aferent unei familii de doi adulți și doi copii în luna septembrie 2022 ajunge la 8.659 de lei, față de 7.233 lei în luna septembrie 2021, valoarea crescând cu 19,7%.

Conform raportului „Coşul minim de consum lunar pentru un trai decent pentru populaţia României”, valoarea totală al unui coș de cumpărături aferent unei familii de doi adulți și un copil este de 7.112 lei pe lună, pe de altă parte, a unei familii de doi adulți fără copii este de 5.322 și în ultim caz pentru un adult singur, acesta ajunge la o valoare de 3.275 de lei pe lună. Calculele recente au fost efectuate în baza indicilor de prețuri ce au fost comunicate de Institutul Național de Statistică pentru luna septembrie 2022, raportat la luna septembrie 2021.

În raport se reamintește că, Syndex România și Institutul de Cercetare a Calității Vieții, în intervalul iulie-septembrie 2018, au efectuat o analiză la nivel național ce ia în calcul fundamentarea unui coș cu valoare minimă de consum eferent unui trai decent în rândul populației României. Luând în calcul rezultatele cercetării, se va pune problema constituirii unei noi etape privitoare asupra resurselor necesare de care România are nevoie, acestea mai ales din nevoia se a sublinia conceptul unui trai decent și a unor cheltuieli ce trebuie protejat pentru ca populația României să poată beneficia de un astfel nivel de trai.

Conceptul unui coș minim de consum pentru un nivel de trai decent îl constituie formarea unui plan de cheltuieli ce are ca scop procurarea de bunuri necesare pentru executarea nevoilor de bază ce susțin o structură deja existentă a unei familii. Luând în considerare nevoile substanțiale potrivit unui trai decent, adăpost, alimentație, numărându-se printre acestea, coșul minim pentru un nivel de trai decent nu cuprinde doar aceste aspecte, acesta în componența sa mai deține și nevoi precum îmbrăcămintea, igiena personală, educația, îngrijirea sănătății, transportul, comunicațiile, recreerea, de asemenea și alte cheltuieli neprevăzute, cum ar fi evenimentele familiale, problemele de sănătate, etc.


Mihaela Aurelia Platon
Absolventa a Facultatii de Sociologie și Asistenţă Socială, Mihaela este pasionata de public speaking, strategii de marketing, infrastructura unei companii și afaceri.

Nvidia conduce revoluția industrială a inteligenței artificiale

Există o poveste legată de goana după aur din California, cum că doar câțiva căutători norocoși s-au îmbogățit, însă adevărul e că au existat...

Conferința FOCUS București, eveniment marca CCIB, la a șasea ediție

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a organizat, în Aula Carol I din sediul său istoric, cea de a șasea ediţie...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,932FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro