luni, iulie 22, 2024
AcasăREVISTA ONLINEArticole„Un magazin care are valoare contabilă de 100.000 de euro este într-un...

„Un magazin care are valoare contabilă de 100.000 de euro este într-un sat din România, iar altul, tot cu 100.000 de euro, este într-un mall din București. Care crezi că va primi un preț mai bun?” Cristina Baghiu (Atelierul de idei) și Johannes Becker (TPA) despre „Capitalul nevăzut”

Invitații celei mai recente ediții a „Matinalului de sâmbătă” găzduit de Revista Patronatului Român au fost doamna Cristina Baghiu (Atelierul de Idei) și domnul Johannes Becker (TPA). Alături de aceștia am dezbătut subiectul, complex de cele mai multe ori, al așa-numitului „capital nevăzut”, sau intangibil, care este constituit din toate celelalte valori asociate capitalului propriu-zis al unei companii, cum ar fi prestigiul acesteia, valoarea reursei umane însumate, a strategiei de marketing etc. Pornind de la exemple concrete, am analizat, prin urmare, cazuri ale unor firme a căror valoare contabilă efectivă este mult supraevaluată prin diverse tactici precum cele amintite mai sus, ajungând, în cele din urmă, la o capitalizare supralicitată față de valoarea ei reală, care, pe cale de consecință, ajunge la rândul ei să deformeze însăși piața de profil.

Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este scriitor și jurnalist, având la activ patru volume publicate, fost bursier J.W.Fulbright pe scenaristică de film și televiziune (în cadrul New York Film Academy), fost bursier al Uniunii Scriitorilor din România, fost rezident al Festivalului de Literatură și Traducere Iași (FILIT), finalist al concursului de scenarii de lung-metraj HBO-TIFF (2005). În presă, comentează frecvent pe teme sociale, economice și politice pe blogurile Adevărul, fiind de asemenea fost colaborator al publicațiilor România Liberă și Academia Cațavencu, dar și realizator TV în cadrul unor trusturi precum PRO TV, Digi 24 și Prima TV.

Bursa de Valori București anunță cele 50 de companii semifinaliste ale...

Cele 50 de companii semifinaliste ale programului au fost selectate de membrii Comitetului de Nominalizare BVB Arena. În perioada 8 - 31...

Topul acțiunilor din T2: Investitorii individuali sunt în căutarea marilor câștigători...

Nvidia urcă de pe locul 4 pe locul 2 pe lista celor mai populare acțiuni în rândul utilizatorilor eToro la nivel global În...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,918FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro