sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăREVISTA ONLINEArticole„Un magazin care are valoare contabilă de 100.000 de euro este într-un...

„Un magazin care are valoare contabilă de 100.000 de euro este într-un sat din România, iar altul, tot cu 100.000 de euro, este într-un mall din București. Care crezi că va primi un preț mai bun?” Cristina Baghiu (Atelierul de idei) și Johannes Becker (TPA) despre „Capitalul nevăzut”

Invitații celei mai recente ediții a „Matinalului de sâmbătă” găzduit de Revista Patronatului Român au fost doamna Cristina Baghiu (Atelierul de Idei) și domnul Johannes Becker (TPA). Alături de aceștia am dezbătut subiectul, complex de cele mai multe ori, al așa-numitului „capital nevăzut”, sau intangibil, care este constituit din toate celelalte valori asociate capitalului propriu-zis al unei companii, cum ar fi prestigiul acesteia, valoarea reursei umane însumate, a strategiei de marketing etc. Pornind de la exemple concrete, am analizat, prin urmare, cazuri ale unor firme a căror valoare contabilă efectivă este mult supraevaluată prin diverse tactici precum cele amintite mai sus, ajungând, în cele din urmă, la o capitalizare supralicitată față de valoarea ei reală, care, pe cale de consecință, ajunge la rândul ei să deformeze însăși piața de profil.

Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este scriitor și jurnalist, având la activ patru volume publicate, fost bursier J.W.Fulbright pe scenaristică de film și televiziune (în cadrul New York Film Academy), fost bursier al Uniunii Scriitorilor din România, fost rezident al Festivalului de Literatură și Traducere Iași (FILIT), finalist al concursului de scenarii de lung-metraj HBO-TIFF (2005). În presă, comentează frecvent pe teme sociale, economice și politice pe blogurile Adevărul, fiind de asemenea fost colaborator al publicațiilor România Liberă și Academia Cațavencu, dar și realizator TV în cadrul unor trusturi precum PRO TV, Digi 24 și Prima TV.
espressocafe.ro
nemira.ro
george.bcr.ro

postări recente:

spot_img
7,684FaniÎmi place
162AbonațiAbonați-vă

Abonează-te la newsletter

spot_img

recomandate:

decathlon.ro

Evenimente:

watchshop.ro