sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaTurism: Organizații de Management al Destinațiilor

Turism: Organizații de Management al Destinațiilor

La sediul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului (MAT) au fost organizate marți, 12 iulie, două ședințe de lucru – prima cu reprezentații asociațiilor, federațiilor și patronatelor din domeniul turismului, iar cea de-a doua cu cei ai mediului de afaceri autohton. Întâlnirile, parte din programul de consultări lunare, au fost prezidate de secretarii de stat Tudorița Lungu și Florin-Sergiu Dobrescu.

În cadrul primei ședințe, dedicată turismului, au fost purtate discuții despre procedura de avizare a Organizațiilor de Management al Destinațiilor (OMD), necesară ca urmare a adoptării ordonanței de urgență care reglementează înființarea acestora. Documentul se află în curs de elaborare la nivelul grupului de lucru creat în acest scop prin ordin de ministru și va include sugestiile formulate de reprezentații sectorului privat, în vederea asigurării unei administrări corecte și uniforme a viitoarelor OMD-uri. Ulterior, procedura va fi publicată spre consultare publică.

Pe scurt, au fost trecute în revistă toate proiectele de acte normative de interes pentru domeniul turismului, gestionate de MAT. Printre acestea, menționăm actualizarea legislației privind privind amenajarea, omologarea, întreţinerea şi exploatarea pârtiilor şi traseelor de schi pentru agrement și a normelor metodologice privind privind crearea, amenajarea şi omologarea traseelor turistice pedestre și ecvestre, precum și schema de ajutor pentru dezvoltarea activității de incoming și cea dedicată modernizării stațiunilor balneare și balneoclimatice.

În ceea ce privește atestarea localităților drept stațiuni turistice, reprezentanții ministerului au informat că la nivelul comisiei instituționale se află în lucru alte 30 de solicitări pentru obținerea acestui statut.

Cea de-a doua ședință, cu reprezentații mediului de afaceri autohton, a debutat cu anunțul lansării celei de-a treia ediții a programului Start-Up Nation, care va avea loc pe data de 19 iulie, începând cu ora 10:00, înscrierile urmând a fi realizate pe platforma granturi.imm.gov.ro.

Pentru programul IMM AGRI-FOOD (granturi pentru capital de lucru), s-a subliniat că evaluările și contractarea au fost făcute în timp record, specialiștii din cadrul instituției având la dispoziție doar 30 de zile lucrătoare, în conformitate cu cadrul temporar. În continuare, a fost detaliat stadiul fiecărui proiect gestionat de MAT, cu scopul sprijinirii și dezvoltării mediului de afaceri.

Programul de consultări lunare este o inițiativă a ministrului antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu, demarată cu scopul menținerii unui dialog constant și deschis cu mediul asociativ din domeniile aflate în portofoliul instituției. Întâlnirile sunt stabilite pentru a doua zi de marți a fiecărei luni. Accesul se realizează pe bază de confirmare din partea direcției care gestionează organizarea acestora, în limita capacității sălii de ședință. Intenția de participare a reprezentanților asociațiilor, federațiilor și patronatelor se poate anunța pe adresa de e-mail dezbateri_publice@mat.gov.ro.


  • Tags / Etichete / rubrici:
  • turism

Târgul de Turism al României ROMEXPO, punct cheie al dezvoltării turistice

Astăzi, în data de 23 februarie 2023, începând cu ora 11:00, s-a susținut prima zi a Târgului de Turism al României în incinta Pavilionului...

PRIMUL OMD DEZVOLTAT LA NIVEL JUDEȚEAN A PRIMIT AVIZUL DIN PARTEA...

PRIMUL OMD DEZVOLTAT LA NIVEL JUDEȚEAN A PRIMIT AVIZUL DIN PARTEA #MAT! Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT) a emis joi, 16 februarie a.c., avizul pentru...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,930FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro