vineri, martie 24, 2023
AcasăREVISTA ONLINEArticoleTechnovation Girls Romania, competiția națională destinată tinerelor pasionate de tehnologie, a luat...

Technovation Girls Romania, competiția națională destinată tinerelor pasionate de tehnologie, a luat startul

Elevele din România, cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani, se pot înscrie la Competiția Națională Technovation Girls, destinată fetelor pasionate de comunicare, design sau de tehnologie și care oferă premii.

În program se pot înscrie elevele care vor să învețe sau să își perfecționeze cunoștințele IT și abilitățile de leadership și care pot crea, sub îndrumarea mentorilor și cu ajutorul materialelor puse la dispoziție: o aplicație de mobil sau un prototip de inteligență artificială.

Programul Technovation propune 3 divizii pentru participante:

  • divizia pentru începătoare pentru fete între 8 și 12 ani;
  • divizia junioare pentru fete între 13 și 15 ani;
  • divizia senioare pentru fete între 16 și 18 ani.

Fetele vor lucra în echipă, alături de prietenele lor sau de alte eleve din țară care sunt în căutarea unei echipe și vor fi susținute de un mentor. Cele care au mai puțin de 12 ani pot avea un părinte ca mentor.

Prin Technovation elevele învață să dezvolte aplicații de mobil sau programe cu inteligență artificială despre teme precum:

  • sărăcie,
  • mediul înconjurător,
  • pace,
  • egalitate,
  • educație,
  • sănătate.

Competiția Națională Technovation Girls își propune să ofere gratuit fetelor din întreaga lume oportunitatea de a dobândi abilitățile unor viitoare antreprenoare și lideri în domeniul IT.

Obiectivul programului este ca elevele să învețe să creeze o aplicație de mobil sau un program cu inteligență artificială prin care să rezolve una dintre problemele din comunitate din care fac parte.

Competiția Technovation Girls este organizată în România anual de Asociația Adfaber, iar doritoarele se pot înscrie aici. Important de știut, de asemenea, este și faptul că participantele nu trebui să cunoască programare înainte de a se înscrie. Astfel, vor avea la dispoziție un plan complet pentru crearea proiectului și vor fi îndrumate de oameni cu experiență în tehnologie. Termenul-limită de înscriere a proiectelor este data de 26 aprilie 2022.

Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este scriitor și jurnalist, având la activ patru volume publicate, fost bursier J.W.Fulbright pe scenaristică de film și televiziune (în cadrul New York Film Academy), fost bursier al Uniunii Scriitorilor din România, fost rezident al Festivalului de Literatură și Traducere Iași (FILIT), finalist al concursului de scenarii de lung-metraj HBO-TIFF (2005). În presă, comentează frecvent pe teme sociale, economice și politice pe blogurile Adevărul, fiind de asemenea fost colaborator al publicațiilor România Liberă și Academia Cațavencu, dar și realizator TV în cadrul unor trusturi precum PRO TV, Digi 24 și Prima TV.

Ciprian Cazacu, easySales: Dacă crezi în tine și în ideile tale,...

Invitatul celui mai recent interviu găzduit de Revista Patronatului Român a fost Ciprian Cazacu, cofondator al platformei de vânzări automate easySales. De la experiența...

Cristina Bara, Speaker certificat JMT la John Maxwell Team Romania: Foarte...

Invitata celui mai recent interviu găzduit de Revista Patronatului Român a fost Cristina Bara, Coach, Trainer, Speaker Certificat JMT la John Maxwell Team Romania....

Nordis Group o numește pe Mihaela Alsamadi în funcția de Head...

Nordis Group, dezvoltator specializat în ansambluri hoteliere și rezidențiale premium, își mărește echipa de profesioniști numind-o pe Mihaela Alsamadi în funcția de Head of...

Utilizatorii Glovo pot comanda produse la oferte speciale în perioada 9-21...

Valentine’s Day este una dintre zilele așteptate de români. De Ziua Îndrăgostiților, florile sunt printre cele mai comandate produse pe Glovo, unul dintre cei...
espressocafe.ro
nemira.ro
spot_img

video

spot_img
7,750FaniÎmi place
222AbonațiAbonați-vă

Abonează-te la newsletter

spot_img
spot_img

evenimente

spot_img

asociarii, patronate

spot_img