sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaStartup-ul AIMinded lansează o campanie de finanțare pe platforma de crowdfunding Rōnin

Startup-ul AIMinded lansează o campanie de finanțare pe platforma de crowdfunding Rōnin

Specializat în soluții de inteligență artificială cu aplicabilitate în medicină,

Startup-ul AIMinded lansează o campanie de finanțare pe platforma de crowdfunding Rōnin

  • AIMinded a dezvoltat o soluție care folosește inteligența artificială pentru generarea automată de conturaje ale organelor cu risc și tumorilor (în câteva minute, față de 3-4 ore prin mijloace manuale);
  • Startup-ul urmărește obținerea unei finanțări între 100.000 și 400.000 de euro, pe care să-i investească în dezvoltarea tehnologiei și a echipei;
  • Fondatorul AIMinded își dorește ca soluția dezvoltată de echipă să ajungă să fie produsă pe scară largă și dincolo de granițe, de companii specializate în echipamente de radioterapie.

Startup-ul medtech AIMinded care furnizează soluții de inteligență artificială cu aplicabilitate în medicină, preponderent în oncologie, a demarat o campanie de finanțare pe platforma de crowdfunding Rōnin. Compania țintește obținerea unei finanțări de 100.000 de euro care să reprezinte o investiție în dezvoltarea tehnologiei și a echipei. Startup-ul urmărește ca soluția AIMinded să fie produsă pe scară largă de companiile specializate în echipamente pentru radioterapie.

Soluția AIMinded vine în ajutorul medicilor  radioterapeuți și al pacienților diagnosticați cu cancer. Algoritmul dezvoltat de compania din Timișoara analizează CT-uri și produce conturaje ale organelor cu risc și tumorilor în doar câteva minute, față de 3, 4 ore cât durează această operațiune medicală efectuată prin metodele clasice. Algoritmul inteligent ajută la optimizarea calității tratamentelor și accelerarea fluxului de lucru cu 90% față de metodele standard, esențială în tratamentele oncologice.

AIMinded este o tehnologie de creștere a fiabilității contururilor și posibilitatea ca CT-urile să fie analizate direct în format 3D.

Soluția noastră vine în ajutorul specialiștilor oferindu-le un tool de mare precizie în imagistica medicală. Vrem să ajutăm cât mai mulți oameni să beneficieze de servicii medicale de calitate mai bună și de șanse suplimentare de vindecare. Suntem convinși că AIMinded poate face o diferență semnificativă în acest sens. Algoritmul dezvoltat de noi este de real ajutor medicilor, pentru că le furnizează în câteva minute informațiile de care au nevoie și astfel au la dispoziție mai mult timp pe care să-l dedice îngrijirii pacienților.”, spune Alexandru Vesa, CEO-ul companiei.

AIMinded – soluția inovatoare care își propune să revoluționeze fluxul de lucru, eficiența și calitatea actului medical

Evaluată la peste 11 miliarde de dolari anul trecut, piața globală a soluțiilor de inteligență artificială în medicină va crește conform estimărilor la peste 188 miliarde de dolari până în 2030. Cu capacitatea de a optimiza eficiența și precizia actului medical, procesul de diagnosticare și tratare, utilizarea inteligenței artificiale în zona medicală devine tot mai intensă la nivel global.

În România, conform Globocan, în 2020 s-a înregistrat un număr de 98.000 de cazuri de pacienți diagnosticați cu cancer, dintre care 50.000 au pierdut bătălia cu boala. Una dintre cauzele statisticii morbide este urmarea tardivă a tratamentului. Aproximativ 50% dintre pacienții cu cancer au nevoie de radioterapie, însă există un număr mic de specialiști pentru atât de mulți bolnavi. AIMinded își propune să fie soluția inovatoare care revoluționează fluxul de lucru, eficiența și calitatea actului medical din secțiile de radioterapie ale spitalelor și clinicilor.

AIMinded este o companie cu un potențial uriaș de scalare, care propune o soluție inovatoare, de absolută necesitate nu numai în România, ci și dincolo de granițe. Suntem convinși că inteligența artificială va revoluționa modul în care se face medicină și ne bucurăm că un startup timișorean vine pe piață cu o soluție de top care îmbină tehnologia cu actul medical. Este un business al viitorului, cu potențial uriaș, care trebuie sprijinit acum”,  spune Ovidiu Ghiman, CEO Rōnin, platformă de crowdfunding care permite susținerea proiectelor favorite de business cu contribuții minime pornind de la 100 euro.

            O experiență personală dramatică transformată în idee de business

În urmă cu câțiva ani, mama mea a fost diagnosticată cu o formă de cancer.”, povestește Alexandru Vesa. „A fost o perioadă dificilă, pe care am depășit-o cu bine. Experiența aceasta mi-a deschis ochii asupra nevoilor din sistemul medical și, corelat cu pasiunea mea pentru inteligență artificială, a adus la dezvoltarea soluției AIMinded.”, mai spune CEO-ul startup-ului, care reunește o echipă formată din medici radioterapeutiși specialiști în software.

Cu convingerea că programele de inteligență artificială pot revoluționa tratarea cancerului, AIMinded își dorește ca, în urma campaniei de finanțare de pe Rōnin, nu doar să dezvolte tehnologia actuală, ci și modelul de business, pe care să-l exporte în afara granițelor țării, unde să fie folosit pe scară largă în clinicile de radioterapie.

Acest mod de a utiliza inteligența artificială poate avea o aplicabilitate largă, într-o mulțime de domenii ale medicinei. Iar rezultatul ar fi un sistem de sănătate mult îmbunătățit, cu un grad mai mare de precizie, eficiență și confort – pentru pacienți și medici”, spune Alexandru Vesa.

Mai multe detalii despre beneficiile AIMinded în imagistica medicală oncologică sunt disponibile aici.

Despre Rōnin

Fondată de trei antreprenori cu experiență solidă de business, platforma Rōnin a fost lansată oficial pe 1 Decembrie 2021. Rōnin este platforma de investiții care sprijină antreprenori locali și europeni să-și finanțeze ideile de afaceri indiferent de industria din care fac parte sau stadiul de dezvoltare la care se află. Echipa Rōnin selectează companii inovatoare care au potențial de scalare, conform unei grile independente de evaluare, le sprijină în creșterea nivelului de pregatire pentru investiție, derularea campaniilor de finantare si facilitarea accesului la investitorii de retail precum si nu numai. Cu un prag minim unic de investiție de numai 100 de euro, oricine are oportunitatea de a investi în start-up-uri, sprijinind antreprenorii și ideile în care cred să atingă succesul.

Rōnin a atras până acum peste 2.000 de investitori retail si a derulat cu succes campanii de finanțare de peste 1 milion EUR.

Mai multe informații, despre platforma de crowdfunding Rōnin precum și despre proiectele antreprenoriale care atrag investiții cu ajutorul Rōnin, sunt disponibile pe https://weronin.com/.


Nvidia conduce revoluția industrială a inteligenței artificiale

Există o poveste legată de goana după aur din California, cum că doar câțiva căutători norocoși s-au îmbogățit, însă adevărul e că au existat...

Investitorii devin optimiști, indicii bursieri americani ating niveluri record

Indicii bursieri din SUA înregistrează noi maxime istorice, în condițiile în care sezonul de raportări financiare din primul trimestru a validat redresarea extinsă a...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,933FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro