sâmbătă, iunie 3, 2023
AcasăREVISTA ONLINEArticoleStartup Race: a apărut primul joc românesc de societate care simulează antreprenoriatul

Startup Race: a apărut primul joc românesc de societate care simulează antreprenoriatul

Cei care vor să-și testeze abilitățile de antreprenori într-un mediu sigur, înainte de a se lansa pe piața reală, super-competitivă, au acum ocazia de a face exact acest lucru. Este vorba despre un joc de societate, așa-numitul board game, intitulat Startup Race, „primul joc de antreprenoriat din România care îmbină amuzamentul cu educația antreprenorială”, în cuvintele producătorului.

Acest joc necesită prezența unui număr de 1-4 jucatori, (minim 2), cu vârsta de peste 12 ani. Durata jocului este de aprox. 30 minute/ jucător, astfel încât durata totală a unui joc cu 4 membri poate cumula un termen de aprox. 2 ore. Cât despre abilitățile testate, concret, în cursul acestuia, acestea sunt următoarele:

– luarea de decizii

– gândirea strategică

– procesele operaționale

– business development

– analiza financiară

Pe scurt, prin urmare, ca proprietar și CEO de companie, în Startup Race vei avea ocazia să administrezi cu adevărat o companie, de la identificarea de clienți până la managementul angajaților și plata taxelor, într-o simulare extrem de exactă și realistă a proceselor care au loc într-o companie.

De asemenea, spune prospectul jocului, „noutatea în Startup Race este că intri strong într-o cursă spre profit, învățând totodată ce înseamnă echilibrul dintre viața de business și viața personală, într-un efort susținut de a aduna cât mai multe puncte de Business dar și de Happiness”.

Cât despre povestea inventatorului acestui joc, Cristian Onețiu, ea este în sine impresionantă. Astfel, după ce a ratat de patru ori startul în antreprenoriat, el a pus bazele Life Care, cea mai mare companie românească din industria de vânzări directe, axată pe distribuţia şi vânzarea de produse bio, naturale sau vegane. În anul 2019, spre exemplu, businessul său a înregistrat o cifră de afaceri de circa 10 milioane de euro în România şi Europa, în piaţa locală având venituri de aproape 35 de milioane de lei şi un profit de peste 2,3 milioane de lei, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Un alt proiect al lui Cristian Onețiu este platforma Scale-Up 1000, prin intermediul căreia el şi-a propus să răspândească informaţiile dobândite în parcursul său antreprenorial către 1.000 de antreprenori români.

Cristian Onețiu este de asemenea unul dintre investitorii emisiunii TV Imperiul leilor și autor al cărții Start în antreprenoriat.

Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este scriitor și jurnalist, având la activ patru volume publicate, fost bursier J.W.Fulbright pe scenaristică de film și televiziune (în cadrul New York Film Academy), fost bursier al Uniunii Scriitorilor din România, fost rezident al Festivalului de Literatură și Traducere Iași (FILIT), finalist al concursului de scenarii de lung-metraj HBO-TIFF (2005). În presă, comentează frecvent pe teme sociale, economice și politice pe blogurile Adevărul, fiind de asemenea fost colaborator al publicațiilor România Liberă și Academia Cațavencu, dar și realizator TV în cadrul unor trusturi precum PRO TV, Digi 24 și Prima TV.

Ciprian Cazacu, easySales: Dacă crezi în tine și în ideile tale,...

Invitatul celui mai recent interviu găzduit de Revista Patronatului Român a fost Ciprian Cazacu, cofondator al platformei de vânzări automate easySales. De la experiența...

Cristina Bara, Speaker certificat JMT la John Maxwell Team Romania: Foarte...

Invitata celui mai recent interviu găzduit de Revista Patronatului Român a fost Cristina Bara, Coach, Trainer, Speaker Certificat JMT la John Maxwell Team Romania....

Nordis Group o numește pe Mihaela Alsamadi în funcția de Head...

Nordis Group, dezvoltator specializat în ansambluri hoteliere și rezidențiale premium, își mărește echipa de profesioniști numind-o pe Mihaela Alsamadi în funcția de Head of...

Utilizatorii Glovo pot comanda produse la oferte speciale în perioada 9-21...

Valentine’s Day este una dintre zilele așteptate de români. De Ziua Îndrăgostiților, florile sunt printre cele mai comandate produse pe Glovo, unul dintre cei...
espressocafe.ro
nemira.ro
spot_img

video

spot_img
7,775FaniÎmi place
222AbonațiAbonați-vă

Abonează-te la newsletter

spot_img
spot_img

evenimente

spot_img

asociarii, patronate

spot_img