luni, septembrie 25, 2023
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaSiemens Healthineers încheie cu succes exercițiul financiar 2022, cu un trimestru patru...

Siemens Healthineers încheie cu succes exercițiul financiar 2022, cu un trimestru patru foarte bun

Siemens Healthineers AG a anunțat rezultatele pentru al patrulea trimestru al exercițiului financiar 2022, care s-a încheiat la 30 septembrie 2022.

Exercițiul financiar 2022 – Forță și rezistență într-un mediu dificil

 • Primul an al fazei strategice „New Ambition” finalizat cu succes
 • Creștere comparabilă a veniturilor cu 5,9% față de anul precedent foarte bun; venituri record de aproximativ 21,7 miliarde de euro
 • Veniturile au crescut considerabil în toate segmentele, pe o bază comparabilă: Imagistică cu 5,8%, Varian cu 6,5%, Terapii avansate cu 5,7% și Diagnostice cu 6,6%, inclusiv aproximativ 1,5 miliarde de euro din testele rapide antigen COVID-19.
 • Raportul dintre comenzile primite și unitățile facturate pentru echipamente remarcabil, la 1,23
 • EBIT ajustat a crescut la aproape 3,7 miliarde de euro – cu o marjă EBIT ajustată bună de 16,8%.
 • Câștigul de bază ajustat pe acțiune a crescut cu 13%, ajungând la 2,29 euro
 • Dividende propuse de 0,95 euro pe acțiune (ceea ce corespunde unei rate de plată de aproximativ 52% din venitul net).

Trimestrul 4 al exercițiului financiar 2022 – Un ultim trimestru foarte bun, cu o evoluție puternică a veniturilor și a profiturilor

 • Creștere puternică a veniturilor comparabile de 6,8% față de perioada foarte bună a anului precedent; pentru prima dată, veniturile trimestriale au atins 6,0 miliarde de euro
 • Veniturile au crescut în mod considerabil în toate cele patru segmente pe o bază comparabilă: Imagistică cu 8,1%, Terapii avansate cu 6,2%, Varian cu 5,2% și Diagnostice cu 5,8%, inclusiv 232 de milioane de euro din testele rapide antigen COVID-19
 • Continuarea comenzilor excelente de echipamente, raportul dintre comenzile primite și unitățile facturate pentru echipamente de 1,21
 • Marja EBIT ajustată a crescut la 16,8%.
 • Câștigul de bază ajustat pe acțiune a crescut cu 22% față de trimestrul anului precedent, ajungând la 0,65 euro

Perspective pentru exercițiul financiar 2023

Pentru exercițiul financiar 2023, ne așteptăm la o creștere a veniturilor comparabile între -1% și 1% față de exercițiul financiar 2022. Excluzând veniturile obținute din testele rapide antigen COVID-19, acest lucru corespunde unei creșteri comparabile a veniturilor între 6% și 8%. Ne așteptăm ca profitul de bază ajustat pe acțiune să fie cuprins între 2,00 și 2,20 euro.

Bernd Montag, CEO Siemens Healthineers AG: „În general, echipa Siemens Healthineers a obținut rezultate excelente în trimestrul al patrulea și a încheiat cu succes un alt exercițiu financiar, în ciuda condițiilor foarte dificile. Este un semn de forță faptul că în primul an al fazei „New Ambition” a Strategiei noastre până în anul 2025, am crescut de două ori și ne-am atins obiectivele anuale de creștere a veniturilor și a profiturilor. O creștere continuă a numărului de comenzi ne întărește încrederea pentru exercițiul financiar 2023”.

Dezvoltarea afacerii

Siemens Healthineers        
(în milioane de euro) T4

2022

T4

2021

Act. %-Schimbare comp.1
Venituri 6.000 5.164 16,2% 6,8%
EBIT ajustat2 1.011 793 27%  
Marja EBIT ajustată 16,8% 15,3%    
Venit net 636 466 36%  
Profit de bază ajustat pe acțiune3 0,65 0,53 22%  
Profit de bază pe acțiune 0,56 0,41 37%  
Flux liber de numerar4 454 380 19%  

 

1 De la un an la altul pe o bază comparabilă, excluzând efectele de conversie valutară și de portofoliu, precum și efectele în conformitate cu reevaluarea pasivelor contractuale din alocarea prețului de achiziție conform IFRS 3.
2 EBIT ajustat este definit ca fiind venitul înainte de impozitul pe profit, veniturile și cheltuielile cu dobânzile și alte venituri financiare, net, ajustat cu cheltuielile pentru măsurile legate de portofoliu, cheltuielile cu indemnizațiile de concediere și cheltuielile cu serviciile de pensii și de administrare suportate la nivel central (excluse doar din EBIT ajustat al segmentelor).
3 Rezultatul de bază ajustat pe acțiune este definit ca fiind rezultatul de bază pe acțiune, ajustat pentru măsurile legate de portofoliu și pentru cheltuielile cu indemnizațiile de concediere, net, după impozitare.
4 Fluxul de numerar liber cuprinde fluxurile de numerar din activitățile de exploatare și adaosurile la imobilizările necorporale și la imobilizările corporale incluse în fluxurile de numerar din activitățile de investiții.

Veniturile din al patrulea trimestru al exercițiului financiar 2022 au crescut, pe o bază comparabilă, cu 6,8% față de perioada foarte bună a anului precedent. Toate segmentele au contribuit la această creștere. Excluzând testele rapide antigen COVID-19, veniturile au crescut pe o bază comparabilă cu 5,3%. Din punct de vedere geografic, regiunea Asia, Australia a înregistrat o creștere puternică a veniturilor – determinată în special de o creștere abruptă a vânzărilor de teste rapide antigen COVID-19 în Japonia. Chiar și excluzând testele rapide antigen, veniturile au evoluat pozitiv. Veniturile din regiunea EMEA au rămas la nivelul trimestrului din anul precedent, din cauza contribuțiilor considerabil mai mici ale testelor rapide antigen COVID-19. Excluzând testele rapide antigen, regiunea a înregistrat o creștere foarte puternică. Pe o bază comparabilă, veniturile în regiunea America au rămas în același interval ca în trimestrul anului precedent. Pe o bază nominală, veniturile din al patrulea trimestru au crescut cu 16,2%, ajungând la 6,0 miliarde de euro.

Raportul dintre comenzile primite și unitățile facturate pentru echipamente a fost excelent, de 1,21 în trimestrul al patrulea.

EBIT ajustat a crescut în trimestrul al patrulea cu 27% față de perioada anului precedent, ajungând la aproximativ 1,0 miliarde de euro. Acest lucru se traduce printr-o marjă EBIT ajustată de 16,8%, depășind-o pe cea din trimestrul anului precedent. Acest lucru s-a datorat creșterii veniturilor, inclusiv contribuțiilor mai mari din partea activității de testare rapidă antigen COVID-19. Cheltuielile mai mici pentru componentele de remunerare legate de performanță au avut, de asemenea, un efect pozitiv. Aceste tendințe au fost afectate în mod negativ de creșterile de costuri, în special pentru achiziții și logistică.

Profitul net a crescut cu 36%, ajungând la 636 de milioane de euro în al patrulea trimestru, față de anul precedent. Rata de impozitare a fost de 26%, după o rată scăzută de 22% în trimestrul din anul precedent. Câștigul de bază ajustat pe acțiune a crescut cu 22%, ajungând la 0,65 euro.

Fluxul de numerar liber a fost de 454 de milioane de euro, mai mare decât în trimestrul din anul precedent.


Parteneriat PWN Romania – Dynamic Business Connection

PWN România mobilizează o rețea de parteneri în sprijinul promovării leadership-ului feminin  Alături de noile ediții ale programelor sale tradiționale, Professional Women’s Network România lansează în...

Ministerul Finantelor continua emisiunile de titluri de stat Fidelis pentru populatie...

Oferta publica initiala primara (IPO) cuprinde cinci emisiuni, in euro si lei, dintre care una este dedicata donatorilor de sange Titlurile de stat...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,827FaniÎmi place
222AbonațiAbonați-vă

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente