vineri, decembrie 1, 2023
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaȘI POVESTEA LOR CINE O SPUNE? Expoziţie de pictură de Iolanda Bădăluță...

ȘI POVESTEA LOR CINE O SPUNE? Expoziţie de pictură de Iolanda Bădăluță 29 iunie – 10 iulie 2022, Sala Media Muzeul Național al Țăranului Român

Muzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă miercuri, 29 iunie 2022, de la ora 18.00, la Sala Media, la vernisajul expoziției de pictură Și povestea lor cine o spune?, a artistei Iolanda Bădăluță.

„Proiectul expozițional cuantifică activitatea artistică din ultimii patru ani a Iolandei Bădăluță, artistă originară din Suceava, unde de altfel își desfășoară și activitatea, cunoscută fiind mai ales pentru realizările sale din vitralistică, manifestând în paralel și o intensă activitate în arta plastică. Tema expoziției are ca obiect portretistica, investigând în detaliu expresiile de copii prinși în conflictele armate apropiate, cât și amprenta pe care acestea le lasă pe fizionomia lor ca evidente iscălituri ale trăirilor lor interioare. Sursele de inspirație au fost cele din media și mediul online, de altfel vectori de influență omniprezenți în contextul actual, expoziția cuprinzând 18 lucrări realizate în ulei, plecând cronologic de la războiul din Siria, incluzând aici și exodul, până la cel din Ucraina.”

Emilian Dobrescu,

Curator și cofondator Bulevart

Prin întrebarea din titlul acestei expoziții Și povestea lor cine o spune? se vrea a se rosti un adevăr al realității în care trăim, artista percepând traumele și experiențele pline de răni fizice, cât și sufletești ale acestor copii ca fiind efectele unei lumi în care individualismul, indiferența și cruzimea au ajuns deja virtuți și repere morale. Tușele puternice, vibrante surprind intensitatea emoțiilor trăite de copii, emoții impregnate în detaliu pe pânzele de dimensiuni medii și mari, încât acestea ajung să spună de la sine povestea fiecărui copil în parte.

Prin acest proiect expozițional, artista Iolanda Bădăluță ne invită discret la o reevaluare interioară a perceptelor după care ne ghidăm, trăgând un semnal de alarmă din mijlocul unei lumi ce e pe punctul de a deraia, evidențiind totodată și reflecția lui Edmund Burke (1729 – 1797) și, anume, „pentru ca răul să triumfe, este suficient ca oamenii buni să nu facă nimic”.

Expoziția va putea fi vizitată la Sala Media, până la 10 iulie 2022, de marți până duminică, între orele 10.00 şi 18.00. Lunea este închis.

Parteneri media ai MNȚR: Radio România, Radio România Actualități, Radio România Cultural, Radio România Internațional, RFI România, Historia, Igloo, Arhitectura, Observator Cultural, Infinitezimal, Revista Timpul, Ziarul Lumina, LiterNet.ro, www.agerpres.ro, spotmedia.ro, www.ordineazilei.ro, www.modernism.ro, propagarta.ro, www.matricea.ro, www.promenada-culturala.ro, www.daciccool.ro, www.gokid.ro, www.onlinegallery.ro, www.invietraditia.ro, www.accmediachannel.ro, revistapatronatuluiroman.ro, cult-ura.ro, www.iqool.ro, www.Financiarul.ro, www.News24.ro, Terra Magazin.

IULIAN IGNAT – DADESTAR CHAVESTE. POVESTE LĂUTĂREASCĂ

Muzeul Național al Țăranului Român vă invită joi, 7 decembrie 2023, ora 18.00, Sala Media, la vernisajul expoziției de fotografie și la lansarea cărții...

AUD.ASCULT | SOUND PERFORMANCE CU TEO RĂDULESCU

AUD.ASCULT | SOUND PERFORMANCE CU TEO RĂDULESCU, 25 noiembrie 2023, de la ora 16.00 și 17.30, Muzeul Național al Țăranului Român Muzeul Național al Țăranului Român...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,827FaniÎmi place
290AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente