marți, iunie 25, 2024
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaSemnare Memorandum: sprijin de la Banca Mondială pentru reforme și modernizarea administrației...

Semnare Memorandum: sprijin de la Banca Mondială pentru reforme și modernizarea administrației în 2021-2027

Comunicat de presă 13 Iulie 2021

Astăzi, 13 iulie 2021, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene Cristian Ghinea s-a întâlnit cu o delegație a Băncii Mondiale condusă de Anna Bjerde, Vice Președinte pentru Europa și Asia Centrală și a semnat Memorandumul de Înțelegere între Guvernul României şi Banca Mondială privind Parteneriatul pentru Modernizarea Administrației Publice şi Sprijinirea Reformelor Structurale, pentru perioada 2021-2027.

„Banca Mondială ne-a sprijinit atunci când am avut de făcut reforme de sistem, esențiale pentru dezvoltarea țării, inclusiv în cadrul programelor cu fonduri UE în ultimii 11 ani. În plus, de curând, am avut dovada că prietenul la nevoie se cunoaște fiindcă am primit același ajutor prețios în procesul de calculare a costurilor pentru proiectele din PNRR.

Pentru perioada următoare provocările vor fi încă și mai complexe. Reformele de profunzime la care ne-am angajat la nivel de Guvern și aici, la Minister: reforma pensiilor, reforma Venitului Minim de Incluziune, reforma administrației și a funcției publice – pentru toate, asistența Băncii Mondiale va însemna o garanție în plus că le vom finaliza”, a declarat ministrul Cristian Ghinea.  

Reprezentanții Băncii Mondiale au confirmat un angajament ferm privind sprijinul pentru autoritățile române în implementarea reformelor și priorităților de investiții asumate în documentele de programare naționale.

„Fondurile europene ce pot fi accesate prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență și al perioadei de programare din intervalul 2021 – 2027 reprezintă o oportunitate fără precedent pentru soluționarea dezvoltării inegale în România și pentru a încuraja convergența țării cu celelalte state membre ale Uniunii Europene”, a afirmat Anna Bjerde, Vice Președinte pentru Europa și Asia Centrală, Banca Mondială. „Banca Mondială va continua să sprijine Guvernul României în eforturile sale de întărire a capacității administrative în vederea implementării cu succes a agendei de reformă a țării.”

În baza Memorandumului semnat astăzi, România va beneficia de expertiza Băncii Mondiale pentru o mai bună capacitate de elaborare și implementare a proiectelor. 

Direcția de Comunicare


SUNWAVES FESTIVAL, SW DUNES ÎN RAS AL-KHAIMAH, UAE, 02-05 MARTIE 2023

PRIMUL BRAND ROMÂNESC CE ORGANIZEAZĂ UN FESTIVAL DE MUZICĂ ÎN EMIRATELE ARABE UNITE. PRIMUL FESTIVAL DIN LUME CE PRIMEȘTE APROBARE PENTRU A-ȘI DESFĂȘURA PROGRAMUL...

consultare publică, proiectul de procedură pentru implementarea schemei de ajutor de...

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a lansat vineri, 16 septembrie a.c., spre consultare publică, proiectul de procedură pentru implementarea schemei de ajutor de minimis prevăzută...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,923FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro