vineri, decembrie 1, 2023
AcasăREVISTA ONLINEArticolePrimele nouă luni anunță creșterea schimburilor comerciale între România și Germania cu...

Primele nouă luni anunță creșterea schimburilor comerciale între România și Germania cu o valoare de 17,7%

Valoarea schimburilor comerciale între România și Germania a prosperat cu 17,7% în decursul celor nouă luni ale anului 2022, în balanță cu datele anului precedent, valoarea atingând cota de 28,8 miliarde de euro, conform unui comunicat al Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România), remis, vineri, AGERPRES.

Cifrele recente sunt citate conform Biroului Federal de Statistică.

Astfel, valoarea exporturilor destinate României au progresat la 14,8 miliarde de euro, rezultând o creștere de 8,8% comparativ cu aceeași perioadă din anul 2021, totodată importurile Germaniei din România apropiindu-se de 13,1 miliarde de euro, în ascendență cu 20,6% comparativ cu situația înregistrată în decursul primelor nouă luni ale anului trecut.

Cu toate acestea, datorită rezultatelor, acum România este plasată pe locul 19 în topul partenerilor comerciali ai Germaniei privind exporturile și pe locul 21 privind importurile.

„Datele prezentate arată o dinamică susţinută a relaţiilor economice bilaterale şi reprezintă un indicator că firmele germane vor să investească în continuare în România. Apropierea de Europa de Vest, în special în contextul reorientării lanţurilor de aprovizionare, şi apartenenţa la UE şi NATO sunt atuuri importante ale României”, a informat Sebastian Metz, director general AHK România.

Acesta și-a nuanțat speranța potrivit căreia România va reuși să-și materializeze atuurile în ceea ce privește securitatea energetică și modul de aprovizionare cu energie, altfel spus, să facă rost de investiții suplimentare în această nișă.

„Mai mult decât atât, am dori ca aderarea la spaţiul Schengen să se definitiveze cât mai curând, pentru că, pe lângă numeroasele beneficii economice concrete, de care mediul de afaceri are nevoie urgentă într-un context macroeconomic dificil, acest lucru reprezintă şi un semnal politic puternic al faptului că România este membru cu drepturi depline al UE şi că evoluţiile sale pozitive în ce priveşte integrarea în familia europeană sunt recunoscute în consecinţă. Comerţul bilateral are un real potenţial ca până la finele lui 2022 să atingă un volum al schimburilor de 40 miliarde euro şi astfel maxime istorice în relaţiile bilaterale comerciale în anul în care AHK România aniversează 20 de ani de la înfiinţare”, a mai anunțat responsabilul AHK.

Sustenabilitatea este semnul sub care se află anul universitar 2022 pentru AHK, o dezbatere actuală ce nu poate fi ignorată.

Sustenabilitatea este termenul referitor investiției în educație, a unui mediu favorabil cercetărilor și dezvoltării și de asemenea a investiției în calitatea vieții din orașele și regiunile din care facem parte. Sustenabilitatea, de asemenea, presupune sisteme economice de lungă durată ce au ca scop acceptarea și susținerea din partea societății.

„Pe acest complex tematic dorim să ne concentrăm în AHK Sustainabilityear 2022 şi, printr-o serie de evenimente, să iniţiem proiecte „verzi”, să provocăm la un dialog între actorii politici, economici şi societatea civilă şi să creăm idei noi, inovatoare pentru un viitor sustenabil. Companiile germane sunt pregătite să îşi pună la dispoziţie tehnologiile de care dispun, Know-how-ul şi Best Practice, pentru a aduce relaţiile economice bilaterale la un nou nivel”, se mai afișează în comunicat.

AHK România reprezintă o reprezentanță oficială a economiei germane, aceasta fiind înființată în anul 2022, deținând un număr de peste 550 de firme-membre, oferind de asemenea o platformă de calitate pentru susținerea networkingului, schimb de informații și experiențe.


Mihaela Aurelia Platon
Mihaela Aurelia Platon
Absolventa a Facultatii de Sociologie și Asistenţă Socială, Mihaela este pasionata de public speaking, strategii de marketing, infrastructura unei companii și afaceri.

Experiența MabIT la GoTech World 2023: Inovații și Strategii Omnichannel în...

În perioada 8-9 noiembrie 2023, echipa MabIT a participat la GoTech World, desfășurat la Romexpo București. Evenimentul a reprezentat o platformă esențială pentru învățare,...

Ministrul Mircea Fechet a participat la evenimentul de lansare a Sistemului...

Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Mircea Fechet, a participat astăzi la evenimentul de lansare a Sistemului Garanție-Returnare (SGR), care a avut loc la un...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,827FaniÎmi place
290AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente