miercuri, iulie 24, 2024
AcasăREVISTA ONLINEArticolePiața muncii necesită o nouă politică de beneficii pentru angajați

Piața muncii necesită o nouă politică de beneficii pentru angajați [ANALIZĂ MAZARS]

O analiză recentă efectuată de compania de consultanță fiscală și financiară Mazars arată faptul că piața muncii din România necesită o nouă politică de beneficii pentru angajați, cum ar fi programul de lucru flexibil, inițiativele de wellbeing și leadershipul agil.

Astfel, mai arată studiul, programul de lucru flexibil este cel mai căutat beneficiu pentru angajați în anul 2021, în vreme ce modul de lucru hibrid este văzut ca un avantaj pentru bunăstarea angajaților, asigurările de viață și acțiunile de capital sunt printre primele beneficii preferate de angajații din cadrul companiilor IT, iar evaluarea volumului de muncă al fiecărei echipe și automatizarea sarcinilor recurente trebuie să se afle pe agenda echipei de management executiv.

Totodată, se mai arată în analiza companiei, angajatorii care vor insita să se revină integral la birou, vor avea de gestionat demisiile a 40% dintre angajați, care și-au exprimat intenția de a părăsi angajatorii care nu vor integra programul de lucru remote sau în sistem hibrid. Mai mult, inclusiv angajații care lucrează în sectorul de retail și-au exprimat dorința de a-și alege programul de lucru în ture, în loc de a le fi impus, ceea ce va pune o mare presiune pe marii jucători din acest sector. Nu în ultimul rând, presiunea adaptării programului de lucru la nevoile angajaților se resimte și în sectorul de construcții, precum și în sectorul telecom.

Cât privește evoluția pachetelor de beneficii în ultimul an, studiul constată următoarele lucruri:

  • Dispariția anumitor tipuri de beneficii acordate salariaților înainte de pandemie, precum masaj și masă la birou
  • Diminuarea anumitor pachete de avantaje în natură, precum abonamentele la sală și petrecerile de Crăciun
  • Plafonarea anumitor beneficii, precum tichetele de masă și pensiile facultative
  • Creșterea acordării anumitor pachete de beneficii salariale, precum asigurări de sănătate și asigurări de viață

Astfel, concluzionează analiza Mazars, angajatorii trebuie să investească în angajații lor, pentru a reține cel mai bun talent.. Nu în ultimul rând, trebuie de asemenea menținută atenția asupra tendințele globale și, totodată, generat un canal de comunicare foarte activ între angajatori și angajați, pentru a putea fi susținut un mediu de lucru pozitiv, sănătos și productiv.

Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este scriitor și jurnalist, având la activ patru volume publicate, fost bursier J.W.Fulbright pe scenaristică de film și televiziune (în cadrul New York Film Academy), fost bursier al Uniunii Scriitorilor din România, fost rezident al Festivalului de Literatură și Traducere Iași (FILIT), finalist al concursului de scenarii de lung-metraj HBO-TIFF (2005). În presă, comentează frecvent pe teme sociale, economice și politice pe blogurile Adevărul, fiind de asemenea fost colaborator al publicațiilor România Liberă și Academia Cațavencu, dar și realizator TV în cadrul unor trusturi precum PRO TV, Digi 24 și Prima TV.

Ce fac diferit Training Managerii de succes pentru a-și ajuta echipele...

Într-o lume globalizată, comunicarea eficientă cu partenerii de afaceri din diferite colțuri ale lumii este esențială pentru succesul oricărei companii multinaționale. “Barierele lingvistice pot...

Președintele CCIB a participat la Ceremonia deschiderii Ambasadei Republicii Democratice...

Răspunzând invitației E.S. dna. Madurika Joseph Weninger, primul ambasador desemnat al Republicii Democratice Socialiste Sri Lanka în țara noastră, dl. Iuliu Stocklosa, președintele Camerei...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,917FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro