sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaMoody’s și S&P apreciazã mãsurile Guvernului și revenirea economiei

Moody’s și S&P apreciazã mãsurile Guvernului și revenirea economiei

Agenția de rating Moody’s a reconfirmat vineri, 15 octombrie 2021, ratingul suveran aferent datoriei guvernamentale a României la Baa3/P-3 pentru datoria pe termen lung și scurt în monedã localã și valutã și a îmbunãtãțit perspectiva din negativã în stabilã.

Cei doi factori-cheie care stau la baza deciziei Moody’s sunt perspectivele solide de creștere economicã bazate pe sectorul privat dinamic și pe utilizarea fondurilor NGEU și așteptãrile ca procedura de deficit excesiv sã acționeze ca o ancorã-cheie a strategiei de consolidare fiscalã consistentã și susținutã în urmãtorii trei ani.

“Anunțurile celor douã agenții de rating reprezintã un semnal de încredere în politicile de consolidare fiscalã, în atingerea țintelor asumate și în implementarea mãsurilor de reformã și investiții la care Guvernul României s-a angajat prin Planul de Redresare și Reziliențã. Totodatã, reconfirmarea ratingului României reprezintã o dovadã a încrederii partenerilor noștri externi în capacitatea  guvernului de a pune în aplicare reformele asumate prin PNRR.”, a declarat ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu.

Tot astãzi, 15 octombrie 2021, agenția de rating Standard&Poor’s a decis sã reconfirme ratingul suveran aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A-3 pentru datoria pe termen lung și scurt în monedã localã și valutã, precum și perspectiva stabilã.

Potrivit agenției de rating, riscurile generate de deficitele gemene încã ridicate sunt atenuate de perspectivele implementãrii programului de reformã ancorat în Planul de Redresare și Reziliențã recent aprobat, precum și de perspectivele unei creșteri economice puternice.

Perspectiva stabilã reflectã așteptãrile agenției de îmbunãtãțire a poziției fiscale a României în urmãtorii ani.


SUNWAVES FESTIVAL, SW DUNES ÎN RAS AL-KHAIMAH, UAE, 02-05 MARTIE 2023

PRIMUL BRAND ROMÂNESC CE ORGANIZEAZĂ UN FESTIVAL DE MUZICĂ ÎN EMIRATELE ARABE UNITE. PRIMUL FESTIVAL DIN LUME CE PRIMEȘTE APROBARE PENTRU A-ȘI DESFĂȘURA PROGRAMUL...

consultare publică, proiectul de procedură pentru implementarea schemei de ajutor de...

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a lansat vineri, 16 septembrie a.c., spre consultare publică, proiectul de procedură pentru implementarea schemei de ajutor de minimis prevăzută...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,932FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro