sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăREVISTA ONLINEArticoleINACO: România ocupă ultimele locuri în clasamentele globale la capitole cum ar...

INACO: România ocupă ultimele locuri în clasamentele globale la capitole cum ar fi: Parteneriat public-privat, Finanțe sau Oportunități și amenințări în afaceri

Conform unei analize realizate de Asociaţia INACO – Iniţiativa pentru Competitivitate, care citează IMD World Competitiveness Center, în 2020, România se află pe locul 48 în clasamentul competitivității din 64 de țări analizate, în urcare cu 3 poziții față de 2019.

Deși țara noastră a înregistrat o ușoară urcare, România se află totuși printre ultimele locuri dintre țările UE, mai exact pe locul 23 din 26 țări UE analizate (Malta neintrând în calcul, pentru că nu a fost inclusă în clasament). În urma României se află doar Slovacia (locul 50), Bulgaria (locul 53) și Croația (locul 59). Clasamentul este dominat de țările din Europa, pe primele 4 locuri fiind Elveția, Suedia, Danemarca și Olanda, în top 10 mai fiind și Norvegia, pe locul 6.

Indicele include 3 categorii mari:

 • Competitivitate,
 • Competitivitate Digitală și
 • Competitivitatea Talentelor.

Cel mai bine stăm la Competitivitate, locul 48, cea mai bună clasare din ultimii 5 ani. La Competitivitate Digitală suntem pe locul 50, în scădere cu 4 locuri față de anul 2019, când eram pe locul 46. Cel mai slab ne situăm în Competitivitatea Talentelor, pe locul 57, din nou în scădere 2 locuri față de 2019, când eram pe 55.

În ceea ce privește subindicatorii de Competitivitate, cel mai bine ne-am situat la Prețuri, pe locul 18. La această rubrică sunt 4 indicatori la care ne situăm foarte slab, sub locul 55 în lume:

 • Finanțe (locul 60),
 • Infrastructura de Bază (locul 58),
 • Piața Muncii (locul 56) și
 • Practici de Managament (locul 56), din 64 de țări analizate.

De asemenea, mai arată studiul, alte puncte slabe, indicatori la care ne clasăm sub locul 55 din 64 de țări analizate sunt următoarele:

 • Trainingul Angajaților (locul 59),
 • Bănci și Servicii Financiare (locul 59),
 • Parteneriat Public-Privat (locul 58),
 • Oportunități și Amenințări în Afaceri (locul 57) și
 • Managementul Orașelor (locul 56).

Articolul complet aici.

Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este scriitor și jurnalist, având la activ patru volume publicate, fost bursier J.W.Fulbright pe scenaristică de film și televiziune (în cadrul New York Film Academy), fost bursier al Uniunii Scriitorilor din România, fost rezident al Festivalului de Literatură și Traducere Iași (FILIT), finalist al concursului de scenarii de lung-metraj HBO-TIFF (2005). În presă, comentează frecvent pe teme sociale, economice și politice pe blogurile Adevărul, fiind de asemenea fost colaborator al publicațiilor România Liberă și Academia Cațavencu, dar și realizator TV în cadrul unor trusturi precum PRO TV, Digi 24 și Prima TV.

Nvidia conduce revoluția industrială a inteligenței artificiale

Există o poveste legată de goana după aur din California, cum că doar câțiva căutători norocoși s-au îmbogățit, însă adevărul e că au existat...

Conferința FOCUS București, eveniment marca CCIB, la a șasea ediție

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a organizat, în Aula Carol I din sediul său istoric, cea de a șasea ediţie...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,932FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro