miercuri, octombrie 4, 2023
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaMinistrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a participat la inaugurarea unei noi investiții de...

Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a participat la inaugurarea unei noi investiții de amploare în România

Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a participat la inaugurarea unei noi investiții de amploare în România, ca urmare a unui ajutor de stat de aproximativ 29 milioane lei.

Comunicat de presă Ministerul Finanțelor 26 aprilie 2021

Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a participat astăzi, 26 aprilie 2021, la inaugurarea unei noi capacități de producție în cadrul fabricii Procter and Gamble, la Urlați. Investiția a beneficiat de un ajutor de stat de aproximativ 29 milioane lei și va genera peste 200 de noi locuri de muncă.

„Încă de la începutul anului, ne-am angajat să atingem un nou record al investițiilor statului în economie, de 62 miliarde lei, cu 8 miliarde lei mai mult ca în 2020, iar o parte din acestea o reprezintă și schemele de ajutor de stat. Voi continua să susțin și voi face tot posibilul să extind aceste programe, întrucât investițiile reprezintă un motor important de relansare și creștere economică pentru România. În propunerea PNRR trimisă la Bruxelles am prevăzut o suplimentare de 200 milioane de euro pentru schemele de ajutor de stat și vom continua negocierile astfel încât să primim acești bani pentru impulsionarea investițiilor private în țara noastră. Mai multe investiții înseamnă sume mai mari care se întorc la bugetul de stat prin taxe, impozite, contribuții, precum și o dezvoltare regională accelerată. Încurajez în continuare companiile să acceseze măsurile de stimulare a economiei puse la dispoziție de statul român, inclusiv schemele de ajutor de stat în vigoare„, a declarat Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor.

Totodată, ministrul Finanțelor a precizat că explorează posibilitatea operaționalizării schemelor de ajutor de stat pentru investiții verzi, precum și creșterea numărului beneficiarilor de ajutoare de stat din rândul industriilor cu valoare adăugată mare în economie și al companiilor active în zona de cercetare și inovare.

La rândul lor, reprezentanții companiei beneficiare și-au exprimat aprecierea față de autoritățile statului român pentru parteneriatul de succes care a condus la realizarea acestui obiectiv comun, cu efecte pozitive pentru toate părțile implicate, precum și angajamentul ferm și pe termen lung de a continua investițiile pe plan local.

Pe lângă contribuțiile directe și indirecte la bugetul de stat și crearea noilor locuri de muncă, investiția în noua fabrica Procter and Gamble plasează România pe harta globală a producției capsulelor de detergent lichid și va genera exporturi substanțiale în piețele internaționale.

Biroul de relații cu mass-media


promovare online

SUNWAVES FESTIVAL, SW DUNES ÎN RAS AL-KHAIMAH, UAE, 02-05 MARTIE 2023

PRIMUL BRAND ROMÂNESC CE ORGANIZEAZĂ UN FESTIVAL DE MUZICĂ ÎN EMIRATELE ARABE UNITE. PRIMUL FESTIVAL DIN LUME CE PRIMEȘTE APROBARE PENTRU A-ȘI DESFĂȘURA PROGRAMUL...

consultare publică, proiectul de procedură pentru implementarea schemei de ajutor de...

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a lansat vineri, 16 septembrie a.c., spre consultare publică, proiectul de procedură pentru implementarea schemei de ajutor de minimis prevăzută...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,827FaniÎmi place
222AbonațiAbonați-vă

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente