sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaMinisterul Finanțelor susține investițiile în sectoarele strategice din economie

Ministerul Finanțelor susține investițiile în sectoarele strategice din economie

Ministerul Finanțelor extinde pachetul de măsuri pentru finanțarea afacerilor din România și propune eficientizarea procesului de implementare a schemei de ajutor de stat nr. 807/2014 dedicată stimulării investițiilor cu impact major în economie. Schimbările vizează finanțarea proiectelor de investiții majore și diminuarea riscurilor de administrare ineficientă a resurselor umane și financiare.

“Am modificat schema de ajutor de stat 807/2014 pentru a o adapta la evoluția pieței și la provocările cărora trebuie să facă față oamenii de afaceri în România. Acum este necesar să finanțăm acele investiții cu impact major în economie, similar cu pachetul de 17,5 miliarde lei dedicat companiilor mici și mijlocii din primul trimestru al acestui an. Sunt convins că prezenta schemă de ajutor de stat alături de programele deja aprobate, respectiv IMM PROD, RURAL INVEST, GARANT CONSTRUCT și INNOVATION,  IMM Invest și Agro IMM Invest vor asigura o finanțare importantă a economiei în prima parte a acestui an, urmând să elaboram noi scheme de sprijin și programe foarte necesare economiei românești”, a subliniat dl Adrian Câciu, ministrul Finanțelor.

Astfel, se propune ridicarea plafonului maxim al investiției de la unu la cinci milioane euro, pentru ca ajutorul de stat să fie acordat sectoarelor strategice din economie care realizează investiții în active fixe de înaltă tehnologie și cu valoare adăugată mare.

Totodată, va fi prelungit termenul maxim de analiză la 90 zile lucrătoare, atât pentru cererile de acord pentru finanțare, cât și pentru cererile de plată. Modificarea este necesară din considerente administrative, dar și pentru a permite scurtarea termenului maxim pentru verificarea și evaluarea informațiilor și a documentelor justificative solicitate la 30 zile lucrătoare.

De asemenea, cererile de acord pentru finanțare vor fi analizate pe baza unui punctaj, care evaluează atingerea obiectivului schemei, încadrarea în bugetul anual alocat sau în bugetul total al schemei, după caz.

Durata sesiunilor de depunere a cererilor de acord pentru finanțare va fi de 30 zile lucrătoare, pentru a permite participarea unui număr cât mai mare de operatori economici. Frecvența sesiunilor de depunere va fi de 30 de zile, pentru a exista posibilitatea desfășurării mai multor sesiuni de depunere într-un an calendaristic.

Proiectul de act normativ este publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor la rubrica Transparență decizională.

Comunicat de presă

SUNWAVES FESTIVAL, SW DUNES ÎN RAS AL-KHAIMAH, UAE, 02-05 MARTIE 2023

PRIMUL BRAND ROMÂNESC CE ORGANIZEAZĂ UN FESTIVAL DE MUZICĂ ÎN EMIRATELE ARABE UNITE. PRIMUL FESTIVAL DIN LUME CE PRIMEȘTE APROBARE PENTRU A-ȘI DESFĂȘURA PROGRAMUL...

consultare publică, proiectul de procedură pentru implementarea schemei de ajutor de...

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a lansat vineri, 16 septembrie a.c., spre consultare publică, proiectul de procedură pentru implementarea schemei de ajutor de minimis prevăzută...
spot_img
spot_img
spot_img

video

Secretul banilor

Atelier de comunicare

spot_img
7,827FaniÎmi place
290AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro