marți, iulie 23, 2024
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaMinisterul Dezvoltării: Peste 900 milioane euro pentru dezvoltarea localităților

Ministerul Dezvoltării: Peste 900 milioane euro pentru dezvoltarea localităților

909.590.928 de euro au fost accesați, în prima zi de lansare a apelurilor de proiecte, din componenta PNRR Fondul Local destinat comunităților locale, prin care Ministerul Dezvoltării finanțează proiecte de dezvoltare a localităților și infrastructură prietenoasă cu mediul.

”Felicit autoritățile locale pentru felul în care s-au pregătit de lansarea acestui apel de proiecte. Ghidul solicitantului și toate informațiile relevante au fost puse la dispoziția lor, în timp util, de minister, iar acesta este motivul pentru care cererile pot fi depuse acum într-un ritm foarte rapid” – a declarat Cseke Attila.

Apelul de proiecte pentru Fondul Local a fost deschis astăzi, la ora 10:00, iar numărul de proiecte depuse și bugetul rămas pot fi consultate, în timp real, pe pagina ministerului – a arătat ministrul Cseke Attila.

Ministerul Dezvoltării, prin Fondul Local, componentă a Planului Național de Redresare și Reziliență, finanțează construcția a 5.522 de locuințe pentru tineri și specialiștii din sănătate și învățământ, eficiente energetic, va reînnoi parcurile de vehicule destinate transportului public cu 1.135 de vehicule nepoluante, pentru care se vor instala și 13.200 puncte de reîncărcare, și va realiza 1.091 km de piste pentru biciclete.

Autoritățile publice pot depune cererile online, în mod transparent, la adresa www.mdlpa.ro/investitii/PNRR, în limita sumei rămase de 1.820.409.072 de euro din bugetul total de 2,73 de miliarde.

Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene ofera din 7 iunie finantari nerambursabile...

Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene (MIPE) lanseaza astazi un nou apel de proiecte „Listarea la bursa a intreprinderilor”, dedicat companiilor romanesti cu capital majoritar...

Suprafața împădurită a județului Dolj va crește cu 12% până în...

Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Mircea Fechet, a participat marți, 28 noiembrie 2023, la plantarea primei păduri din nisipurile Olteniei, realizată prin fonduri PNRR....
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,917FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro