luni, septembrie 25, 2023
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaMinisterul Dezvoltării: Peste 900 milioane euro pentru dezvoltarea localităților

Ministerul Dezvoltării: Peste 900 milioane euro pentru dezvoltarea localităților

909.590.928 de euro au fost accesați, în prima zi de lansare a apelurilor de proiecte, din componenta PNRR Fondul Local destinat comunităților locale, prin care Ministerul Dezvoltării finanțează proiecte de dezvoltare a localităților și infrastructură prietenoasă cu mediul.

”Felicit autoritățile locale pentru felul în care s-au pregătit de lansarea acestui apel de proiecte. Ghidul solicitantului și toate informațiile relevante au fost puse la dispoziția lor, în timp util, de minister, iar acesta este motivul pentru care cererile pot fi depuse acum într-un ritm foarte rapid” – a declarat Cseke Attila.

Apelul de proiecte pentru Fondul Local a fost deschis astăzi, la ora 10:00, iar numărul de proiecte depuse și bugetul rămas pot fi consultate, în timp real, pe pagina ministerului – a arătat ministrul Cseke Attila.

Ministerul Dezvoltării, prin Fondul Local, componentă a Planului Național de Redresare și Reziliență, finanțează construcția a 5.522 de locuințe pentru tineri și specialiștii din sănătate și învățământ, eficiente energetic, va reînnoi parcurile de vehicule destinate transportului public cu 1.135 de vehicule nepoluante, pentru care se vor instala și 13.200 puncte de reîncărcare, și va realiza 1.091 km de piste pentru biciclete.

Autoritățile publice pot depune cererile online, în mod transparent, la adresa www.mdlpa.ro/investitii/PNRR, în limita sumei rămase de 1.820.409.072 de euro din bugetul total de 2,73 de miliarde.

Cum poți accesa finanțare pentru digitalizare. Proiect pilot dedicat IMM-urilor din...

Banca Mondială, în parteneriat cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, cu sprijinul Digital Innovation Zone implementează un proiect pilot dedicat IMM-urilor din Regiunea Nord-Est...

Ministrul Mircea Fechet a anunțat lansarea programului pentru microbuze electrice școlare

Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Mircea Fechet, a anunțat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, lansarea programului destinat achiziției de microbuze electrice, hibride...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,827FaniÎmi place
222AbonațiAbonați-vă

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente