luni, iulie 22, 2024
AcasăREVISTA ONLINEComunicate de presaMemorandum de înțelegere CCIR - Camera Economică Europeană - Nepal

Memorandum de înțelegere CCIR – Camera Economică Europeană – Nepal

București, 15 iunie 2022: Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a semnat, azi, 15 iunie, un Memorandum de Înțelegere cu Camera Economică Europeană – Nepal, în vederea consolidării relațiilor de afaceri și dezvoltarea cooperării economice dintre cele două state. Memorandumul a fost semnat de către secretarul general al CCIR, dl. Ovidiu Silaghi, și președintele Camerei Economice Europene – Nepal și consulul onorific al României în Nepal, dl. Narayan Bajaj.

Memorandumul stabilește cadrul practic pentru dezvoltarea unor relații de afaceri mai puternice între România și Nepal, precum și liniile directoare ale unei cooperări economice avantajoase pentru ambele părți. CCIR și Camera Economică Europeană – Nepal vor face schimb de informații legate de practicile economice, de afaceri și totodată cu privire la legile și reglementările relevante aplicabile în România și în Nepal. De asemenea, vor fi organizate forumuri de afaceri și alte evenimente economice, pentru dinamizarea schimburilor comerciale bilaterale.

„România și Nepal au nevoie de o relație economică puternică, mai ales dacă ținem cont de elementele de interes comun ale celor două state care, valorificate în mod optim, vor determina creștere economică de ambele părți. CCIR sprijină internaționalizarea business-ului românesc cu accent pe statele non-UE, acolo unde prezența antreprenorilor români este mai puțin vizibilă. Nu trebuie să uităm faptul că o colaborare strânsă cu Nepal poate însemna pentru antreprenorii români și deschiderea pieței indiene, una dintre cele mai mari piețe de desfacere din lume. Este necesar ca eforturile CCIR de a deschide noi piețe pentru mediul de afaceri românesc să fie susținute însă și de către autoritățile din România prin restructurarea diplomației economice care, în momentul de față, nu mai răspunde în mod eficient cerințelor oamenilor de afaceri”, a declarat secretarul general CCIR, dl. Ovidiu Silaghi.

“Prin semnarea acestui memorandum, se va oferi un sprijin substanțial companiilor românești și nepaleze care doresc să investească în cele două state. Nepalul oferă oportunități reale de investiții în mai multe domenii de activitate precum: agricultură, turism și IT&C. Oferim, de asemenea, o serie de facilități fiscale pentru investitorii străini. Astfel, pentru produsele importate în Nepal nu se percep taxe, iar pentru produsele exportate din Nepal în India taxele sunt zero. Pentru o mai eficientă apropiere dintre mediile de afaceri din România și Nepal este necesară organizarea unei misiuni economice la București la care să participe oameni de afaceri nepalezi din domeniile de interes, care să prezinte oportunitățile de afaceri din țara noastră”, a declarat președintele Camerei Economice Europene – Nepal și consulul onorific al României în Nepal, dl. Narayan Bajaj.

SUNWAVES FESTIVAL, SW DUNES ÎN RAS AL-KHAIMAH, UAE, 02-05 MARTIE 2023

PRIMUL BRAND ROMÂNESC CE ORGANIZEAZĂ UN FESTIVAL DE MUZICĂ ÎN EMIRATELE ARABE UNITE. PRIMUL FESTIVAL DIN LUME CE PRIMEȘTE APROBARE PENTRU A-ȘI DESFĂȘURA PROGRAMUL...

consultare publică, proiectul de procedură pentru implementarea schemei de ajutor de...

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a lansat vineri, 16 septembrie a.c., spre consultare publică, proiectul de procedură pentru implementarea schemei de ajutor de minimis prevăzută...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,918FaniÎmi place
412AbonațiAbonați-vă
spot_img

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente

george.bcr.ro