marți, mai 30, 2023
AcasăREVISTA ONLINEArticoleLegea care prevede studiul educației financiare în școli a fost promulgată

Legea care prevede studiul educației financiare în școli a fost promulgată

Legii educaţiei naţionale 1/2011, care prevede completarea curriculumului naţional pentru învăţământul primar şi gimnazial cu încă un domeniu de competenţe-cheie şi anume competenţele financiare şi juridice, a fost adoptată de Senat încă de pe data de 18 octombrie, dar a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis abia săptămâna aceasta.

Astfel, noua materie va fi de mare ajutor tinerilor care, după terminarea studiilor, vor să-şi deschidă o afacere. Și pentru că, de multe ori, nu doar cunoştinţele financiare sunt importante, aceștia vor fi ajutaţi să înţeleagă şi să integreze noţiunile juridice în businessul lor. Cele două discipline vor fi studiate în mod obligatoriu atât de elevii din clasele primare, cât şi la gimnaziu, iar materia va fi adaptată în functie de vârsta lor.

Cât privește educaţia juridică, aceata este studiată deja opţional în aproape 130 de şcoli din ţară şi este predată de profesori instruiţi de o asociaţie specializată în domeniul justiţiei. Nu în ultimul rând, scopul educaţiei juridice este acela de a responsabiliza tinerii şi a-i face să îşi înţeleagă drepturile, dar şi acela de a diminua delicvenţa juvenilă şi de a apropia justiţia de cetăţean, după cum spun cei care au iniţiat acest proiect.

Cât privește educaţia antreprenorială, în schimb, elevii vor învăţa să îşi dezvolte spiritul antreprenorial, dar şi cum să îşi administreze eficient un buget.

Inițiatorii proiectului de lege sunt: Anisie Monica-Cristina, senator PNL, Cristea Andi-Lucian, deputat PSD, Furtună Mirela, deputat PSD, Intotero Natalia-Elena, deputat PSD, Lungu Romeo-Daniel, deputat PSD, Ţepeluş Laurenţiu-Cristinel, deputat PSD.

Momentan, în sistemul de învățământ din România nu există nicio oră de educație financiară integrată în curricula obligatorie, la nicio clasă din învățământul preuniversitar.

Luca Dinulescu
Luca Dinulescu este scriitor și jurnalist, având la activ patru volume publicate, fost bursier J.W.Fulbright pe scenaristică de film și televiziune (în cadrul New York Film Academy), fost bursier al Uniunii Scriitorilor din România, fost rezident al Festivalului de Literatură și Traducere Iași (FILIT), finalist al concursului de scenarii de lung-metraj HBO-TIFF (2005). În presă, comentează frecvent pe teme sociale, economice și politice pe blogurile Adevărul, fiind de asemenea fost colaborator al publicațiilor România Liberă și Academia Cațavencu, dar și realizator TV în cadrul unor trusturi precum PRO TV, Digi 24 și Prima TV.

Ciprian Cazacu, easySales: Dacă crezi în tine și în ideile tale,...

Invitatul celui mai recent interviu găzduit de Revista Patronatului Român a fost Ciprian Cazacu, cofondator al platformei de vânzări automate easySales. De la experiența...

Cristina Bara, Speaker certificat JMT la John Maxwell Team Romania: Foarte...

Invitata celui mai recent interviu găzduit de Revista Patronatului Român a fost Cristina Bara, Coach, Trainer, Speaker Certificat JMT la John Maxwell Team Romania....

Nordis Group o numește pe Mihaela Alsamadi în funcția de Head...

Nordis Group, dezvoltator specializat în ansambluri hoteliere și rezidențiale premium, își mărește echipa de profesioniști numind-o pe Mihaela Alsamadi în funcția de Head of...

Utilizatorii Glovo pot comanda produse la oferte speciale în perioada 9-21...

Valentine’s Day este una dintre zilele așteptate de români. De Ziua Îndrăgostiților, florile sunt printre cele mai comandate produse pe Glovo, unul dintre cei...
espressocafe.ro
nemira.ro
spot_img

video

spot_img
7,774FaniÎmi place
222AbonațiAbonați-vă

Abonează-te la newsletter

spot_img
spot_img

evenimente

spot_img

asociarii, patronate

spot_img