luni, septembrie 25, 2023
AcasăREVISTA ONLINEArticoleLa ședința de tranzacționare de astăzi a Bursei de Valori București, indicii...

La ședința de tranzacționare de astăzi a Bursei de Valori București, indicii bursieri au consemnat valori scăzute

La o ora de la deschiderea ședinței de tranzacționare la Bursa de Valori București majoritatea indicilor au fost în scădere:

Cea mai mare scădere de 0,68% a fost înregistrată de ROTX dezvoltat de BVB împreună cu Bursa de Valori din Viena (Wiener Borse AG) care reflectă în timp real mișcarea acțiunilor ‘blue chip’ tranzacționate la Bursa de Valori București.

Indicele de referință al pieței locale de capital BET, ce reflectă evoluția celor mai tranzacționate companii de pe piața reglementată a BVB, exclusiv societățile de investiții financiare (SIF-uri) s-a depreciat cu 0,35%.

Evoluția indicilor care iau în considerare lichiditatea:

BET Plus, indice ce include un număr variabil de societăți romanești listate pe piața reglementată a BVB care îndeplinesc criterii minime de selecție referitoare la lichiditate și capitalizarea bursieră ajustată cu free float, s-a depreciat cu 0,37%.

BET-XT, indice ce reflectă evoluția preturilor celor mai tranzacționate 25 de companii de pe Piață Reglementată a BVB, s-a depreciat cu 0,50%.

BET-TR, indice ce reflectă atât evoluția preturilor companiilor componente, cât și dividendele oferite de acestea, a celor mai lichide societăți românești care îndeplinesc cele mai ridicate standarde calitative, listate pe piața reglementată a BVB a scăzut cu 0,35%.

BET-BK, indicele celor 30 de societăți locale sau străine, listate pe piața reglementată a BVB, cu cea mai mare capitalizare bursieră ajustată s-a depreciat cu 0,36%.

Valoarea totală a tranzacțiilor a fost de 13,39 milioane lei / 2,73 milioane euro, o valoare mai ridicată decât cea anterioară.

Acțiunile Banca Transilvania au înregistrat o scădere cu 1,00%, preț mediu 19,92, preț minim 19,86, preț maxim 20,05.
Acțiunile BRD – GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. au înregistrat o scădere de 5,41%, preț mediu 13,78, preț minim 13,60, preț maxim 14,00.
Acțiunile Patria Bank au înregistrat o scădere de 3,61%, preț mediu 0,0808, preț minim 0,0800, preț maxim 0,0808.
Acțiunile ERSTE GROUP BANK AG au înregistrat o creștere de 1,04%%, preț mediu 173,60 preț minim 173,00, preț maxim 174,70.

BET-FI, indice ce reflectă evoluția societăților de investiții financiare (SIF-uri) s-a depreciat cu 0,65%.

BET-NG, indicele companiilor din sectorul energetic, s-a apreciat cu 0,41%.

Iar BET AeRO, indice ce reflectă evoluția companiilor reprezentative de pe piața AeRO, s-a apreciat cu 0,41%.


Articolul precedentCIO Talks – Adopting New Technologies
Articolul următorRevista Presei
Mihaela Aurelia Platon
Absolventa a Facultatii de Sociologie și Asistenţă Socială, Mihaela este pasionata de public speaking, strategii de marketing, infrastructura unei companii și afaceri.

Ministerul Finantelor continua emisiunile de titluri de stat Fidelis pentru populatie...

Oferta publica initiala primara (IPO) cuprinde cinci emisiuni, in euro si lei, dintre care una este dedicata donatorilor de sange Titlurile de stat...

🟥Bursa de Valori București deschide ședința de vineri majoritar pe roșu

La o oră de la deschiderea ședinței de tranzacționare la Bursa de Valori București, majoritatea indicilor au fost pe roșu: Cea mai mare depreciere de...
spot_img
spot_img
spot_img

video

spot_img
7,827FaniÎmi place
222AbonațiAbonați-vă

Abonează-te la newsletter

spot_img

evenimente